Skoro neuvěřitelné! Ukradený vodník z Nemilkova je zpět, našli ho v sousedním okresu
Vodník bude potřebovat malou opravu, ale bude se moci vrátit zpět. Foto: e-mostecko.cz
Děčín

Nemilkov – Betonová socha vodníka z Nemilkova, kterou ukradli zatím neznámí zloději v bílé dodávce v tomto týdnu, je zpět!

Je to konec, který asi nikdo nečekal. Nejprve jsme o ztrátě oblíbené pohádkové postavy posazené na okraji nemilkovské nádrže a sbírající duše do hrnečků informovali na našem webu. Poté se tématu chytila celostátní komerční televize Nova. A výsledek? Když dnes projížděl cyklista u obce Chouč na rozhraní Mostecka a Teplicka, všiml si v příkopu vyčuhujících nohou. A protože viděl sochu v televizi, hned si dal vše do souvislostí a kontaktoval policii. Zloději se zřejmě zalekli nečekané medializace příběhu a ukradeného předmětu se zbavili. Protože socha pár desítek kilogramů váží, nedonesli ji dále než kousek za silnici.

Nyní je socha zpět v Nemilkově. Lehce poškozená, ale po drobné opravě se bude moci posadit zpět na pařez, aby dál dohlížela na rozrůstající se sbírku dušiček. Nešlo jednoduše udělat nový odlitek. "Forma na tohoto vodníka už se nedala použít," uvedl autor sochy Karel Kaliba, který podobné výtvory vyrábí například pro cestu skřítka Hrobčíka u Hrobčic nebo pro dobročinné účely.

Až pojedete kolem, dejte k vodníkovi v Nemilkově také jeden starý hrneček na památku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru