bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další podpis! Colorado si pojistilo Makara

24. července 2021, 17:15

David Zlomek

Blázinec v NHL pokračuje. Další novinkou, která obletěla hokejový svět, je podpis Cale Makara. Hvězdný obránce Colorada Avalanche se vyhnul možné arbitráži a s týmem se domluvil na šestiletém kontraktu.

Dvaadvacetiletý bek se mohl za čtyři dny stát chráněným volným hráčem. Výsostné právo na jeho podpis by mělo Colorado, nicméně hrozila arbitráž či nabídková listina od jakéhokoliv jiného týmu.

V Denveru si ale mohou oddechnout, Makar zůstane v Coloradu další šest let. Dohromady si vydělá 54 milionů dolarů.

„Dalších šest let bude Denver mým domovem, jsem nadšený,“ stojí v Makarově prohlášení po podpisu. „Udělám všechno proto, abych nejlepším fanouškům v lize přinesl Stanley Cup. Mám úžasné spoluhráče, kterým chci poděkovat, protože i díky nim jsem předváděl takové výkony.“

Makarovy výkony jsou opravdu úchvatné. Na modré čáře tančí jako v tanečním sále a jeho produktivita je jednoduše vynikající. V uplynulé sezoně průměroval bod na zápas v základní části i play off.

„Chtěl bych poděkovat majiteli, panu Sakicovi a panu MacFarlandovi za to, že do mě vkládají důvěru na tak dlouho. Nemůžu se dočkat, až zase začne sezona,“ doplnil mladý obránce.

Makar získal v roce 2020 trofej pro nejlepšího nováčka ligy, letos byl kousek od další individuální trofeje. Tu pro nejlepšího obránce mu ale vyfoukl Adam Fox z New York Rangers.

„Cale hraje v NHL dvě sezony a už teď patří k těm nejlepším na své pozici,“ ví dobře generální manažer Avalanche Joe Sakic. „Jeho schopnost hrát ve všech situacích je unikátní a my jsme moc rádi, že bude i v dalších letech základním stavebním kamenem naší obrany.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.