Zatímco dvě starší dcery – Dominiku (48) a Lucii (34) – neplánoval, s Ivanou dítě oba moc chtěli. „Do té doby jsem si nikdy tak intenzivně vlastní rodinu nepřál,“ prozradil Slavík ve své životní zpovědi Karel Gott: Má cesta za štěstím (vychází 14. července). Zpočátku se ale nedařilo. „Baby na sebe nechávalo nějak dlouho čekat,“ přiznal. A štěstí jim nakonec přálo! Ivana se z třítýdenní dovolené v Malajsii vrátila v očekávání.

„Poznala to na sobě okamžitě. I já jsem cítil, že je s ní něco jinak. Byla to úžasná zpráva,“ svěřil se zpěvák. Kvůli tragickému osudu dcer jeho kamarádů, hitmakerů Karla Svobody (†68) a Michala Davida (60), se ale zároveň bál, aby se děťátko narodilo zdravé.

Poprvé u porodu

A vyděšený byl i z Ivanina požadavku, aby byl v porodnici Ústavu pro péči o matku a dítě tak říkajíc u toho. „Znal jsem případy otců, kteří u porodu omdleli, nebo jiné, kdy účast otce na porodním sále vyvolala vůči partnerce půlroční blok,“ vzpomínal Karel otevřeně na neděli ráno 30. dubna 2006, kdy Charlotta Ella (dnes 15) přišla na svět. „Držel jsem Ivanu za ruku a povzbuzoval ji. Podobnou scénu jsem dosud znal jen z filmů. Jenomže ženy křičely, zatímco ona sotva pípla. Jak mi později prozradila, nechtěla mi prý dělat ostudu,“ prozradil Gott.

Sama na JIP

To k početí druhé dcery jim prý stačil jeden prodloužený víkend v New Yorku. „Bez jakéhokoliv usilovného snažení má láska opět otěhotněla,“ popsal Karel v knize. Cestu na svět měla ale Nelly Sofie (dnes 13) komplikovanější než její starší sestra. Narodila se totiž 16 dní před termínem, navíc akutním císařským řezem. Doktorovi se při kontrole nezdály ozvy srdíčka a nedovolil Ivaně ani jít si domů pro věci. Ve tři odpoledne vcházela do ordinace na kontrolu a za hodinu a půl už držela dceru v náručí. Po bolestivém zákroku navíc skončila na JIP. Sama. Karel v té době cestoval na pracovní schůzku do Švýcarska a do porodnice se dostal až v půl jedenácté večer.

Kontrakce vs. kontrakt

Po narození Charlotty a Nelly se táta Karel nemohl tolik zapojovat do péče o holčičky kvůli dohodnuté práci. Ivana ho ale zaměstnala hlavně u prvního porodu – těsně předtím seděl doma u televize a zapisoval do sešitu délku intervalů mezi kontrakcemi. „Tohle slovo jsem do té doby nikdy neslyšel, natož abych věděl, co znamená. Zatím jsem znal pouze slovo kontrakt... Pokaždé, když Ivanka zavolala »Karleee«, jsem si se stopkami v ruce zapsal do sešitu přesný čas. Byli jsme poučeni, že jakmile budou kontrakce každé tři až čtyři minuty, je čas jet do porodnice,“ popisuje zpěvák ve své knize.

Dvakrát a dost

Třetí dítě už manželé Gottovi pokoušet nechtěli. „Jsme natolik soudní rodiče, abychom věděli, že usilovat o dalšího potomka by bylo téměř rouhání. Máme dvě zdravé a krásné holčičky, ale třetí dítě, byť pokračovatele rodu, bych chovat na klíně společně s dcerami už nedokázal,“ argumentoval Karel.

Video: Ivana Gottová tiskne Karlovu autobiografii

Video
Video se připravuje ...

Ivana Gottová tiskne Karlovu autobiografii archiv Ivany Gottové

Fotogalerie
40 fotografií