Romana Barboříková
7. července 2021 • 11:56

Rýsuje se Saganův přestup. Po Tour podepíše druhodiviznímu týmu

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mluví se o tom už od jara tohoto roku. Peter Sagan nejspíš opustí svůj dosavadní tým Bora-hansgrohe. Tourminátor je pro něj prý příliš drahý. Poté, co kontrakt se slovenskou hvězdou zavrhl šéf Štybarova týmu, se nyní objevila další možnost. K podpisu s francouzskou druhodivizní stájí TotalEnergies by mělo dojít po Tour de France. Oficiálně lze přestupy uskutečňovat od 1. srpna. V novém dresu se objeví od začátku příštího roku.



Vše to začalo vyjádřením šéfa týmu Bora-hansgrohe Ralpha Denka, že si služeb trojnásobného světového šampiona váží, ale že už je v podzimu své kariéry. „Je hodně drahý a my musíme zvážit, zda chceme držet takového jezdce, nebo za stejné peníze vzít víc nadějných závodníků,“ prohlásil také na adresu Saganova platu, který je údajně 5 milionů euro ročně.

Sagana se samozřejmě tato slova dotkla, a prohlásil, že on nebude mít problém najít si jiný tým. A vypadá to, že je to tady. Podle nizozemského listu Wielerflits by měl majitel sedmi zelených dresů z Tour de France po sezoně zamířit do francouzského týmu TotalEnergies. Jeho šéf Jean-René Bernaudeau tyto zprávy zatím potvrdit nemohl, ale prohlásil: Stále čekám na podpisy všech zúčastněných stran.

Tou hlavní stranou, která má mít v celém přestupu největší vliv, je americký výrobce kol Specialized, se kterým má Sagan osobní smlouvu. I proto se na jaře spekulovalo o tom, že by mohl přejít do sestavy Deceuninck-Quick Step, která má stejného dodavatele kol.

Podle všeho je ale Slovákovou podmínkou příchod početného podpůrného týmu, který zahrnuje jeho bratra Juraje, dvorního rozjížděče Daniela Osse, Macieje Bodnara, Erika Bašku a dále pak mechanika, tiskového mluvčího a osobního pomocníka. A právě tato početná skupina byla překážkou pro dohodu s momentálně nejúspěšnějším týmem kategorie World Tour.

Sagan kontraktem, který má trvat údajně tři roky, poskočí o divizi níž. TotalEnergies je totiž tým z kategorie UCI ProTeam, ovšem dostává pozvánky na významné flanderské a ardenské klasiky a také se na divokou kartu účastní Tour de France.

Tým v současné době závodí na kolech značky Wilier, od příští sezony však bude jejich dodavatelem Specialized. Tato značka podle všech informací dál zůstane také u současného Saganova týmu, další šestiletý kontrakt nedávno podepsala i s Deceuninck-Quick Step.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud