Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tornádo ničilo stadion v Hodoníně, atleti chystají sbírku. Přispěje i předseda Varhaník

Atletický svaz zorganizoval veřejnou sbírku na opravu vážně poškozeného atletického stadionu v Hodoníně, přes nějž se ve čtvrtek přehnalo ničivé tornádo. Na stadionu AK Hodonín se má totiž za rok konat mistrovství republiky.

Tornádo nad Hodonínem
zdroj: ČTK/PR autor: Sitař Marek

Stadion U Červených domků v Hodoníně, kde je doma i elitní mílař Filip Sasínek, přišel o velkou část střechy, kterou živel odnesl. Přesný rozsah škod se teprve zjišťuje.

"Český atletický svaz vyjadřuje politování nad všemi oběťmi na životech a soustrast jejich rodinám a blízkým. Pokud jde o škody na majetku, podpoříme veřejnou sbírku na vážně poškozený stadion v Hodoníně," uvedl v tiskové zprávě předseda svazu Libor Varhaník.

Transparentní účet číslo 1441397319/0800 dnes založil přímo Atletický klub Hodonín. Svaz ve spolupráci s Českou spořitelnou pomohl účet zřídit. Všechny příspěvky půjdou do obnovy stadionu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sportovci pomáhají postiženým tornádem

"Je naší povinností Hodonínským pomoci. Zdejší atletický klub má přes dvě stovky registrovaných členů a je šestý největší v kraji. Věřím, že naše atletická rodina a fanoušci našeho sportu ukážou svou soudržnost a společně pomůžeme hodonínským atletům jejich stadion obnovit. Osobně klub ve sbírce finančně také podpořím," doplnil Varhaník.

Vedle Sasínka, který zde trénuje i s partnerkou Kristiinou Mäki, s atletikou v Hodoníně začínal i oštěpařský mistr světa z roku 2013 Vítězslav Veselý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články