Prostřednictvím Bílinale ožívají nevyužívané sakrální památky na Bílinsku
Německý umělec Sebastian Weise na prvním ročníku Bílinale.
Co se chystá

Bílina – V letošním roce se uskuteční druhý ročník mezinárodního uměleckého festivalu Bílinale II. Poprvé se akce konala v roce 2019, ale pokračování v loňském roce se nedočkala z důvodu situace kolem pandemie. Druhý ročník setkání německých a českých umělců v kostelech v Bílině, Chouči a Hrobčicích tak připadl na letošní rok a je plně financovaný Euroregionem Labe. Festival se koná od pátku 30. července do neděle 1. srpna.

Cílem akce je kromě možnosti setkání umělců a výměny zkušeností, upozornit rovněž na nevyužívané sakrální památky. Poutavým způsobem je oživit a nabídnout veřejnosti nevšední zážitek. Festival se bude konat na Bílinsku na třech místech. Konkrétně v Kostele Zvěstování Panny Marie v Bílině-Újezdu, v Kostele sv. Kateřiny v Chouči a v Kostele sv. Havla v Hrobčicích. V každém z kostelů bude vystavovat náš a zahraniční umělec.

Na Bílinale I v roce 2019 se sešli čtyři čeští a čtyři němečtí umělci. Z Čech to byla například Lada Semecká nebo Markéta Varadiová a z Německa Susan Donath, Sebastian Weise a další. V letošním roce se kupříkladu v hrobčickém kostele představí Miroslav Hašek s německou umělkyní Barbarou Lorenz Höfer.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru