Na Červeném Hrádku otevřeli výstavu rekvizit ze slavných hollywoodských filmů. Jde o samé originály!
Vernisáží provázel sám kurátor. Foto zdroj: Město Jirkov
Zajímavosti

Červený Hrádek - Dnes začala na zámku Červený Hrádek výstava rekvizit ze slavných filmů nazvaná Hollywood. Jedná se o samé originály. Exponáty sem přivezl populární moderátor Radek Jirgl. Expozice sestává ze 40 předmětů zapůjčených společností Hollywood Studio Los Angeles, které si „zahrály“ v kasovních trhácích.

Je zde k vidění třeba torzo šípu z historického velkofilmu Robin Hood s Russellem Crowem, visačka ve tvaru zlatého pasu z filmu Rivalové z prostředí závodů vozů formule 1, důstojnická čepice a šíp z Posledního samuraje, figurka škorpióna a meč z dobrodružného filmu Mumie se vrací s Brendanem Fraserem.

2906hradek1

Návštěvníci mohou vidět i originální kakaovou pochoutku z filmu Karlík a továrna na čokoládu s Johnny Deppem, kšiltovku, kterou nosil v akčním snímku Demolition Man Sylvester Stallone, či například hrot šípu, jenž smrtelně zranil Achilla v pojetí Brada Pitta z velkofilmu Troja.

K nejcennějším exponátům patří Klapka z natáčení filmu Honorární konsul s původními poznámkami režiséra a samopal Arnolda Schwarzeneggera z trháku Likvidátor. Nechybí tu ani prvotní náčrty postaviček ze seriálu Simpsonovi.

Výstava potrvá do konce prázdnin a je otevřena v běžné provozní době zámku.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru