Dívky STM U15 v Itálii odehrály sérii přátelských utkání

Výběr kadetek vycestoval do Itálie na předměstí Milána na sérii přátelských utkání mezi týmy Česka a Itálie. Jedná se o novou, doufejme, že pravidelnou tradici, kdy jeden rok v Itálii a druhý rok na českém území hráčky STM U15 sehrají několik zápasů proti stejně "starým" Italkám.

Dívky STM U15 v Itálii odehrály sérii přátelských utkání

Celkem 23 hráček STM U15 se přesunulo na čtvrtek 8. července do areálu italského klubu Bollate Softball 1969, kde se ve čtyřech dnech měly utkat s výběry klubu Bollate a hlavně s italskými širšími reprezentacemi U14 a U15.

 

Cílem těchto sérií je odehrát kvalitní zápasy v národním dresu, proti jednomu z nejlepších týmů Evropy, kdy v kategorii žen je Itálie dvojnásobným úřadujícím mistrem Evropy a účastníkem olympijských her v Tokiu. Nominované hráčky mají možnost 10 až 20 startů na pálce proti výbornému nadhozu. Nadhazovačky, spolu s obranou, jsou testované živým italským útokem. Hráčky testují svoji mentální a kondiční odolnost, leadership, zvládání složitých situací ve hře. Se soupeřem byly také domluveny extra směny s tie-breaky, aby se simuloval ještě zajímavější herní tlak.

 

Výsledky utkání nejsou v těchto sériích zásadní, protože obě strany zkoušejí různé varianty sestav. Přesto se bojuje naplno a s největším úsilím předvést, co který tým dokáže. Zápasy tak měly velkou gradaci a často se otáčely v posledním útoku. 

 

 

 

 

 

 

 

Čtvrtek zasáhla oblast Milána bouřka a silný déšť a přesně v době plánovaných zápasů s domácími. Program se změnil na začátku. Cesta do kempu, kde měl tým zařízené ubytování, byla netradičně místním MHD, a v okolí fotbalového San Sira realizoval tým čítající 30 lidí čtyři přestupy a objevoval krásy Milána v dešti :-)

 

Páteční ráno tým vítalo již tradiční azzuro a na dopoledne se přesunul zápas proti domácím Bollate. Soupeř namíchal mix velmi mladých hráček v kadetském věku spolu s třemi hráčkami série A žen. Cílem bylo vyzkoušet všechny české hráčky na hřišti, aby na odpolední dvojzápasy již měly za sebou start na pálce a dvě směny v obraně. 

Výsledek úvodního zápasu Bollate vs Czech Mix 9:4.

 

Odpoledne pak přineslo kýžené rozdělení do týmů Czech Navy a Czech Red. Trenérské týmy také rotovaly, aby se přehled o hráčkách a jejich dovednostech dokonale využil. Série pátečních a sobotních dvojzápasů přinesla zajímavé momenty i obraty ve stavu utkání. Italské U14 a U15 byly dva silově zcela jinak vybavené týmy a oba se nám podařilo porazit.

 

 

Výsledky pátek 9. 7.

ITA U14 vs Czech Red 9:8, druhý s tie-breaky 3:8

ITA U15 vs Czech Navy 13:4, druhý 3:4

 

Výsledky sobota 10. 7.

ITA U14 vs Czech Navy 3:4, druhý s tie-breaky 9:8

ITA U15 vs Czech Red 9:3, druhý 8:5

 

Neděle 11. 7. přinesla již poslední duely proti italským výběrům, byla již znát únava a oba zápasy skončily těsnou prohrou našich výběrů.

ITA U14 vs Czech Navy 3:1

ITA U15 vs Czech Red 4:3

 

V silném softbalovém regionu v severní Itálii, zanechaly české výběry dobrý dojem a vyrovnanost zápasů slibuje, že se na evropské úrovni budeme s Itálií v mládežnických kategoriích měřit v každém utkání evropských šampionátů.

 

 

Za realizační tým děkuji hráčkám za letošní působení v STM U15. Sezóna to byla opět jiná, ovlivněná stažením zimní přípravy do individuálního trénování. Věříme, že nadcházející sezona, která bude přípravou na první mistrovství Evropy kategorie U15, bude již více "normální" a proběhne včetně všech zimních kempů a soustředění.

Děkujeme za podporů rodičům. 

 

O novém ročníku STM bude realizační tým informovat. Výběrové testy pro ročníky 2007 a 2008 se předpokládají realizovat na začátku října.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Hráčky STM U15 pro sérií zápasů v Bollate:

 

Czech Navy

Karolína Beránková

Karolína Blažková

Markéta Doležalová

Julie Houbová

Nikola Krajčová

Lucie Plosová

Tereza Süssemilchová

Emma Šuranská

Lucie Večeřová

Sára von Tsurikov

Rebeka Wenclová

Linda Wagnerová

 

Czech Red

Lucie Červenková

Petra Dušková

Barbora Houdková

Amaálie Kalčevová

Anděla Kopecká

Tereza Koubová

Veronika Novotná

Sára Rolfesová

Iva Straková

Nikola Škardová

Sophia Šlouf

 

Realizační tým

Hlavní trenér Daniela Viktorýnová

Asistenti Jitka Horová, Jana Chýlová, Magdaléna Chytrová, Michal Maryška, Ondřej Šlouf a technický vedoucí Jan Měřička.

 

 

  

 

 


Czech Lions Series

29. 5. 2024   |   Chomutov

ME kadetek

1. - 6.7. 2024   |   Svoboda park

WBSC
ESF
Národní sportovní agentura
Mizuno - Levelsport Koncept - 30
Česká unie sportu - 180
Honig’s Europe - 315
en iyi dershane - 509
HAMR - Sportovní areály HAMR zábava a relaxace pro celou rodinu - 700
Kappa  - 880
Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra - 1060