Google překladač: English Deutsch

S.O.K. stavební, s.r.o. je moderní stavební společnost, která byla založena v roce 1991 v Třebíči. Mezi hlavní činnosti patří výstavba kompletních zemědělských a průmyslových staveb, výroba a montáž ocelových konstrukcí, výroba prefabrikovaných prvků. Dále se zabývá výstavbou montovaných rodinných i bytových domů v rámci celé České republiky.

Iteco c 1 low

S.O.K. stavební, s.r.o. je stabilní společnost s pevným postavením na trhu a dobrou pověstí nejen v České republice, ale i na Slovensku. V současné době zaměstnává více než 270 pracovníků. Neustále roste a vyvíjí se. V reportáži vám přiblížíme, aplikaci nových mostových jeřábů do stávajících výrobních prostor, kde se už několik let vyrábí a manipuluje. Provozem nás provedl ing. Radek Karásek.
Každý má nějaké potřeby a sny. Rodina o vlastním bydlení, zemědělec o fungujícím, moderním hospodářství, majitel výrobní firmy o hale, kde by mohl realizovat svoji produkci. Účelem společnosti S.O.K. stavební je pomáhat s uspokojováním potřeb a naplňováním snů zákazníků v oblasti bydlení a podnikání, s respektem k trendům dnešní doby. Vizí S.O.K. je zvyšovat dostupnost bydlení pro co nejširší okruh zákazníků a při tom stále rozšiřovat rozsah služeb s důrazem na inovace a vstřícnost.
Iteco c 2 low

Moderní firma sází na inovace
Ve společnosti S.O.K. stavební se velmi věnují budování nových produktů a hledání nových cest. Vyrábět domy jako na běžícím pásu není nic nemožného. Je to totiž v této firmě reálný stav. Společnost je rozdělena do několika provozů a my se v článku budeme věnovat manipulaci v oddělení výroby prefabrikovaných dílů, jehož je pan Karásek vedoucím. V poslední době udělala ve světě stavebních technologií prefabrikace betonových konstrukcí velký krok vpřed. Moderní zařízení třebíčské společnosti S.O.K. stavební umožňuje vyrábět dílce s rozměrovou přesností a plošnou rovinností převyšující požadavky norem. Cílem je vyrobit prefabrikáty v co možná nejfinálnějším provedení a připravenosti v hale. Tak, aby na stavbu samotnou zbylo co nejméně práce. Jak uvedl pan Karásek: „Zaměřujeme se na kvalitnější přípravu panelů pro koncovou montáž na stavbě u zákazníka, tzn. z výroby odjíždí zateplené, kompletně osazené prefabrikované panely s okny, dveřmi, elektroinstalací a zateplením, aby na stavbě proběhla pouze kompletace a největší množství práce se provedlo v našich halách, kde máme garantované kvalitní pracovní prostředí, což na stavbách většinou nelze zaručit." Díky zmíněné kvalitní přípravě jsou montážníci schopni hrubou stavbu domu z panelů dokončit do jednoho týdne.

Manipulace v provozu PREFA
Pro provozu PREFA je dominantní rodinná výstavba, probíhající z našich produktů. Rozvoj společnosti měl za potřebu rozšíření výrobních prostor, a tak byly v roce 2015 zprovozněny nové haly pro provoz prefabrikovaných dílů. Výstavba probíhala pod vedením pracovníků oddělení rozvoje a vývoje, jehož byl dříve součástí i pan Karásek. Dříve se panely vyráběly ve zmenšené produkci, nyní v třebíčské firmě S.O.K. uzavírají 2. fázi rozvoje projektu, a v budoucnu uvažují ještě o 3. etapě výstavby dalších prostor. Výrobní haly jsou novostavbami, které se nyní rozšiřují a osazují efektivnější a produktivnější poloautomatickou linkou na výrobu prefabrikovaných konstrukcí. Tyto haly byly již v roce 2015 osazeny několika mostovými jeřáby. V první etapě rozšíření výrobních prostor byly haly osazeny jeřáby dodavatele, který tehdy vyhrál výběrové řízení, v němž se firma Iteco dostala s nabídkou roce 2015 do nejužšího výběru.

Manipulace potřebovala posílit
Nynější produkce betonu v S.O.K. stavebníje prezentuje zhruba 5 000 m3 ročně. Aktuální produkci si vyžádala posílení procesu manipulace a bylo tak rozhodnuto o investici do dalšího zajeřábování a znovu byly osloveny významní dodavatele jeřábových systémů. Poptávka trvala asi 7 měsíců, bylo to velmi složité rozhodování, záleželo především na přizpůsobení výbavy nových mostových jeřábů současné obsluze. Například o standardizaci v ovládání v podobě shodných ovladačů u starších i nových jeřábů. Stejně jako bylo nutno přizpůsobit napájení jeřábů z již instalovaných uzavřených trolejí. Příprava nákupu, výroba, kompletace a oživení nových jeřábů společností ITECO ABUS tak plně splnily požadavky zákazníka a od letošního roku nové jeřáby posílily precizní a přesnou manipulaci s těžkými břemeny.
Iteco c 3 low

6 nových mostových jeřábů S.O.K. stavební
Celkem 6 nových mostových jeřábů ITECO ABUS výrazně zrychlilo a zkvalitnilo manipulaci ve firmě S.O.K. Pět jěřábů v provozu PREFA a jeden v hale ocelových konstrukcí. S novou výrobní linkou na výrobu prefabrikovaných panelů se v S.O.K. chtějí dostat až na trojnásobek současné produkce a v budoucnosti dokonce k dalšímu dvounásobku. Dnes se v provozu PREFA manipuluje s břemeny od několik stovek kilogramů až po břemena o hmotnosti 12 tun. Hotové armokoše váží zhruba 300 kg, balíky s výztuží a kari sítěmi váží kolem 2,5 tuny. Při betonáži pracovníci manipulují se 4tunovými břemeny, na konci výroby mají přefabrikáty kolem 12 tun. Osazením novými jeřáby ITECO ABUS bylo dosaženo zněkolikanásobnění produkce.
Iteco c 4 low

A specifikace dodávky?
Zakázka představovala 6 kusů mostových jeřábů typu ZLK a ELK o nosnostech 10 a 12,5 tuny. Ty byly dodány a oživeny na již osazené jeřábové dráhy, které slouží i dříve dodaným jeřábům. Rozpětí dodaných jeřábů je v délkách 22,9, 23,7 a 25,4 metrů. Ovládání jeřábu zajišťují tlačítkové rádiové dálkové ovládadače HBC Radiomatic a nezávislé záložní ovladače. Zdvihacím ústrojím jsou jeřábové kočky s nízkou stavební výškou a lanovím, zakončeným jednoduchým hákem. Mostové jeřáby mají vysokou využitelnost i v nízkých halách. Jeřáby zaručují optimální tok materiálu i ve výrobních halách a skladech, jejichž prostory skýtají jeřábovým systémům málo místa.

ITECO s.r.o.
Jana Babáka 2733/11
612 00 Brno
tel.: +420 541 614 515
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
www.iteco.cz

Kalendář akcí

<<  Květen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejnovější akce

Žádné následující události

Odběr novinek

Newsletter T+Tnews

Zobrazit archiv T+T news