InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Divadlo A.Dvořáka: Jentl – drama podle povídky I. B. Singera

    pátek 17.5 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Mustang Bluesride

    pátek 17.5 19:00 - Club Highway 61 Kijevská 1474, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nohejbalový turnaj ve Vráži ovládl Špitál

VRÁŽ - Nohejbalový turnaj na Písecku zřejmě s nejdelší tradicí pořádají hasiči z Vráže. První ročník se hrál už v roce 1986 a do roku 2000 dokonce dvakrát ročně. Pak už se hrálo jenom jednou v roce v letních měsících. Letos se hrálo tradičně v poslední červnovou sobotu a po silných deštích měli pořadatelé s úpravou kurtu hodně starostí. Nakonec to k všeobecné spokojenosti zvládli na jedničku.

 

Na nohejbalovém hřišti v obci lázní se z několika důvodů oproti loňským devíti týmům sešlo pouze pět trojic, ale na kvalitě turnaje to rozhodně neubralo. Hrálo se nejspravedlivějším systémem každý s každým. K vidění byly pohledné výměny a slušné výkony většiny aktérů.
Loňské prvenství neobhajoval tým Plovárna, který dal přednost jinému turnaji, a tak pozici největšího favorita zaujal vloni druhý tým BNH. Jenže ten našel silného soupeře v mužstvu Špitálu, které mělo ve Vráži premiéru a hned ji proměnilo ve vítězství. Špitál vyhrál tři zápasy 2:0 na sety a jediný set mu dokázal sebrat nakonec druhý tým BNH (Bláto na hřišti) s jednou prohrou. Třetí příčku obsadil s dvěma výhrami celek Topělce, čtvrtý skončil rodinný tým Vařečků z Protivína. Domácí Hasiči bojovali srdnatě, ale zřejmě pořadatelské starosti jim nedovolily vyhrát ani jedno utkání. Přesto, že se za své výkony nemusí stydět, obsadili poslední příčku.

Pořadí:
1. Špitál (Luboš Hejpetr, Martin Šedivý, Luboš Daněk)         8 bodů
2. BNH (Luboš Hejpetr, Lukáš Přibyl, Štěpán Novák)            6
3. Topělec (Štěpán Novák, Marek Hlaváč, Aleš Smola)         4
4. Protivín (Karel Vařečka, Ondřej Vařečka, Pavel Vařečka) 2
5. Hasiči Vráž (Ivan Hollý, Jiří Hlavsa, Josef Roušal)           0

Nejlepším hráčem turnaje byl jmenován Luboš Daněk z vítězného Špitálu.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace