Úspěšný červen jesenických horolezců

Po dlouhé závodní pauze se rozjel kolotoč lezeckých závodů. Jako první 5. června začala 2. liga závodem v lezení na obtížnost, který se uskutečnil v Brně. Naši lezci si odtud odvezli hned několik úspěchů. Adéla Vaňková potvrdila svou formu a vybojovala 2. místo v kategorii U14. Ve stejné kategorii se na 6. místě umístila Marie Dolanská. Na nepopulárním 4. místě se v kategorii B (do 16 let), se umístila Klára Kroupová, která bojovala o své medailové umístění až do poslední cesty, kde ji chybělo jen malinko štěstí.

Hned následující týden se ve Zlíně uskutečnil závod Českého poháru v boulderingu do 14 let. Zde jeseničtí lezci měli opět kvalitní zastoupení. Nejlépe si vedla Mia Migalová v kategorii U12 lezoucí ve velké formě. Poradila si se čtyřmi bouldery z šesti, které TOPovala. Nakonec z toho bylo perfektní 3. místo. Ve stejné kategorii lezla také Lily Kauerová, pro kterou to byl první start po přechodu mezi starší holky z U10. V kategorii U14 nastoupily opět Adéla Vaňková a Marie Dolanská. Áďa, která má více zkušeností vybojovala krásné 7. místo po dosažení jednoho TOPu a čtyřech ZÓN.

Posledním závodem byl Český pohár v lezení na obtížnost do 14 let uskutečněný v novém lezeckém centru JUNGLE SPORT ARÉNA Praha. Zde se opět Jeseničákům dařilo a vybojovali hned 3 finálové účasti (do finále se vždy probojuje pouze osm nejlepších lezců z kvalifikace). Nejlépe se vedlo Mie Migalové, která po dobře zalezených kvalifikacích postupovala z pátého místa, a to nakonec uhájila i ve finále. Lily Kauerová potom obsadila 8. místo po nevydařeném finále, kde jí smekla noha ze stupu. Na 6. místo se potom v U 14 probojovala po skvělém výkonu v kvalifikaci i ve finále Adéla Vaňková, pro kterou tak letošní sezóna začala obrovským posunem. Ve stejné kategorii ji doplnila opět Marie Dolanská, jejíž výkon ji zajistil umístění v první desítce, kterou uzavřela.

Po úspěšném začátku sezóny budou mít závodníci pauzu a k dalšímu závodu Českého poháru nastoupí až na konci srpna na Horolezeckém festivalu v Teplicích nad Metují. 5. září potom bude pokračovat 2. liga závodem v Jeseníku v rámci burzy sportovních klubů „SPORT pro Jeseník“.

David Migal