Všichni senátoři hlasovali pro kandidáta na děkana FZS Karla Cvachovce

P0007105-2.jpg
Odvoleno. Jediný kandidát na děkana Fakulty zdravotnických studií TUL získal plný počet hlasů. Foto: Adam Pluhař, TUL

Členové Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií TUL chtějí za příštího děkana profesora Karla Cvachovce. Pro jediného kandidáta na funkci děkana hlasovalo všech devět senátorů.

„Ve čtvrtek výsledky voleb doneseme rektorovi. Bude na rektorovi, zda, případně kdy děkana jmenuje do funkce,“ řekl Jakub Reček, předseda Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií TUL.

Pokud rektor profesora Cvachovce jmenuje, fakultu povede druhé funkční období.

Prof. MUDr. Karel Cvachovec, CSc., MBA, je na fakultě garantem studijního programu Specializace ve zdravotnictví s oborem Zdravotnický záchranář a je také členem vědecké rady fakulty. Působí na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzívní medicíny UK 2. LF ve FN Motol. Je uznávanou kapacitou v oboru urgentní medicíny. Je členem celé řady odborných grémií, vědeckých rad, oborových výborů a redakčních rad odborných časopisů.

- ad -

Další články v rubrice

Rodí se šestá rychlá kráska. Poprvé ji požene i elektřina

Jaké ženské jméno dostane v pořadí šestá Formula Student, kterou právě dokončuje multifakultní tým studentů naší univerzity, zatím neprozradíme. Na odkrytí tajemství si totiž musíte počkat až do slavnostního představení 18. června od 10 hodin v...

20. 5. 2024 | Události | 7

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_9212-2.jpg

»Lékařům dáváme do rukou další rozměr«

Liberečtí chirurgové už nejsou před operacemi odkázáni jen na virtuální snímky zlomených kostí či nádorů, ale připravují se i díky dokonalým anatomickým modelům z 3D tiskárny. Vyrábí je nemocniční oddělení Klinické biomechaniky, za jehož zřízením...

29. 4. 2024 | Lidé | 444