Jan Kočka (54) jde do vazby. Mohl by ovlivňovat svědky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Jan Kočka (54) jde do vazby: Mohl by ovlivňovat svědky!

Jan Kočka st.
Jan Kočka st. (koláž Blesk.cz)

Jan Kočka (54) jde do vazby, stejně jako druhý obviněný v případu vydírání. Třetího soud včera propustil. A muž (57), kterého měli napadnout, prý prchl z Prahy!

„Byla shledána důvodná obava, že by mohl ovlivňovat dosud nevyslechnuté svědky,“ zdůvodnil státní zástupce Tomáš Saňa, proč soud Kočku a druhého obviněného poslal do vazby. Třetího naopak propustil.

Vyjádření policejní mluvčí k zadržení Jana Kočky

Video se připravuje ...

Šlo o firmu

„Jsou obviněni především ze zločinu vydírání. Ve sporu mezi obviněnými a poškozeným se zjevně jednalo o nějakou firmu. Bude probíhat další dokazování,“ upřesnil státní zástupce s tím, že kauza stojí na tvrzení svědků. Podle Kočkova advokáta je svědek, který by mohl být ovlivňován, samotný poškozený podnikatel. Záleží na výslechu „Bylo jasné, že bude v tomto řízení vyslýchán. Mohl být vyslechnut ve lhůtě 48 hodin, ale záhadně odjel z Prahy,“ řekl právník Vlastimil Rampula. Kočka, který obvinění odmítá, by ale ve vazbě nemusel být dlouho. „Bude to záviset na tom, jak bude pan poškozený ochotný se nechat vyslechnout,“ dodal Rampula.

Vydírání a loupež

Policisté Kočku a další dva muže (51 a 52) obvinili z toho, že poškozeného násilím nutili k převodu jeho firmy. „V současné době jsou obviněni ze spáchání trestných činů vydírání a loupež, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ informovala dříve mluvčí policie Violeta Siřišťová. Jan Kočka je ještě vyšetřován v případu podvodu s daněmi. Podle detektivů měl s dalšími 25 lidmi pomocí fiktivních faktur připravit stát zhruba o 150 milionů korun.

Policisté v centru Prahy zadrželi tři muže, které následně obvinili z loupeže a vydírání.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.