Wout van Aert (Jumbo - Visma) se dostal do ideální časovkářské formy před Olympijskými hrami. Belgičan projel 30,8 kilometru dlouhý chronometr průměrnou rychlostí 51,5 km/h. Druhého Kaspera Asgreena (Deceuninck - Quick-Step) porazil s poměrně velkým rozdílem 21 sekund. Třetí skončil Van Aertův týmový kolega Jonas Vingegaard (Jumbo - Visma). 

Dán díky tomu uhájil celkové druhé místo. Na Tadeje Pogačara (UAE Emirates) ovšem útočit nemohl. Slovinec pojal časovku s klidem, neriskoval v zatáčkách a technických úsecích a zajel 8. nejlepší čas se ztrátou 57 sekund. V celkovém pořadí dělí Pogačara a Vingegaarda 5 minut a 20 sekund. Třetí místo obsadí Richard Carapaz (Ineos Grenadiers). Ekvádorec před etapou ztrácel jen 6 sekund na druhého Vingegaarda, ale na konci časovky to bylo už 1:43. Carapaz se poprvé v životě podívá na stupně vítězů Tour de France a zkompletuje p´diová umístění na všech Grand Tours. V roce 2019 vyhrál Giro d´Italia a loni byl druhý na Vueltě.

V první desítce celkového pořadí se po časovce vůbec nic nezměnilo. Čtvrtý skončí Australan Ben O´Connor (AG2R Citroen) a pátý Wilco Kelderman (BORA - hansgrohe). O jednu příčku si proti loňskému ročníku pohoršil Enric Mas (Movistar). Sedmý skončí největší překvapení první desítky, Kazach Alexej Lucenko (Astana - Premier Tech). Osmé místo, své nejlepší umístění v kariéře, vybojoval Francouz Guillaume Martin (Cofidis). Devátá příčka patří Pellu Bilbaovi (Bahrain Victorious) a desítku uzavírá Rigoberto Urán (EF Nippo). 

Během dnešní etapy byl také vyhlášen nejaktivnější závodník celé Tour de France. Toto prestižní ocenění letos získá Francouz Franck Bonnamour (BB Hotels - KTM), který byl v nejvíce únicích v průběhu Tour.