Zlín: Prohlídkovou trasu ZÓNU ZLÍN prošli první zájemci

29.06.2021 13:27

Nové pravidelné procházky Zlínem s názvem ZÓNA ZLÍN představují návštěvníkům město z větší perspektivy. Nevýznamnější baťovské stavby ukáží, proč se městu říkalo „výstavní síň první republiky“, vedle toho je pozornost věnována také modernistickému urbanismu a funkčním zónám, které jsou ve Zlíně stále rozpoznatelné. V neposlední řadě jsou ve stručnosti připomenuty také nejvýznamnější osobnosti, které město formovaly.

Zlín: Prohlídkovou trasu ZÓNU ZLÍN prošli první zájemci
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Během dvou hodin navštíví zájemci kromě historického centra tovární areál a seznámí se s výškovými budovami na náměstí Práce. Představen je i způsob baťovského ubytování a typické dělnické domky. Procházka končí návštěvou Památníku Tomáše Bati, jedné z nejradikálnějších staveb minulého století,“ uvádí Lucie Šmardová, autorka trasy.

Od června do září se každou středu od 16 h a sobotu od 14 h konají procházky po architektuře za doprovodu zasvěcených milovníků zlínské architektury. Prohlídková trasa je určena pro návštěvníky města, ale také pro místní, kteří se díky ní mohou dozvědět nové informace o svém městě. Procházky pořádá město Zlín ve spolupráci s aArchitekturou a Zlínským architektonickým manuálem.

„Letos jde o pilotní projekt, proto budeme rádi za jakékoliv odezvy od návštěvníků, které budou sloužit pro zlepšování této služby,“ doplňuje Eva Manišová, vedoucí oddělení cestovního ruchu.

Na prohlídky se mohou zájemci registrovat on-line na http://bit.ly/zonazlin, telefonicky na čísle 577 630 270 či osobně na Informačním středisku v budově radnice.

„Po dohodě lze uskutečnit prohlídku i mimo stanovené termíny,“ doplnila Pavla Julinová, vedoucí Informačního střediska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…