InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy obrazů Josefa Synka se křtem monografie

    neděle 19.5 16:00 - Muzeum, Blatná

  • Vlastivědný výlet na Pravětínská lada

    neděle 19.5 7:40 - Volyně – sraz na náměstí Svobody

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O čem píší dnešní Jihočeské týdeníky? V Písku chtějí vytlačit z centra parkování. Trestní oznámení v kauze strakonického tepla

Magazín Jihočeských týdeníků přináší přílohu Šance s přehlídkou pracovních nabídek. A také pokračování letní soutěže o pobyty v novém lipenském hotelu Element a vstupenky do dalších zajímavých prázdninových cílů.

 

Týdeník Táborsko se vrací k sebevraždě muže v centru Tábora z minulého týdne. Probírá s ředitelem táborských hasičů Petrem Hojsákem možnosti, které hasiči k záchraně lidí mají. A proč žádné nevyužili. Obec Běleč dala k soudu táborský odbor dopravy. I o tom se dočtete. Také o ostrém sporu ve Veselí, o Poště Partner v Želči, výsledek konkursu na ředitele školy v Jistebnici a také reportáže z akcí a pozvánky na příští dny. Výlet do historie nabídne vzpomínání někdejšího ředitele plánské masny Josefa Radoše o historii řeznického řemesla v Táboře. Sportovní rubrika představí republikové úspěchy táborských veslařů. Fotbalisté druholigového Táborska mají za sebou první přípravný zápas s kombinovaným týmem Dynama - jak dopadli? Starší žákyně Volejbalu Tábor se na domácí půdě představily na Letním poháru. Dva běžecké závody na Táborsku měly stejné vítěze. Kdo ve čtvrtek v Radimovicích u Želče i v neděli v Plané nad Lužnicí zazářil? Nezapomněli jsme ani na výsledky české softbalové reprezentace, která odehrála v Ledenicích a v Sezimově Ústí evropský šampionát.

Týdeník Písecké postřehy rozebírá sledovaný návrh města Písku na nový systém parkování v historickém jádru. Komu chce radnice zabránit ve stání v centru, bude někdy hotový parkovací dům u pošty, a jak je na tom plán na rekonstrukci náměstí? Velkou očistu Kamenného mostu obestírají fámy a spekulace. Písecké postřehy zjistily, co si o velké údržbě cenné památky lidé povídají. Dočtete se také, jak se město Písek rozhodlo podpořit moravské obce zpustošené tornádem. V Miroticích se těší z nové knihovny. Nechybí další ohlas na diskutovanou změnu územního plánu v Semicích kvůli budování školicího centra a penzionu, proti které se zvedla vlna nevole části místních obyvatel. Žadatel o změnu – podnikatel Zdeněk Kulič – reaguje na petici. Co nového má sportovní rubrika? Kemp hobby gólmanů v Písku má za sebou čtvrtý ročník. Celou akci přiblížil Jakub Kovář. Najdete ohlédnutí za Jihočeským MTB pohárem Memoriálem Jiřího Vinklera. Jak se dařilo jezdcům z Písecka? O své dojmy se podělil také absolutní vítěz Jakub Vlasatý. Čimelice vkročily do přípravy na krajský přebor porážkou s Tochovicemi. Co první utkání ukázalo trenéru Tomáši Smrčinovi? Fotbalisté Písku jsou v plném zápřahu. Kdo opustil kádr a co mužstvo v nejbližší době čeká? Odpovídal trenér Milan Nousek. Soutěž Covid restart má za sebou závěrečné kolo. Který z týmů neztratil ani bod? Běh tolerance se letos konal v tropickém horku. Jak to vidí vítěz Jakub Budil? Nechybí novinky z florbalu nebo aerobiku.

Týdeník Strakonicko se vrací k vleklému sporu Teplárny Strakonice s distributorskou firmou Energo, kvůli kterému často dochází k odstávkám dodávek tepla a teplé vody na sídlišti Šumavská. Do situace se tentokrát ostře vložil Energetický regulační úřad. Podal trestní oznámení. Má šanci na úspěch petice, kterou hodlá strakonická radnice bojovat proti údajné nečinnosti Energetického regulačního úřadu? Ředitel psychiatrické léčebny ve Lnářích zhodnotil, jaký má pandemie dopad na duševní zdraví lidí. V čerstvém vydání také najdete informaci, že nové muzeum v Radomyšli láká na jeden unikát. Pouť v Blatné má zelenou, dojde ale k několika změnám. K jakým, o tom noviny také píší. Strakonicku také představuje mladou tatérku. A co si přečtete na sportu? Strakoničtí fotbalisté rozjeli nový projekt, jehož cílem je vrátit Na Křemelku divizi. Dopomoci tomu má výrazná obměna kádru - kdo všechno přišel a kdo naopak zamířil pryč? Basketbalový klub opět pořádal sportovní odpoledne, které se vydařilo. Všem udělala radost i jedna milá návštěva - jaká? O vítězi Otavský zlatý Českého poháru je rozhodnuto. Jak si Drahoničtí triumf užili? Hokejisté Strakonic obuli kopačky a také nechybí seriál o historii házené.

Milevské noviny se vracejí k rušné diskusi na milevském zastupitelstvu o odprodeji části jedné z ulic. Návrh předkládal starosta města a na tapetě se ocitl i jeho případný střet zájmů. Týdeník informuje o výsledku konkursů na ředitele škol v regionu. A zve do nové kavárny, jejíž majitelka právě otevírá s přesvědčením, že Milevsko si zaslouží totéž co Praha. Na srazu majitelů veteránů zastihl redaktor Martin Petřík ředitele jihočeské záchranky. Povyprávěl o renovaci německé sanitky. Noviny sledují restart hasičských soutěží. Týdeník také připomíná, že je mu právě 30 let. A co je na sportovních stránkách Milevských novin? Už potřetí se v Božeticích vzpomínalo hokejbalovým memoriálem na Jana Stejskala, který byl s božetickými hokejisty i u titulu v krajské lize za sezonu 2009–10. O uplynulém víkendu končil fotbalový turnaj Covid restart a druhým dílem pokračoval tenisový seriál rekreačních hráčů Škoda Open. Do města vzduchotechniky také dorazil na Olympijský park Milevsko – Tokio díky milevským sokolům olympijský oheň a Milevské noviny byly u toho. 

 

Diskuse k článku - 8 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Strakonický příspěvek o teplárně si přečtěte prosím celý. Distributor energo spustilo svůj zdroj aby lidé měli teplou vodu když se na ně starosta úplně vykašlal. Tak překupník asi nebude úplně překupník.

    Vloženo 30.6.2021 10:48:53

  • Petr 

    Reagovat

     

    Omezení parkovacího nešvaru v centrech měst je problém, který vyřešili v jiných krajích integrací příměstské veřejné dopravy. Tedy spoluprací měst s kraji. To co jinde šlo, na Jihu stagnuje. kraj nedělá v téhle oblasti vůbec nic. Vlastně ano - likviduje další a další vlaková spojení. Ucpávání měst automobily má tedy zřejmého viníka.

    Vloženo 30.6.2021 10:39:15

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Odstěhuj se z jihu jinam a uvidíš, jak se ti uleví. Maniaku přes veřejnou dopravu.

      Vloženo 30.6.2021 11:02:31

      • Petr 

        Reagovat

         

        Já bych raději běžné, plánování veřejných služeb. Neplánování, resp. jejich bezhlavá likvidace jsou běžné třeba na Ukrajině, Egyptě, nebo v Albánii. Měl jsem pocit, že jsme se již posunuli z časů peep show, skořápkářů, fialových sak někam do lepší doby. Na tom není nic maniakálního, když zjišťujeme, že ochrana životního prostředí kraj nezajímá - odchylně od měst. Abych se neodchýlil od tématu - s regulací parkování v Písku jsem náramně spokojen.

        Vloženo 30.6.2021 11:12:18

        • xx 

          Reagovat

           

          Beseda k parkování v centru Písku není od věci, ale asi byla předčasná. Všechno by se mělo odvíjet od toho, že město vystaví parkovací dům proti poště, potom si může dovolit upravit parkování v centru, protože bude kam ta auta zaparkovat. Do té doby je to jen korekce výše parkovného pro lidi.

          Vloženo 30.6.2021 14:09:35

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Kdyby nebylo distributorů, tak vlastně ani neexistují supermarkety. U elektřiny a plynu je dokonce povinnost oddělení distribuce od výroby.

    Vloženo 30.6.2021 10:00:11

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Na distributory doplácíme ve všem, neúměrným zvyšováním základních cen všech výrobků.

    Vloženo 30.6.2021 07:50:58

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Jste si ještě nezvykl? 30 let zde tlučou do hlav stáda, že výrobou čehokoli hodnota nevznikne. Teprve tehdy, když na ní někdo řádně bohatne přeprodeji, tak se vytvoří. Důležitější je tedy kšeft, nežli nějaká prvovýroba.

      Vloženo 30.6.2021 11:04:35

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace