Lidé v Nemilkově jsou smutní. Tři lidé z bílé dodávky jim v noci ukradli vodníka
Poslední fotografie vodníka z letošního června. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Několik let sbíral vodník u nádrže v Nemilkově u Mostu dušičky do hrnečků, sbírka se mu úspěšně rozrůstala. V noci z pondělí na úterý někdo sebral jeho.

Betonová figurína byla u nádrže hned vedle hlavní silnice vedoucí z Mostu na Počerady, od roku 2017. Z původních pár hrnečků na dušičky se jejich sbírka rozrostla a postava hastrmana při každém průjezdu okolo přitahovala zraky zvědavců. "Dnes v noci, před půlnocí, naložili tři lidé vodníka do bílé dodávky a odvezli," říká jedna z obyvatelek Nemilkova. Den před tím dostal několik desítek kilogramů těžký vodník nový nátěr.

Pokud ve svém okolí uvidíte tuto postavu vodníka, napište či volejte redakci na tyto kontakty: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., telefon 604 315 995.

Před třemi lety ze sousední Lišnice zmizela betonová socha Baby Jagy. Ona i vodník jsou výtvory uměleckého štukatéra Karla Kaliby, jehož díla můžete znát například z pohádkového lesa u Hrobčic.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru