VOLYNĚ: Společenské a kulturní akce městského muzea připravené na červenec – program...

VOLYNĚ: Společenské a kulturní akce městského muzea připravené na červenec – program je zde

 

 

MĚSTSKÉ MUZEUM VE VOLYNI

Školní 744 – tvrz, 387 01 Volyně
Tel.: 778 888 762
E-mail: info@muzeum-volyne.cz
Web: www.muzeum-volyne.cz
Otevřeno: úterý až neděle 9–17 hod.

 

… až do 18. července, VÝSTAVA – TVRZ
OCHOTNICKÁ TAHANICE
Kyselé i sladké příběhy několika divadelních opon vyhotovených volyňským akademickým malířem Maxmiliánem Boháčem (1882–1957). Prodloužená výstava potrvá až do 18. července 2021.

 

středa 21. července od 18 hodin, VERNISÁŽ VÝSTAVY – TVRZ
NEGATIVY JANA BRAUNA
Ulice, zákoutí i život města Volyně a blízkého okolí na unikátních fotografických snímcích volyňského městského důchodního, archiváře a spisovatele Jana Brauna (1878–1960), pocházejících ze třicátých až padesátých let 20. století a zachovaných na celuloidových negativech. Výstava potrvá až do 30. října 2021.

 

pátek 23. července od 17 hodin, HISTORIE – TVRZ
POKOUTNÍ KRUH PRÁCHEŇSKÉ VLASTIVĚDY – ROK 1921 VE VOLYNI
Další z pravidelných setkání zájemců o vlastivědu a historii širšího Prácheňského kraje ve volyňském koutě. Téma večera: Volyňské události a příběhy před sto lety.

 

neděle 25. července od 7:45 hodin, VLASTIVĚDNÝ VÝLET – NÁMĚSTÍ
MÍSTA V KRAJI – ONŠOVICE
Kombinovaný vlastivědný výlet k potoku Spůlce. Cestou komentáře historické i jiné. Ráno sraz na náměstí na zastávce, autobus na Vimperk odjíždí v 7:50. Vystupujeme na rozcestí v Bohumilicích v 8:07, kde se také můžete k výpravě připojit. Pěší trasa dlouhá cca 13 km. Návrat zpět do Volyně v průběhu odpoledne vlakem nebo autobusem.

 

čtvrtek 29. července od 20 hodin, KONCERT – NÁDVOŘÍ TVRZE
MILLI JANATKOVÁ
Nejednoduchá a nemělká zpěvačka, hudebnice a výtvarnice s dávnými volyňskými kořeny. V rámci jejího samostatného recitálu zaznějí především písně z projektů Hluboko a Klid, prosím! Informace i hudba: www.millijanatkova.com. V případě špatného počasí uvnitř tvrze.

 

po celý červenec, VÝSTAVA – TVRZ
ŽENSKÁ TVÁŘ
Vybrané portréty různých žen ve výtvarných i jiných sbírkách Městského muzea ve Volyni. Výstava potrvá až do 5. září 2021.

 

po celý červenec, VÝSTAVA – GALERIE NA SHLEDANOU
ANTONÍN KAŠPAR – TOTEMY A MEDITAČNÍ SLOUPY
Osm monumentálních ocelových soch akademického sochaře a malíře Antonína Kašpara (*1954), vystavených v rámci českobudějovického festivalu Umění ve městě 2021. Výstava v syrovém prostoru někdejší i budoucí hřbitovní Galerie Na shledanou potrvá až do 30. září 2021.

 

po celý červenec, VÝSTAVA – TVRZ
PŘÍRŮSTKY 2019–2021
Reprezentativní výběr z nejrůznějších předmětů získaných do sbírek Městského muzea ve Volyni v letech 2019 až 2021. Výstava potrvá až do 30. října 2021.

 

po celý červenec, VÝSTAVA – TVRZ
ZECHOVICE
Historické příběhy a nitky a nejrůznější umělecké i jiné artefakty spojené s jednou z předních vesnic někdejšího volyňského panství. Kromě toho rovněž představení nově zrestaurovaného oltáře z návesní kaple sv. Petra a Pavla. Výstava potrvá až do 30. září 2022.

 

po celý červenec, EXPOZICE – TVRZ
LIDOVÝ MALOVANÝ NÁBYTEK V POŠUMAVÍ
Fenomén lidového malovaného nábytku v Pošumaví v 18. a 19. století z nových badatelských pohledů. Dlouhodobá proměnlivá expozice.

 

po celý červenec, EXPOZICE – STARÁ RADNICE
RENESANČNÍ A BAROKNÍ VOLYNĚ
Dlouhodobá expozice v autentických prostorách staré renesanční radnice. Strakoničtí johanité i svatovítští probošti pěkně pospolu. Střípky a nitky regionálních příběhů 16. až 18. století.

 

Změna programu vyhrazena.

 

Jednotlivé prostory:
TVRZ – Školní 744, Volyně
STARÁ RADNICE – nám. Svobody 1, Volyně
GALERIE NA SHLEDANOU – hřbitov Malsička

(Městské muzeum ve Volyni)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře