Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Parkourista zdolal 166 metrů vysoký mrakodrap ve Frankfurtu, na střeše už čekala policie

Autor: CTK, ran - 
3. července 2021
09:30

Lezec Leo Urban (27) má rád adrenalin a lezení bez jištění tam, kam si málo kdo troufne. Jeden takový kousek provedl i v pátek ve Frankfurtu nad Mohanem, kde vylezl „jen tak“ na mrakodrap. Zatímco přivolaní policisté si ho vyzvedli na střeše, hasiči práci neměli.

Mladý lezec Leo Urban v pátek vyšplhal bez jakéhokoli jištění po fasádě 166 metrů vysokého mrakodrapu ve Frankfurtu nad Mohanem. Na vrcholu budovy už na něj čekala policie a zadržela ho. Kvůli nepovolené akci jej pak odvezla k výslechu.

Sedmadvacetiletý lezec Leo Urban si za cíl vybral výškovou budovu Silberturm, sídlo železničního přepravce Deutsche Bahn. Lidé kvůli odvážnému kousku zavolali hasiče, ale lezec postupoval nahoru tak rychle, že „záchrana“ na místo dorazila až ve chvíli, kdy už byl muž bezpečně na střeše.

Urban nemá ale v oblibě jen výškové budovy, s gustem totiž sport zvaný parkour provozuje i v přírodních prostředích, třeba v lese, kde nejraději leze po stromech, či v horách. Na instagramu Lea sleduje přes 40 tisíc lidí.

Zdolávání mrakodrapů je v poslední době pro lezce obecně oblíbenou činností. V dubnu například Brit George King vyšplhal na 116 metrů vysokou budovu hotelu Meliá v Barceloně. Také King musel svůj kousek vysvětlovat policii. Francouz Alain Robert si zase za opakované výstupy po fasádách mrakodrapů vysloužil přezdívku Spiderman.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi