Staré dobré: „Cui bono?“

Takže:
komu covid prospívá/vyhovuje (skupina a):
1) Všem kdo jsou obtěžkáni tučnými konty a potřebují své „nuly a jedničky“ převést do hmatatelné podoby (v krizi se nakupuje nejlépe)
2) Farmaceutickému průmyslu
3) Ekologistům („mrtvý člověk dobrý člověk“, rapidní snížení turismu)
4) Bankovním domům (každá státní půjčka je malou domů a dobře využitelnou pákou)
5) Zkorumpovaným vládám (covid odpoutává pozornost od vstřícných kroků vůči lobistům a vystrašený lid se lépe ovládá, na covidová pravidla lze snadno naroubovat ledacos co by jinak procházelo obtížně)

komu covid neprospívá/nevyhovuje (skupina b):
1) Turistickému průmyslu
2) Školství
3) Výrobcům produkujícím během působení covidu méně žádané zboží
4) Podnikatelům ve službách (ne všem – někteří naopak dokáží covid-podmínek využít)
5) „Řadovému občanovi“ kterému covid komplikuje život

Oba krátké seznamy lze jistě doplnit.
Takže – která skupina (a/ nebo b/) tahá v chodu společnosti za delší provaz (je tedy vlivnější)?
Dle mého mínění je to skupina a), a proto se v našich životech více promítne její působení. Jestli to působení budeme vnímat jako přípravu NWO, nebo zájmový průsečík není rozhodující protože ani v jednom případě se nedopátráme konkrétní hlavy (hlav) na které bychom si „schladili žáhu“ a dokázali ji v jejím působení zabránit, či alespoň ji výrazně omezit. No a vyhledávání hlav pro zchlazení žáhy v našich vlastních řadách je už úplná pitomost.
Nám, kteří se tady scházíme (i dalším podobně „vlivným“), zbývá vlastně jediná „tradiční“ možnost – hledání způsobů jak s tou situací „vyjebat“, ať už jde o vyjebávání sdílené a nebo každý po svém.
Nic nového pod sluncem.

KM

Jeden komentář

  1. Kamil Mudra

    Tak trochu pokračování téma: „Co můžeme.“

  2. embecko

    Poucka cui bono se pouziva pro dopatrani puvodce nejakeho zamerneho deje. Ovsem ja si myslim, ze v pripade covidu jde o nahodny unik, bez zameru a tedy dotaz cui bono ze neni na miste…dle meho, opakuji….

    • Kamil Mudra

      Pokud jde o společenské děje, pak je otázka cui bono vždy na místě.

      • embecko

        Cui bono je ustalena pravni fraze:
        „Touto frází se tazatel ptá na motiv (většinou trestného nebo jiného činu), vycházeje ze zkušenosti, že úmyslné trestné činy jsou motivovány vlastním obohacením pachatele, získáním větší moci, vlivu, konkurenčních výhod a podobně.“
        Takze kdyz se takhle zeptas, lze predem predpokladat, ze mas na mysli trestni cin.
        Jinak obecne minene cui bono lze najit uplne vsude, nejen ve spolecenskych dejich, ale napriklad i ve fyzice :o)
        Komu prospeje vetsi polomer? Samozrejme objemu! :o)

        • Kamil Mudra

          Myslím že z mého příspěvku je natolik zřejmé že mám na mysli obecné cui bono ve vztahu ke společnosti abys do toho nemusel tu právničinu zatahovat. Obecně mohou být motivem jednání jednotlivce nebo zájmové skupiny i jiné důvody než kriminální, přesto však za společenskými jevy většinou nějaký jednotlivec, nebo častěji zájmová skupina stojí.
          A když už tedy chceš puntičkařit – tak (když už se chceme ptát) u samotných fyzikálních jevů zpravidla použijeme otázku čemu a ne komu, protože objem není osoba. „Komu“ se zeptáme až v těch případech kdy se fyzikální jev nějak promítne do společnosti. Např.: „Komu prospěla letošní sněhová nadílka?“, byť jsme si přitom vědomi že sníh vzniká fyzikálním procesem.

          • embecko

            „Myslím že z mého příspěvku je natolik zřejmé že mám na mysli obecné cui bono ve vztahu ke společnosti abys do toho nemusel tu právničinu zatahovat.“
            Ty uz jses jako Aster, ciste pravnicky termin jsi sem zatahl ty. Vzdyt tahle latinska poucka se pouziva vyhradne pri hodnoceni kriminalnich pripadu, jinak se pise „komu prospelo, kdo mel nejvetsi profit, kdo nejvice ziskal“ a podobne. Jakmile tohle prelozis do latiny, znamena to apriorne odkaz na na nejaky protipravni, anebo hospodarsky delikt.
            Jinak receno: zadne obecne cui bono neexistuje. Anebo- neni jako obecne nikdy chapano.
            Napriklad pokud je rec o Ex libris, pak vzdy oznacuje specificky list, vlozeny (vlepeny do knihy). Samozrejme z knih se da pouzit i obecne, ale nedela se to, podobne jako u cui bono, neni to tradice.
            Nerikam ti, ze jsi neco udelal spatne, ale ze nadpis tveho clanku evokuje kriminalni pocin.
            Pokud ti to nevadi, pak se samozrejme nic nedeje, jen budeme ztracet cas vysvetlovanim, jak jsi to vlastne myslel.

            • Jana

              Ale už první věta – „komu covid prospívá/vyhovuje“: naznačuje, že jde (nebo aspoň může jít) o čin kriminální.
              Samozřejmě vezmeme-li v úvahu, že zdravotní aspekt Covidu-19 je až v x-té řadě za politickým a ekonomickým.

            • Kamil Mudra

              „Nerikam ti, ze jsi neco udelal spatne, ale ze nadpis tveho clanku evokuje kriminalni pocin.
              Pokud ti to nevadi, pak se samozrejme nic nedeje, jen budeme ztracet cas vysvetlovanim, jak jsi to vlastne myslel.“

              No dobře. Nadpis článku už přepisovat nebudu – odvolávám se na básnickou licenci. Čas na vysvětlování již utracen byl a kdybych článek přejmenoval byl by utracen zcela zbytečně. Své případné kritiky prostě jen odkážu na komentář, kde píši že: „Obecně mohou být motivem jednání jednotlivce nebo zájmové skupiny i jiné důvody než kriminální“.
              Pokud to nepomůže – hrdinně se nechám za svůj výrok zavřít a nebo třeba i ukamenovat. :-)

    • Jana

      Dovolím si nesouhklasit.
      Náhodný únik nelze vyloučit, ale podle mého špatného názoru, by ani k epidemii, natož pandemii nedošlo. Prostě by se začalo léčit všemi dostupnými prostředky, vč. – v tom případě i rouškami a rozestupy a izolící především skutečně nemocných, ale v ohnisku toho úniku. Nikdy světovým uzavřením ekonomik, zavíráím škol, zakazováním sportu apod.
      Co se týká pndémie, krajně je podrzřelé, že její definioce krátce po „úniku“ byla upravena tak, aby stačilo pouhé objevení se několika případů na jiných kontinentech než v tom prvním, kde k té „náhodě“ došlo.
      Když ještě ke všemu vezmeme v úvahu, jak dlouho trvá úřadům a institucím, než něco prodiskutují, zúřadují a uvedou „do života“………..

  3. orinoko

    Izrael dostal v Indickém oceánu po rypáku a žid nestačí zírat. Rusko už svoje problémy odpracovalo, a teď je otázka, co se bude dít dále. Soudruh Bidet není obřezanému právě nakloněn. Asi bude muset být nejdříve naklonován. V Indickém akvatoriu hoří izraeHELLská loď, kterou zasáhla iránská raketa. – Konečně odpověď na izrasvinstva, jejichž úkolem bylo rozhodit iránské volby prezidenta. METANjahů možná půjde do kriminálu i za to, co provedl židům v Izraeli, když je nechal hromadně opíchat neprověřeným svinstvem.
    Ergo eine grosse KATAstrophe: Bude válka. A o covida přitom zavadí jen místní corona galérka.

    • Kamil Mudra

      „Bude válka.“
      A máš na mysli lokální nebo světovou?

      • orinoko

        Světovou může dneska rozpoutat jen žid. Dokonce i proti svým. Kteří namnoze také přečuhují. Kdyby Rus potopil malokreténského Obránce v černém akvatoriu, světová by nenastala. A proč? Protože Putin to řekl jasně celému světu: Dneska se bez emeriky ani covid neusere. Ergo, začne válka na Haliči, aby zasáhla Rusko… Jenže právě to bude jen spouštěč Armagedonu, kdy Rus okamžitě zasáhne USA. Aby si blbečkové nemysleli, že se jich to jaksi územně nebude týkat. Jak pravil český bezpečnostní expert – emerika nevyvolá situaci, na jejímž konci by mohla být anihilace slavného Japlka – totiž Nového Jorku.
        Rusko do vody spustilo ponorku, která už disponuje i jinými prostředky než jsou TORRpéda. Je to něco jako letadlová loď. Do vody vypustí underwaser drony a dál se o ně nebude starat.
        Indie si netroufne na Kitaj, Osman se drolí jako Hitler, když expandoval všemi směry, Bělorusko a Srbsko míří do ruské náruče, Středoafrickou republiku stabilizují ruští Wagnerovci, trio Kuba, Venezuela, Nicaragua sílí, a Bolívie se připojila ke sranci na covid.
        Jižní emerika už má dost emerických sraček a nepůjde proti vlastním zájmům.
        Zbyly jen USA a Česká cobliha, aby Rusko porazily, a při teploušském charakteru emi robocopů je výhled dost mizerný.
        Takže jen IzraHELL může vyvolat světovou válku. Ovšem po ní už nebude žádný IzraHELL.

        • Jana

          Ale přesto provokace jedou fest. Po britském torpédoborci i hlandská fregata v Černém moři sice tvrdě narazily, ale jistě to budou zkoušet dál.

        • orinoko

          Válka vlastně už začala, a to nepočítám coronu prasečinec, což je poslední atak v Rusku, jak konsolidovat tzv. vittaliberály. Tak především od 1.7. nechodí v Rusku žádnému důchodci peníze na účet a kartu, které by nějak fungovaly v relaci Vitta, Mastercard a podobné nástroje covid záchudu.
          Swift je postupně opouštěn a doláč funguje jen v domluvených relacích a kšeftech.
          Halič by ráda útočila, ale obrněná vozba nemá naftu, místně se krade emíkům, co se jim ukrást dá, a teplouši se shlukují kolem sebe, aby si dodali barvy odvahy.
          U Cypru stojí slámová letadlová kocábka a čeká na ránu z milosti. Emík si stěžuje na ruskou agresi v digi prostoru a chudák Trumpifajksl tvrdí, že zastavil Severní potok 2. Cena plynu letí nahoru a nafty rovněž. A emerický debil z toho nic nemá… Jak je to možné?

    • Jana

      K poslední větě.
      Bohužel, řekla bych, že ještě dlouho ne. Jednou rozjeté procesy ještě budou různě dlouho setrvačností pokračovat.
      A 7.7. se bude v Parlamentu jednat o Zákonu o ochraně veřejného zdraví (nebo tak nějak zní ten návrh), kter může umožnit povinnou vakcinaci.
      První zájemci už jsou hotovi, další zájem klesá, lákavé nabídky výhod jednak moc nezabraly, za druhé se ukázaly velice velmi iluzovními (= dle předpokladu lživé), přijde na řadu diktát!
      A máme po dobrovolnosti!

      • Kamil Mudra

        To je dost dobře možné. Ta varianta je na stole už od začátku.
        Co v takovém případě budeš dělat?

        • Jana

          Vyhnu se tomu, jak nejdéle to bude možné.
          Jenže o mě vůbec nejde – mám „děti“ (dávno dospělé) a dvě vnučky – a to je pro mě HODNĚ závažné a není mi to – na rozdíl od mnohých – jedno. A nehodlám to ani zlehčovat, ani nemístně na to téma vtipkovat

          • Kamil Mudra

            Vždyť po tobě nikdo žádné vtípky nechce. Já to mám podobně a o tom, že bych v tomto nějak dokázal ovlivnit své dospělé děti, si nedělám žádné iluze.

            • vittta

              Nééé, Jana asi myslí to škodlivé záření očkovaných.
              Vnučky by pak za ní samozřejmě nechodily, dokud by samy nebyly očkované.

            • Jana

              Ani já do toho nemám co mluvit. Zákon jim už dnes dovoluje, aby se rozhodly samy a taky mají své rodiče – dospělé a svéprávné.
              Ty vtípky nebyly na tebe, ale týkaly se takových, které směřovaly na Saxe, který se tu zmínil o svém očkování. Nemyslím si, že by nějaké vážné následky postihly všechny očkované, ale přesto – „haha, Saxi, za 20 let budeš neplodný“ – a to od kámoše, mi přijde mimořádně nechutné. I přesto, že chápu, jak to bylo myšlené.
              Embéčku, jakkoliv mi to nebude věřit, opravdu přeju, aby patřil k těm skupinám očkovaných, kterým se nějaké zdravotní problémy vyhnou. Jakékoliv problémy.

              • vittta

                Já ti to také přeju, až budeš očkovaná, doufám, že se ti problémy vyhnou.

  4. Jiří Kalvach

    Na FB již napsáno, dost dlouze. 🖐😊 Hezká úvaha, velmi pravděpodobná.

  5. vittta

    Já si myslím, že tam chybí někdo velice, velice zajímavý- na pozici, komu se Kovid nehodí.
    Olejáři.
    Olejáři jsou dlouhodobě nejmocnější a nejbohatší skupinou.
    Faktem je, že snížení, výrazné snížení spotřeby paliv, maziv a aditiv se nehodí ani arabským šejkům, potažmo ani Rusku, ale takto daleko bych až nešel.
    Zde se kloním k Embéčku, dlouhodobě razím teorii, že Kovid je náhodný produkt, lhostejno zda přirozený, nebo umělý, a dění kolem něho je až důsledek, nikoli příčina.
    Jakýkoliv děj se v podstatě okamžitě přenáší do ekonomické, a v zápětí do politické roviny.
    Kovid není vyjimka.
    Někdo se napakuje, někdo přijde o prachy, ale samotný politický vliv je v tomto případě ošemetný.
    U nás na tom nikdo nezískal.
    Babiš z počátku ztrácel, ale nyní už se na své pozice znovu dostává, což jsem očekával- samozřejmě pokud to tak bylo (že ztrácel) a je (že se na pozice vrací).
    Pokud se tady nemoc opět nerozjede (všimněme si zjevného politického zájmu Babiše, aby se nemoc nerozjela- a úplně stejného politického zájmu „demokratické“ opozice, aby se nemoc rozjela), pak Babiš nemá důvod být poražen.
    Situaci s Kovidem v takovém případě zvládl, opatření se uvolňují, a pro nechápavce a politické analfabety ZDŮRAZNÍM, že Babiš získal další silnou páku k dalšímu rozvolnění, případně úplnému zahození opatření.
    Političtí analytici už vědí- potencionální zahození kovidu v Británii.
    Jinými slovy, má precedens- a už nebude první, navíc, má 3 měsíce náskok, aby zjistil, co se bude reálně dít.
    To samé má samozřejmě i opozice, resp. tuto páku získal vítěz voleb- ale je k tomu důležitá jedna věc.
    Proočkovat alespoň tolik občanů, jako má Británie.
    Na to se nyní bude tlačit, ale na rozdíl od Jany si nemyslím, že se půjde cestou povinností, ale spíše prebend, a usnadnění, tedy bude se očkovat v supermarketech, a za drobné úlitby, už proto, že před volbami si asi povinnost očkovat nikdo nedovolí- byť není vyloučeno, že bude přijat takový zákon.

    • Kamil Mudra

      Olejáři jsou silná skupina ale už se, pod tlakem ekologistů, delší dobu připravují na nějaký strategický „přerod“ který by tak nebil do očí, protože ekologisté (alespoň naoko) mají vlády na své straně. Takže covid v tom jejich válčení hraje jen dílčí roli.
      Ale Babiš není moc silná figura. Nezapomeň že řídí kolonii a navíc ta jeho pozice nestojí na pevných základech. Pro něj je pořád blížší Brusel než Londýn.

      • vittta

        Jasně, olejáři mají problémy, ale s budoucností.
        Za ten rok a půl ztratili obrovské částky, které hypoteticky potřebují v současném stavu nejvíce.
        Pokud by se položili olejáři kvůli ekologistům, pak to prokáže leda to, že teorie GE nemá moc pevné základy.
        Babiš samozřejmě není silná figura, ale obecně Británie silná figura je.
        Babiš nebude- v případě úspěného pokusu Britů- hrát za sebe, ale za ně, za nadšené podpory českého obyvatelstva.
        Už proto, že by něco udělal „proti EU“.
        Jak píše Astr, „každý ať si názor udělá sám“, při čemž je jasné, jaký názor si mají občané udělat, a také udělají.
        Babiš tomu jen vdechne život, a po pravdě řečeno, jako průmyslový oligarcha také není ve skupině, která má z Kovidu prospěch, sice si dovede v pozici premiera ztráty nějak kompenzovat, ale to nejde do nekonečna.
        A on to ví.

  6. vittta

    Pehe radí Pirátům v podstatě dobře, tedy JASNĚ se vymezit.
    Tím ovšem by oslovili v podstatě jen mladé, ale Piráti se- dle mého chybně- rozhodli oslovit i staré.
    To je politický kalkul zvaný velikášství, už jim nestačí hypoteticky vyhrát, oni chtěli vyhrát výrazně.
    Svým stylem ale staré moc nezískali, a mladé ztrácejí.
    Ten, kdo jim tento styl poradil byl pěknej blbec, naštěstí.
    Všimněme si mazanosti proradné Pehe, zde nenápadný koment:
    „„V obecnější rovině promeškali Piráti příležitost ukázat jasně, kde stojí coby strana mladých, nezatížená českým postkomunismem, ve vztahu k právům žen a menšin. …..“
    Pehe klade velice efektně do stejné roviny práva žen a práva menšin.
    Žena ale není menšina, a práva žen by měla být přirozenou součástí společnosti, stejně jako práva mužů.
    Právo menšin je jen propagandistický žvást.
    Celkově už jen vyznění té věty má navodit dojem, že v naší zemi jsou práva žen (50% obyvatelstva) a práva menšin (bez žen dejme tomu 8% obyvatelstva- ženy už byly počítány) nějak pošlapávána, to by ale znamenalo, že nějaké právo zde mají pouze bílí, čeští, heterosexuální muži, ostatní jsou diskriminováni všemi možnými způsoby.
    Menšina tedy ovládá většinu, dle Péhé.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pehe-radi-Piratum-jak-vyhrat-volby-Musite-pritvrdit-Utocit-na-Zemana-hajit-gendery-podporit-Istanbulskou-umluvu-669573

    • embecko

      Doufam, ze se toho chytnou. Ted zacina absurdni obdobi, nebot liberalni blok natolik podlehl modernite, ze se dostal uz mimo mantinely.

      • vittta

        Jo, ono jim Pehe radi dobře- ale pozdě.
        Takže opětovným zacílením na mladé budou vypadat jak idioti.
        To už vypadají, zacílením na staré, ale tohle by je mohlo ještě sešlápnout, a úplně nejlepší by bylo, kdyby se začali hádat, na koho zamíří, což se ale zřejmě děje.
        Ta partaj není strana lídra, jako je ANO, ani strana nějaké tradice, jako KDU, KSČM či ODS, ale strana jednotlivých, rozmazlených a namistrovaných spratků, kde si každý dělá, co chce.
        To by je mohlo nakonec složit.

    • Jana

      Pehemu ujel vlak. Dnes nejnovější trend hlásá Rasistické je i jídlo (bílé a bílými kuhaři připravované)“
      https://pravyprostor.cz/ultrarasismus-je-na-vzestupu-uz-je-rasisticke-i-jidlo/
      Francouzské jídlo je vyjádřením bílého privilegia, šokovala akademička z USA.
      Bělost francouzského jídla je o to silnější, že je nepojmenovaná, což umožňuje rasové většině těžit z privilegií jídla, aniž by musela uznávat jejich rasový původ,“ dodala s tím, že stravovací návyky jsou formovány normami bílé vyšší střední třídy.
      xxxx
      Doufám, že po mně nebudeš žádat vysvětlení. Mohla bych jen hláskovat, což zvládneš jistě sám, protože hloubka té myšlenky je natolik hluboká, že jí ani nedohlédnu. :-)

      • vittta

        Mě nešokovala, já se dávno ničemu nedivím.
        Někde jsem to už četl, nejsem si jistý, jestli v PL, nebo Sorošseznamu.
        V každém případě, extrémy hrají pro nás, ne proti nám.

      • Kamil Mudra

        Nojo, Francie sklízí svou setbu a Francouzi budou muset svůj jídelníček upravit aby šli s dobou.
        Na stejném webu Fiala ve svém článku píše:
        „Bude hůř. Marseille, druhé největší město ve Francii, je již z 25 procent muslimské. Podle studie francouzského Národního institutu pro statistiku a ekonomické studie jsou největšími tahouny metropolitní oblasti Lyonu, Toulouse, Bordeaux a Paříže. Ve čtyřistatisícovém Lyonu žije přibližně 150 000 muslimů. Až 18 % novorozenců ve Francii muslimské jméno. Během 60. let minulého století to bylo 1 %.
        Nejextrémnější scénář předpovídá nárůst podílu muslimů v evropských zemích do roku 2050 na tyto uvedené hodnoty: Francie (18 %), Velká Británie (17,2 %), Nizozemsko (15,2 %), Belgie (18,2 %), Itálie (14,1 %), Německo (19,7 %), Rakousko (19,9 %), Norsko (17 %). Co lze očekávat za dvě nebo tři generace, když historik Bernard Lewis řekl, že Evropa bude “nejpozději do konce tohoto století” islámská.“

        Vzpomínáte? Marseille bylo dle MaB její oblíbené místo pro nákupy – obzvláště místní bazary a trhy. Ale možná se na to oblékala do hidžábu aby splynula s davem.

        Z našich cukráren už zmizeli indiánci, Cikánskou pečeni už jsem na jídelním lístku také delší dobu neviděl a teď po té Orbánově akci si možná transgender všimnou že Maďarský guláš je vlastně propagací homofóbie. Třeba k tomu jídlu nějakého hospodského filutu napadne připsat: „Jen pro hetero!“ a bude vymalováno.
        Pochybovačům, o obohacení které Evropě imigranti přináší, doporučuji shlédnout krátké shrnutí pánů Michala a Petra týkající se zveřejněné statistiky EU o imigraci. Proč se o ní nemluví? Protože byste se rozzuřili!

        • embecko

          Tohle je generacni zalezitost.
          Freud objevil jednu velkou vec, a sice, ze vsechny popsane perverze jsou nasimi potencialitami, aktualne nevyjadrenymi. To znamena, kazdy z nas je mozny -homo, sadista, hysterik atd.. Tim je receno, ze napriklad projeveni homosexuality je jen otazkou uvolneni zabran, ktere ji drzi pod poklickou. Kdo sledoval čiste samčí stada (napriklad beranu), ten si jiste vsiml, ze homosexualita je mezi nimi normou. Podobne v jinych uniformnich kolektivech, ve vezeni ci za valky a podobne.
          Dneska se mne jeden uplne normalni a v jadru konzervativne zalozeny clovek ptal, jestli nevim, jak se jmenuje ten novy filmovy hit o dvou kovbojich, co se do sebe zamiluji behem pastvy skotu a pak se musi vratit k rodinam, coz je uvede do konfliktu…pry by na to rad sel s detmi.
          S temi muslimy to mas to same. Vira je potencialita a Allah je jedna z mnohych zamenitelnych vedoucich figurek. Pokud bude stale na ocich, je jen otazka casu, kdy bude akceptovan dobrovolne.
          Pises:
          Francie sklízí svou setbu a Francouzi budou muset svůj jídelníček upravit aby šli s dobou.
          To neni setba, nybrz zanedbana pece o pole, kde ted rostou naletove rostliny a dari se jim lepe, nezli tem puvodnim kulturnim (v biologickem slova smyslu). Pece o vlastni kulturu byla zanedbana, tak ji nahradi kultura alternativni.
          Doted jsem byl presvedcen, ze reakce musi vyvolat protireakci a ze az tlak ciziho elementu zesili nad neunosnou miru, dojde ke konfliktu. Ted uz to tak nutne nevidim a po zkusenostech poslednich treba 10 let se mi zda jako pravdepodobnejsi nenasilna ticha vymena.
          Ale jisty si uplne nejsem, nebot historie ukazuje spise na schopnost finalniho odporu (protestante, komunisti, narodni sily a podobne), zkratka neco dejinne naznacuje, ze jednou z vlastnosti lidu je samoorganizacni schopnost a instinktivni sdruzovani se do ideovych skupin, vedouci ke kolektivni fyzicke obrane.
          Ovsem, ze se dejinny musi opakovat, to neni zadny zakon, ktery by se musel naplnit.
          Me osobne je to uz vcelku jedno, jak to dopadne, za 20 let budu stejne neplodny a jak pozoruji zname deti okolo, pak tem je to vcelku jedno take. Tedy islamizaci, klimatismus, woke atd., zkratka zmenu paradigmatu, resi jen skupina v nejlepsich letech nekde mezi 40-50 lety, vychovana jeste hodnotove (v socialismu). Na zapade je to vysadou uz jen par pomalu vymirajicich, ci tezce ostrakizovanych intelektualu, 99% populace na to hazi bobek.
          Zajimava teoreticka uvaha je, zda-li to takhle nahodou neprobihalo v dejinach vzdycky a zda-li ucebnice dejepisu, psane vitezi, nejsou jedno velke obrovske fake, zcela mimo realitu. A pisi-li zcela, myslim fake zcela a bez pardonu.

          • Kamil Mudra

            Už staří egyptští kněží učili že v každém člověku je obsaženo úplně vše a smyslem jeho existence je rozvinout v sobě to či ono v optimální harmonické míře aby dokázal pochopit Svět a své místo v něm. Kdo ví jestli to Freud od nich neobšlehnul a nebo se tím alespoň nenechal inspirovat. Všimni si toho že i negativně hodnocené lidské vlastnosti jsou pro řešení některých situací potřebné v nějaké „zdravé porci“.

            S tím zanedbaným polem ve Francii máš pravdu ale je také fakt že se na tom „nalétávání“ i sami Francouzi podepsali když už v koloniálních časech těm rostlinám pomáhali přes oceán.

            S tím tlakem a protitlakem to také vidím všelijak. Je sice možné že jen špatně odhadujeme míru tlaku potřebnou k vyvolání dostatečného protitlaku ale také může jít o situaci kdy u „pružiny“ dojde k „únavě materiálu“ a po delším působení už není schopna se vrátit do původního tvaru. Může se tak projevovat změkčilost technicky vyspělé kultury jejíž členové stále více přivykají tomu že na všechno je tu někdo/něco jehož starostí je problémy řešit, aniž by to vyžadovalo osobní angažovanost.

            „Zajimava teoreticka uvaha je, zda-li to takhle nahodou neprobihalo v dejinach vzdycky a zda-li ucebnice dejepisu, psane vitezi, nejsou jedno velke obrovske fake, zcela mimo realitu. A pisi-li zcela, myslim fake zcela a bez pardonu.“
            Tuhle myšlenku rozvinul Terry Pratchet ve své knížce „Strata“ až do takové míry že nebyly fejky jen historické zápisy, ale tvůrci planety po ní rozmísťovali megality a do různých vrstev i fosílie a absurdní artefakty, aby si budoucí lidstvo mělo nad čím drbat hlavu a o co se hádat, ku prospěchu své představivosti. :-)

  7. embecko

    Jeste bych ale Kamiluv clanek rad pochvalil, a sice proto, ze se trefil do urciteho mezidobi, kdy je mozno a i zahodno bilancovat.
    Ovsem zeptal bych se obracene: Komu kovid ublizil.
    A tady, dle meho, jasne cni jedna skupina, a sice deti…tem ublizil takrikajic komplexne, od tela az po dusi.
    At byly duvody meho ockovani jakekoliv, jasne v nem vedla urcita predstava, vychazejici z faktu, ze „na emebckovskych zivotech jiz nezalezi“. Jelikoz jsem byl a stale jsem presvedcen, ze nejake forme povinneho ockovani se nevyhneme, tak jsem se rozhodl se stat predvojem experimentalnich kraliku a sam na sobe si zkusit, co to udela. Aby se treba, v pripade nejakych komplikaci, me blizci lide mohli ockovani vyhnout a to za temer jakoukoliv cenu.
    Experiment jeste neni u konce, ale toho ctvrt roku nevypada spatne. Presto radim, ze kdo se ockovat nemusi, mel by byt zdrzenlivy (coz ale neni ani tak rada, jako vyjadreni vseobecne neduvery).
    Kdo na kovidu vydelal? Obecne receno to byla cast podnikatelu, coz se deje za kazdeho zvratu (at prirodni, anebo spolecenske katastrofy). Zde bych tedy rekl, ze hledat, komu prinesl kovid zisk, neprinese zadne objevne zjisteni. Vydelal Bezos, firmy, ktere mohly zavest kurzarbeit, vyrobci dezinfekcnich pripravku, atd.. Zadne velke schema v tom asi nenajdeme.
    Naopak u tech, kterym kovid ublizil, to jiz bude zajimavejsi…predne vyse zminovane deti, pak seniori a velka skupina zamestnancu, kterym se zhorsily jak pracovni podminky, tak se jim priblizila moznost vypovedi (najednou se zjistilo, ze to jde i bez nich).
    Takze jde o tema jak delane pro levici…ovsem ta mlci, anebo resi rasismus vyjadreny v bile kuchyni.
    Bilance tedy pada na hlavu jednomu kazdemu z nas…a to zvlastnim zpusobem: Aktivni odpor je kontraproduktivni, nebot vede k jeste vetsimu utazeni sroubu. Nakonec to tedy zbyde na nas kazdem, na „praci“ na rodine, nezbytnem semknuti se a odstraneni plev pratel ze sveho okoli. Takze nas ceka velka vyzva :o)

    • vittta

      Aktivní odpor se rozpadl do aktivního šílenství.
      Šílenci ve skutečnosti očkování a opatření jen podpoří, nikdo nechce prostě být jako Orinoko.
      No, co se stane.
      Pár lidem jebne, založí kluby proti vakcinaci, jako jsou party veganů a rawanů a dalších, bezvýznamných, ale otravných pošuků, kteří si budou všímat tu roušek, tu kořínků a klíčků, tady 63 pohlaví, a do pozadí odsunou negry, zdanění 100% (většina stejně nemá co dědit) a posílení EP.
      Osobně doufám, že těch kreténů bude co nejméně, a chroničtí odmítači se stanou plnohodnotnou minoritou, podobnou Svědkům Jehovovým.
      A my ostatní se budeme věnovat aktuálním tématům, a doufejme, že nebudeme muset řešit skutečnou epidemii v plné síle, negrizaci, ztrátu české státnosti, nebo dokonce….válku.

      • embecko

        „nikdo nechce prostě být jako Orinoko“
        Presne tak, proto pisi o kontraproduktivnosti verejneho odmitacstvi. Osobnosti, argumenty a celkovy projev odmitacu je natolik odstrasujici, ze clovek citi automatickou potrebu se pridat k druhe strane v nadeji, ze tam to bude snad normalnejsi.
        Tohle zrejme souvisi s radikalizaci proti sve vuli, jak jsem psal vcera.

    • Kamil Mudra

      „A tady, dle meho, jasne cni jedna skupina, a sice deti…tem ublizil takrikajic komplexne, od tela az po dusi.“
      Na ty jsem myslel když jsem psal bod b/2 Školství. Ono mít doma učitelku znamená každodenní přísun „historek z natáčení“ ze školního prostředí (vittta asi potvrdí). A protože má žena nepatří k těm co si ve škole odžvaní své a pak ji pustí z hlavy ale naopak děti sleduje a zabývá se jejich projevy i doma a to nejen plošně ale hlavně individuálně (nechápu jak si pamatuje všechna jména když jich učí skoro stovku) slýchávám doma dost abych si o té napáchané škodě udělal představu. Samozřejmě se to netýká dětí všech, ale řadě z nich se za ten rok snížily vyjadřovací schopnosti, slovní zásoba (ta by v tom věku měla intenzivně narůstat), sociální flexibilita v kontaktu… no a co se těla týče tak i pohyblivost a ztloustly. Některé (zvláště jedináčci) jsou v kolektivu tak nějak „mimózní“ a reagují buď nestandardně flegmaticky na podněty nebo naopak hystericky. Prostě se to na nich fakt podepsalo. Dítě je sice človíček pružný a dá se předpokládat že pokud další léta budou probíhat standardně tak se z toho naprostá většina z nich „otřepe“, ale stejně….
      „Kdo na kovidu vydelal?“
      Já si fakt myslím že nejlépe z té situace vyjdou ti proměňovatélé nul a jedniček za hmotné statky. Ti netrpělivější zahájili svůj lov už nyní a skupují nemovitosti i v oblastech o kde o ně dříve nebyl velký zájem. Další lovci nastoupí ve chvíli kdy začnou prodávat majetek ti kteří si vzali půjčky aby covidové časy překlenuli s nadějí že je splatí až „bude líp“ a to „líp“ se nebude vyvíjet podle jejich představ. No a do stejné situace jako tito jednotlivci a firmy se snadno dostanou i státy a to bude teprve ta pravá žeň pro bankovní domy.
      Zbytek podnikatelské sféry lze už rozebrat na součásti a zabývat se jimi zvlášť, ale výše zmínění hráči mají v ruce výhru jistou a rozhodně ne malou. Jejich situace je stejně pohodová jako u tohoto umělce. Něco z ničeho.

      • vittta

        Woke mají logicky i své zástupce v umění.
        Teď ještě zjistit, jestli si umělec dělá z lidí prdel, nebo to myslí vážně.
        Obě možnosti jsou reálné, ale my je nezjistíme.

  8. astraustralia

    Slouzi to cemu a take i komu?
    I kdyz jsme si na Ostrove precetli „zasadni“ nazor ze vlade ci vladam to slouzit nemuze, (nebo ano tim ze i ta v CR se chlubi nekolika set milliardovym propadem?)
    nabizim vladnim nadsencum a prichylnikum nazor doc.Robejska :-)
    (tuto pasaz povazuji za velmi vystiznou i kdyz je rec jen o BRD /republice Nemecke tim co vlada rada/nerada)

    Neumí vládnout bez lockdownů
    Lidé v Německu, ale i tady si zřejmě myslí , že když se proočkuje celý národ, tak dostanou zpět své svobody a práva. A to je velký omyl. Již dlouho před pandemii bylo zřejmé, že politici mají rostoucí obtíže vládnout demokraticky. Skončila totiž epocha, ve které mohli ukolébat obyvatele zaplatitelnými potravinami, bydlením, autem a dovolenou. Již před koronou stál západní svět na prahu ekonomického sestupu a státům chyběly peníze k tomu, aby mohly vládnout podle potřeb a vůle většiny. A dnes je demokracie v nouzovém stavu.
    Vlády jsou stále častěji v situaci, že slibují nezaplatitelné a prosazují neuskutečnitelné. Myslím tím třeba dluhovou a migrační krizi, záchranu eura, celní války a rostoucí propast mezi bohatými a chudými.

    Abych to řekl úplně jasně. Je možné, že kdysi dávno chtěly vlády také prospěch většiny obyvatel. Ale dnes je nejvíce zajímá, jak vás co nejsnáze řídit, jak omezit vaše možnosti je kritizovat a jak zamezit, abyste spoluurčovali výběr politických cílů. Reprezentativní demokracie již dávno neexistuje. Americká studie Martina Gilense z roku 2012 a německá studie Armina Schäfera z roku 2016 ukázaly, že v obou zemích nehrají názory a přání většiny pro politické rozhodování žádnou roli. Naopak. Obě studie došly k závěru, že čím více obyčejných lidí považuje nějaký politický cíl za důležitý, tím nepravděpodobnější je, že bude uskutečněn.
    https://blog.aktualne.cz/blogy/petr-robejsek.php?itemid=40195

    • Kamil Mudra

      Inu, co k tomu dodat?
      Robejšek umí trefit hřebík na hlavičku.

  9. kočka šklíba

    Ovšem tohle je zajímavé ;) : https://www.novinky.cz/domaci/clanek/dan-z-prazdnych-bytu-uz-pirati-nechteji-pred-ctyrmi-lety-ji-pritom-meli-v-programu-40365394#seq_no=1&source=hp&dop_id=40365394&dop_ab_variant=0&dop_req_id=fKCnq0aTp21-202107051540&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
    Celý Topolánek že? Ten prohlásil něco o tom (parafrázuji), že kdyby voličům řekli co mají v plánu, nikdo by je nevolil :D .

    • oh

      Voliči by měli pravidelně číst Euractiv, možná by je pak nenapadalo volit Piráty.
      Tento článek vznikl s podporou kanceláře europoslankyně Markéty Gregorové (skupina Zelení / Evropská svobodná aliance v Evropském parlamentu).

      • vittta

        To se mi líbí, jak je autorka kouzelně nekonkrétní.
        Takže s textem mohou NADŠENĚ souhlasit oba tábory na extremní pozici, a potřebné údaje si dosadit.
        Tady takový Vrábel…
        „„Pandemická situace nás naučila, že naši protivníci využili situaci kolem covidu pro to, aby rozšiřovali trhliny v našich společnostech a aby zvyšovali nespokojenost lidí s demokratickým způsobem vládnutí,“ podotkl na debatě serveru EURACTIV.cz František Vrabel, ředitel společnosti Semantic Visions,…“
        Ten nenechá na Babišovi a Zemanovi nic suchou, ten je drzej…prý demokratický způsob vládnutí.
        Podle mého by desinformace měla být psána třeba červeně a upozorněním, že jde o desinformaci.
        Nemuseli bychom alespoň číst nezajímavý balast.

        • Kamil Mudra

          Tam je toho plno, to by se člověk ucitoval. Ale aspo co mne pobavilo:
          „Rusko a Čína se dezinformacemi snaží podrýt důvěryhodnost západních vakcín, píše se ve zprávě EU“
          Vůbec jsem netušil že jsou Novinky, Seznam cz. řízené Rusy a Čínany.
          Většinu negativních zpráv o západních vakcínách mám právě z tohoto zdroje. :-)

      • Kamil Mudra

        Učastníci závodu v překonání Orwela makají jak vsteklí.
        Neúčast Pirátů by mne velmi překvapila.

    • Kamil Mudra

      A ten článek cos odkázala, kočko, je také půvabný.
      My jsme si něco mysleli, teď zrovna si to nemyslíme a co si budeme myslet nevíme.
      Ale volte nás protože my to s vámi myslíme dobře!
      Kdyby kandidovali v nějaké jiné zemi tak bych se z toho uchechtal.
      Ale takhle je to spíš k nasrání.

    • Jana

      ad kočka
      Vrchní Pirát už taky sdělil, že změnil názor na migraci. Prý to byla „mladická nerozvážnost“. :-))
      Před volbami se ješté dočkáme mnohého překvapivého.

      • vittta

        Před volbami to pobaví, horší to může být po volbách- byť si plně uvědomuji, že se stane jen to, co vládci planety dovolí.

  10. observer

    Jeden guru z pantheonu Asterovych polo-bohu, Warren Buffet, se nechal slyset, ze:
    „The economic impact has been this extremely uneven thing where … many hundreds of thousands or millions of small businesses have been hurt in a terrible way, but most of the big companies have overwhelmingly done fine.“
    – Ekonomicky dopad pandemie byl extremne nerovny – statisice az miliony malych businesu bylo postizeno vazne, vetsine velkych podniku se dari dobre.
    „I learned that people don’t know as much as they think they know. But the biggest thing you learn is that the pandemic was bound to occur, and this isn’t the worst one that’s imaginable at all,” Buffett said. “Society has a terrible time preparing for things that are remote but are possible and will occur sooner or later.”
    – Zjistil jsem, ze lide jsou hloupejsi nez si mysli. Ale to nejdulezitejsi zjisteni je to, ze pandemie musela nastat, a tahle ani neni to nejhorsi. Spolecnost ma obrovske problemy s pripravou na vzdalene, ale pravdepodobne udalosti, ktere se drive ci pozdeji nevyhnutelne realizuji.
    There’ll be another pandemic, we know that. We know there’s a nuclear, chemical, biological, and now cyberthreat. Each one of those has terrible possibilities,” Buffett said. “And we do some things about it, but … it’s just not something that society seems particularly capable in fully coming to grips with.”
    Vime, ze bude dalsi pandemie. Vime, ze existuje hrozba jaderna, chemicka, biologicka a nyni kyberneticka. Kazda z nich reprezentuje hrozne moznosti. My jsme sice neco podnikli. ale … neni to zrovna neco, s cim by se spolecnost byla schopna vyrovnat.
    https://www.cnbc.com/2021/06/29/warren-buffett-says-the-pandemic-has-had-an-extremely-uneven-impact-and-is-not-yet-over.html

    • Kamil Mudra

      No a k tomu: klimatické změny, rychlé snižování biodiverzity, úbytek plodné půdy, úbytek zalesněných ploch, úbytek pitné vody, stoupající znečištění souše i oceánů, globální navyšování populace…..
      A takhle si tu žijem.
      Možná jednou přijde pandemie proti které nikdo nic nevymyslí a bude spásou pro přeživší i mrtvé. První volně vydechnou a druzí se už nebudou trápit. :-(

      • embecko

        Tohle je o mnozstvi, neboli na te zlate miliarde neco je. Jenze alterantiva z toho hned udelala, ze nas chteji vyhubit, coz je pitomost. Rimsky klub jsou spise neo-malthusianci a nyni se ukazuje, ze jejich myslenky nebyly jen tak do vetru.
        Pokud nema prijit valka, obyvatelstvo v takovemhle poctu se musi podridit zvysenemu dozoru a omezit jeho spotreba.
        Podle meho tohle je ten pravy dopad kovidu, protoze az prijde dalsi a tentokrat velky prusvih, bez „dozorovaneho lidstva“ nemame nadeji. Opet rikam, pri takovemhle mnozstvi.
        Jde tedy o metody, ono, kdyz zijete na vesnici, nebo malomeste, jste dozorovan jak blazen, kam se hrabe NWO.
        Takze lidi jsou spise vzrusovani jakymsi dystopickym obrazem, ale podstata je jim ukradena. Ostatne kazdy ma mobil a vetsina bez nej neda ani ranu, ale znameni selmy jim vadi, netusim proc, kdyz do NWO lezou dobrovolne.
        Asi to nebude znit moc privetive, ale „oni“ to s nami mysli dobre, protoze jsou s nami na jedne lodi. Kdyby nebyli…to je ale uz o necem jinem.

        • Jana

          Kdyby to bylo až tak jednoduché a jednoznačné, proč nejít cestou snižování porodnosti? Ale v zemích, kde se těch lidí rodí mnohem víc. Proč si vybírají hlavně bílé, resp. právě euroatlantickou „civilizaci“? To nedává smysl.

          • embecko

            Kdo by snizovani porodnosti zaridil, kdyz ted jsou jen kvuli rouskam malem lidove boure?
            Smysl to dava, kdyz pripustis, ze neexistuje GP (globalni prediktor) :o) ale ze o moc se pretahuji konkurencni skupiny (jak moc konkurencni je otazka, ale neni to ted dulezite).
            Tlak na protezovana ekologicka reseni je okate nesmyslny (Nemci prestanou kutat uhli, aby mohli dovazet ceskou atomovou elektriku). Tlak na omezeni obcanu se take nezda uplne smysluplny, kdyz nekolik kontejnerovych lodi vyprodukuje tolik SO2, co vsechna auta sveta.
            Situace je pomerne obtizna: „neco“ se s tim udeta musi (anebo se to udela „samo“, coz neni zadouci), pricemz na obou stranach barikady stoji vyrovnani protivnici: lid a korporace.
            Vyrovnanost netkvi v podilu na moci, ale v destruktivite ucinku davoveho jednani- zcela bezmocny a hloupy lid dokaze potopit celou risi, kdyz se s nim nezachazi jak by melo.

          • Kamil Mudra

            „Asi to nebude znit moc privetive, ale „oni“ to s nami mysli dobre“
            No, netřeba si něco namlouvat. „Oni“ to myslí dobře především sami se sebou. Pokud z jeich působení vzejde pro nás něco byt jen trochu přínosného tak opravdu jen proto že se vezeme na té společné lodi. Jinak jsme pro ně jen spotřební matroš kterého je všude jak nasráno.

            • embecko

              To je rozdil mezi nami dvema, ty to beres furt tak nejak idealisticky, ja se snazim prakticky.
              Kdyz bude populace-spotrebni matros komplet zachvacen virem, jak se asi zmeni svet elitare? Zavre se na 10 let do sve jeskyne ve Skalistych horach a pojede homeoffice?

              • Kamil Mudra

                Jenže ona ta populace komplet zachvácena nikdy nebude. Elitáři vždycky zůstane dostatek matroše k zorganizování a sestavení nové společnosti k obrazu svého záměru. Některému víc, jinému míň, když budou mít dostatek místa tak si ani nepolezou do zelí a budou mít dostatek prostoru pro případné dohody. To není žádný idealismus ale čistý pragmatismus.

                • vittta

                  Když budou mít všichni stejné Ferrari, ztratí svou cenu i atraktivitu, i když jeho jízdní, a vzhledové vlastnosti se nezmění.
                  Kdyby Leonardo namaloval 1 000 000 originálních Mona Lis, těžko by jí kdokoliv tak obdivoval.
                  My se potřebujeme navzájem.
                  Na pustém ostrově ti budou k hovnu hromady zlata a funkční atrakce pro pobavení a skvělé žrádlo.
                  Potřebuješ se mít před kým vytahovat, lovit samice (samce) a mít celkově společnost.
                  Zlatá miliarda je dobrá věc, ale jak to udělat, aby to byla miliarda kulturních lidí, a né agresivních islamistů a negrů?
                  To se zdá být problém, a jen idiot by vytvářel rasu primitivů, když dávno makají stroje.

                  • Kamil Mudra

                    „Když budou mít všichni stejné Ferrari, ztratí svou cenu i atraktivitu“
                    Ale neblbni. Myslíš že se vytahují před nějakým vitttou nebo Kamilem? Pro vytahování potřebuješ rovnocenného soupeře, tedy se zase budou vytahovat před sebou navzájem. Už jsi se se svou Volhou vytahoval před nějakým bezdomovcem? Kdepak. Sedneš do ní a odjedeš na sraz mezi sobě rovné, kteří se tam jedou pochlubit taky.
                    „Na pustém ostrově ti budou k hovnu hromady zlata a funkční atrakce pro pobavení a skvělé žrádlo.“
                    Proč bys jen dřepěl na pustém ostrově když můžeš trajdat po celé planetě? Ten ostrov si můžeš zvelebit, pořádat na něm párty pro jiné držitele ostrovů nebo i suchozemských rezidencí a vytahovat se s ním stejně jako s tím Ferrari. Pak si zas zaletíš jinam, na jiné sídlo kam tě pozvou a budou se vytahovat před tebou. Na vhodných místech planety necháš pod vedením svého správce fungovat turistické enklávy více méně po svém – hlavně když tobě a jiným elitářům poskytnou požadovaný servis a budou poprděný z toho že se tam objevíš, jinde necháš vegetit nějaký „skansen“ kterému nedovolíš přehnaně plundrovat životní prostředí abys tam mohl (opět s jinými elitáři) jezdit do divočiny….. Proč bys se měl uvěznit v nějaké zlaté kleci na nějakém ostrově? Technika ti umožní vést nějakou výrobnu něčeho na libovolnou vzdálenost z domova, nechat výrobu na robotech pod dozorem ochranky a údržby, v blízkosti budou domky jejich spokojených rodin…. Jasně že nějakou množinu lidí potřebuješ – ale ne skoro osm miliard nebo ještě víc. Před sto lety nás nebyla možná ani třetina a taky svět fungoval. A to bylo potřeba víc lidí na manuální práci.

                    • vittta

                      Před konkrétním vitttou nebo konkrétním Kamilem ne, ale před námi dole obecně už ano.
                      Je to celá stupnice vytahování, někdo má rezavou jebku, a na toho se vytahuje někdo s novým superbem,a na toho zase někdo s novým BMW a na toho zase někdo s novým Ferrari.
                      To je hypoteticky, oni se třeba ani nevytahují, ale mají něco, co je zvýhodňuje- na evolučním trhu.
                      Mají tedy lepší přístup k opačnému pohlaví.
                      Mají kvalitnější samice a samce, však to tak funguje u všech tvorů, páv ukazuje péra, skřivánek padá k zemi z výšky, a čím níže to vybere, tím je logicky silnější, a zručnější, a samice ho chce.
                      Ale v momentě, kdy by se unifikoval majetek, každý stejný domek, a stejné auto, celý proces by se narušil.
                      Bílý potentát potřebuje bílé podpotentáty, a bílé pracovníky, většinou.
                      Nyní dokonce potřebují ty pracovníky spokojené, přežrané, aby ztratili revoluční potenciál.
                      Což ztratili.
                      Nepotřebují unifikovanou negrorasu.
                      A především nepotřebují islám, tedy organizovanou mocenskou skupinu, každý král byl dříve držen pod krkem církví.
                      Koho by to bavilo, že jo.
                      Současné dění spíše připisuji neschopnosti elit, jejich degeneraci, či dokonce, a nyní POZOR, jejich výměně.
                      Bílé elity mohli nahradit žluté (nebo se o to snaží), že by je nahradili negři, o tom pochybuji.
                      Co píšeš je jasné, soustava ostrovů, servis, ale já myslel, že bys ty sám se ocitl na takovém ostrově jak nějaký Robinson.
                      Všechno by tam bylo, jen ty bys nemohl pryč a nikdo tam.
                      Všechno kolem tebe by se stalo zbytečným.
                      Jsme v teoretické rovině, né v realitě.
                      I mě je jasné, že by miliarda stačila, jenže tohle se prostě nedaří.
                      Bílých skutečně ubývá, ale barevných přibývá.
                      To se GE prostě nepovedlo, a nejde to tak snadno udělat, aby se porodnost zastavila.
                      Lze ale zvýšit- se stejným efektem- úmrtnost.
                      To se zase můžeme bavit o tom, že nám cpou ty „zkracovače“, cukr, cigára, lenost, chlast,…
                      A samozřejmě, odolej tomu.
                      A tak délka života…stagnuje, je to ale tak, že mnoho lidí dožívá v hromadách prášků, aby ještě byli prospěšní, společnost potřebuje zkoušet nové preparáty, a práci pro vědce, a inženýry, ne?
                      Zisk farmakologů a výrobců medicínských přístrojů je asi společensky podružný.
                      Je to složitější mašinerie, než to vypadá.
                      No a ti vesmírně vyzrálejší?
                      Ti mohou klidně skočit pod vlak (jsou potřeba koleje, lokomotivy a další zajištění provozu) a uvolnit místo mladším.

          • Kamil Mudra

            „Proč si vybírají hlavně bílé, resp. právě euroatlantickou „civilizaci“?“
            Protože bílí do všeho strkají nos a pořád něco chtěj.

          • Jana

            ad embéčko
            Tady s tebou musím souhlasit. Ovšem tím se potvrzuje, že někdo (kdokoliv), koho označujeme výrazem GP/GE existuje.
            ad Kamil
            Možná, ale spíš ro odpovádá Kalgeriho plánu na vytvoření „nové rasy“. Otázkou pro mě je spíš to, proč si vybrali právě (hlavně) mrňavou Evropu.

            • Kamil Mudra

              „Mrňavá“ Evropa, díky technickému pokroku vytvořila Euroatlantickou civilizaci. Je strategicky vhodným prostorem a (jak se ukazuje) neumí se bránit. V Americe to potlačení bílé rasy jede také, ale už tak nějak „samospádem“, Rusko (RF) je pro GP/GE pořád osinou v prdeli se kterou si zatím neví rady. Čína už celkem pokročile rozjíždí ten občanský kredit a centrální řízení, což je ve shodě s plánovaným modelem. Takže – kde jinde než v Evropě?

              • vittta

                Bílé rasy se nepotřebují zbavit černí, kdo by na ně makal?
                Žlutí tak blbí nejsou.
                A to je právě to, to žlutým se nehodíme, když už…
                Jak jsem už psal, boháči verbež k životu nepotřebují, vyhubení bílé rasy je zničí.

                • Kamil Mudra

                  Co pořád máš s tím vyhubením? Vždy jde jen o redukci a snížení životních nároků.

                  • vittta

                    To obecně chceme také.
                    My u těch, co žijí zbytečně opulentně, a ti, co žijí zbytečně opulentně to chtějí u druhých, aniž jich by se to dotklo.

                    • Kamil Mudra

                      Špatně jsem to napsal. Měl jsem na mysli redukci bílé rasy a celkové snížení životních nároků.

          • dixi

            Porodnost se snižuje se zlepšováním života.Samozrejme také díky antikoncepci.Nabozenstvi v tom také hraje velkou roli a moznost rozhodování samotných žen.

      • observer

        … se divite „vorisku mudravy“, ze se vam posklebuju, kdyz neumite rozlisit pricinu a dusledek a michate dohromady globalni navysovani populace(pricina) s jejimy neprijemnymi produkty(dusledek). Vyjma mozna klimaticke zmeny, kdy uroven vlivu lidskych cinnosti je stale predmetem sporu.

        • Kamil Mudra

          Milý obsere, já jsem (částečně) popsal aktuální situaci. Pro takové konstatování není třeba rozlišovat mezi příčinou a důsledkem. Pokud si nejste schopen uvědomit něco tak jednoduchého pak je vaše pošklebování prázným šklebem zombie.

      • dixi

        Na oslu je dobrý článek o VIP virech, myslím od australského vědce „Osel.cz , 28 cervna “ omlouvám se, ale zapomněla jsem už, jak dát odkaz.

    • embecko

      Lehce pripraveny byl Gates, coz se nakonec stalo dukazem, ze sam pandemii vyvolal. Aby si namastil kapsy a nas zotrocil.
      Nejak se nam to blbe seslo…

  11. astraustralia

    Stale smutnejsi pohled na Ostrov:-(
    Nestaci neshoda v nazoru na Covid a jeho reseni/nereseni,
    doslo to tu uz az tak daleko ze i lide se stejnym nazorem a pohledem na svet jdou proti sobe:-(
    „Pozorovatel observer“ byl nespokojen s Kamilem a
    na thema „aktuální situace“ povazoval za nutne vstoupit a zduraznit ze:
    globalni navysovani populace(pricina) s jejimy neprijemnymi produkty(dusledek)
    i kdyz predtim to rika Kamil take jinymi slovy i o premnozeni.
    Jasně že nějakou množinu lidí potřebuješ – ale ne skoro osm miliard nebo ještě víc.
    Před sto lety nás nebyla možná ani třetina a taky svět fungoval. A to bylo potřeba víc lidí na manuální práci.

    Budu li bazirovat na detailech a presnosti tak Kamila opravim ze pred 100 lety to byly 2 milliardy dnes 8 takze ne
    „Před sto lety nás nebyla možná ani třetina“ ale byla to jen ctvrtina 4x se lidstvo za 100let stihlo rozmnozit a to jeste se to pribrzdilo 2 valkami , emerickou chripskou a dovezenou do Evropy coby „spanelskou“ a mnoha regionalmi valkami kde zivoty odchazi po tisicich. Stale malo, dvojnasobny je pocet nove se rodicich proti umirajicim!!!
    Poplach „na pude i ve sklepe“ kdyz Bill Gates zmini premnozeni a nutnost s tim neco delat, ale to vi a uvedomuje si to temer kazdy jen ti moudrejsi to nepotrebuji verejne ventilovat.

    Neni tu zadna jednotna skupina reditelu zemekoule neco a nekdo, kdo by tomu dal nejakou formu globalniho reseni.
    Jen kapitalismus/ trh /zisky/ boj o moc/ a k tomu tech 8milliard ktere jsou nejen vetsimi ci mensimi spotrebiteli
    ale predevsim se cim dal vic tem bohatym prekazi.
    A ti prave svetu predvadi ze nevi jak dal !
    Covid ?
    To je vic ukazka bezradnosti nez reseni :-(

    Tato „aktuální situace“ jak jste to tu korektne nazvali, to cele dokazuje pouze a jen to ze na svete neni nikdo,
    kdo by prisel s resenim pro FSECH 8 milliard!
    Krasne o reseni zvanem NWO jiz pred mnoha lety mluvil BUSH senior jen svetu tehdy na plnou ustni dutinu nerekl ze to budou oni kdo bude ridit.
    Dnes je to jinak a vypada to ze si to mysli vladci zeme s 1,5milliardou lidi.

    Na zaver jen nekolik informaci jak se dnes formuje svet. Ctenar si bez napovedy udela zaver sam :-)
    Zapad = Evropa = pul milliardy, EU rozhadana mezi sebou i USA a Canadou a i kdyby doslo konecne na opravdu spolupraci , je to necela milliarda s velkym KDYBY!
    Vychod = „Zona Volneho Obchodu“ =15 statu cca 3milliardy ktere zacinaji opravdu kooperovat.
    Jak dlouho bude trvat nez Euro-Amerika bude hrat druhe housle ?
    Predevsim vsak jakym zajmum se kdo bude podrizovat a KDO doopravdy je schopen toto organisovat a ridit?

    PS
    Jako obcane CR na „vlastni kuzi“ vite velmi dobre jak vypada podrizovani se zajmum nekoho silnejsiho ! :-(
    A jeste otazku s platnosti jak na tomto Ostrove tak celosvetove, minenou vazne, ne jako zert:
    Cim to, jak to, ze schopnost domluvit se se jevi cim dal obtiznejsi a v nekterych vecech az zcela nemozna ?

    • vittta

      Já si žádný vlastní názor dělat nebudu, to tak, to by se vám líbilo, abyste zase na mě nadával, že si neumím udělat vlastní, ale skutečně vlastní názor!
      Tůdle!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      A nemusíte Astře ukazovat Observera, jehož role je zde poněkud nejasná, a jehož protivnost je obecně známá, a který, co pamatuji, ještě nikdy nikomu přízeň neprojevil.
      Sáhněte na Orinoka, který Kamila celkem pravidelně nazývá bolševikem a babišovcem a nyní asi i příznivcem buzerantů, za laskavého přihlížení místních spravedlivých.
      Když už teda chcete něco vypíchnout, co se nesvornosti hypoteticky stejně smýšlejících týká, jo?

  12. vittta

    Němec ubodal polského řidiče autobusu, a napadl i jednoho z cestujících.
    Diskuze neotevřena, motiv nejasný.
    Mě je to asi jasné, Němec Mudžalaba Mohamed Abubalaba byl duševně nemocný, ve svém bydlišti oblíben jako mírný, a příjemný soused.
    Celkově hodný, bezproblémový člověk, 28 x trestaný za držení drog, násilí, omezování osobní svobody a znásilnění.
    https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/u-ceskych-hranic-ubodal-nemec-polskeho-ridice-autobusu-40365441#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=bN3YQgAtQmh-202107061213&dop_id=40365441&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

  13. vittta

    V tomto článku se píše o falšování potvrzení o bezinfekčnosti v Nizozemí.
    Nějaká diskotéka, 650 lidí, 180 nakažených,a čeká se další nálož.
    Ale v Británii se chystá zrušení opatření.
    Bude to ještě legrace, si myslím.
    Čísla nakažených stoupají, objevují se falešné vakcíny, v Indii, kde by vůbec nemusely být, protože problém je tam vyřešen Ivermektinem a Isoprinosinem.
    No…tak jsem sám zvědav, jestli to Britové rozvolní, a budou jako dělat, že se nic neděje (součást rozvolnění je neinformování o nákazách), jestli se fakt nebude nic dít.
    To je návrh odmítačů i tady, co oči nevidí- srdce nebolí, a tak plné patologie mrtvol a uzavřená oddělení chrchlajících a dusících se nemocných- byla oddělena od lidu, a ten tak nemusel sledovat zmodralé mrtvoly a poslouchat chroptění umírajících, a mít tak dál svou iluzi o věčném zdraví a spravedlivém koloběhu vesmírné lásky, kdy staré přirozeně odchází- a nahrazuje ho mladé.
    Čistě hypoteticky lze tento postup aplikovat přesně tak dlouho, dokud bude místo.
    V nemocnicích pro nemocné, a v márnicích pro mrtvé.
    V Indii by těžko kdo uvěřil, že se nic neděje, nemocní a mrtví byli prostě moc na očích, bez ohledu na to, že na 100 000 obyvatel na tom byli lépe jak my- pokud na tom opravdu lépe byli.
    Takže přátelé, bojujte se Sorošem a NWO, ale nějak rozumně.
    Vesměs tady už nikdo na diskotéky nechodí, ale tak nějak bych se- být vámi- moc nemotal tam, kde je moc lidí pohromadě.
    Já jedu hodit vegáč do Mariánských lázní, kde očekávám, že po svátcích nebude nerváno.
    Zítra jedu, a na rozdíl od Znojma, nejedu z dcerou, kde jsem na noťasu mohl číst zdejší diskuze, takže jsem i na dálku negativní energií narušoval pohodu Pall Mall diskuze, takže konečně zde bude skutečná svoboda.
    Též tímto uděluji povolení diskutovat všem, kdo chtějí, to je tady důležité, protože co nepovolím- to se tady nestane!

    https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/podvadelo-se-vsude-na-diskotece-v-nizozemsku-bylo-180-nakazenych-s-certifikaty-40365453

    • embecko

      Hezky si to tam uzij…do Marianek jezdim co to jde a da se rici, ze jsem temer znalec okoli…tady mas tip na tajny krasny vylet + koupani zcela bez lidi na piskove plazi uprostred lesu:
      https://de.mapy.cz/turisticka?mereni-vzdalenosti&x=12.7374177&y=50.1092535&z=15&rm=9dMhLxYGND
      Auto se v pohode zaparkuje dole na krizovatce Cista/ Lauterbachy (byvala vesnice, dnes jen krizek a par zakladu), pak se jde po zelene skoro az k rybniku (prejde se kratce na zlutou). Koupani je tam, kde je napis PP Na Vazkach. Nazpatek ta sama cesta…opacne se ti stejne zda, ze jdes novym terenem.

      • embecko

        Pak jeste klasika cirka 12 km: „kladskym“ autobusem stanici za Kladskou (zastavka se jmenuje Mytsky rybnik) a pak po cervene okolo Popravci louky, tvrziste a Farske kyselky. Dostanes se na Smradoch (smradlave mofety) a tam doporucuji preskocit na modrou, protoze z cervene se stane unavna nekonecna prima asfaltka. Zadem, lesem, se okolo prehrady v klidu dostanes do Marianek…pulka je v podstate po rovine, druha pulka klesa.
        https://de.mapy.cz/turisticka?x=12.7117364&y=50.0216890&z=14&q=prameny%20zastavka%20sokolov&source=pubt&id=15246973
        Hned bych tam sel…
        A jeste koukam, ze soudruzi uz nam stacili prejmenovat Straziste na Kaiserruhe (to je to tvrziste).

          • vittta

            No jo…
            Jenže já, ani moje labuť nemáme žádnou elektroniku.
            Můj mobil, stažený gumičkou, aby se nerozpadl budí zasloužený respekt milovníků starožitností, a moje labuť má historický kousek, ovšem v dobrém stavu, neb je opatrná na své věci.
            Takže si to tady musím nějak opsat, nebo vytisknout, nebo co vlastně.

            • embecko

              Tenhle text si okopiruj a pak si vem mapu…co myslis, ze ja chodim po lesech s navigaci ci jinou elektronikou?!?
              Ani nahodou!!! Plachta v ruce, jako dinosaurus!
              Mapu 1:50000 koupis v infostredisku v Mariankach.

      • vittta

        Tohle jestli najdu….
        Mám mizernou výbavu, ta asi 10 stará navigace není už úplně aktuální.
        No ale vidím tam na Kladské ten černý rybník, co jsem do něj hupsnul a s chutí se vykoupal v parádní vodě.
        Tam jezdím furt, přímo v Mariánkách jsem ale byl jen jednou, ale v Karlových Varech asi 3x, v Kynžvartu, v Chebu…
        Klasicky jedu do toho…no jak se to jmenuje, ta razervace, jak tam bublají ty prameny no…SOOS, tam se nachlemtám té přismrádlé vody z toho pramene, a ještě jí vezmu do flašky, která ovšem je plastová, protože jinak to tam prostě nedostaneš.
        Čím hnusnější voda, tím víc mě chutná, ale zrovna ta v těch Varech moc ne, je to teplé, to moc nemusím, no ale v Mariánkách…dokonce jsme se tam i jen tak z Varů stavili u lesního pramene.

    • vittta

      No, to je takové nějaké celé divné, zkusili to, a nevyšlo to.
      Jako jak?
      Co se přesně stalo, kdo to zkusil, a proč to nevyšlo?
      Zkusili to ti zlí (vláda?) a nevyšlo to, protože ti hodní (opozice?) to neschválila?
      To je podivné.
      A nerozumím tomuhle:
      „Ale odečítat peníze z veřejných sbírek (!!!) od konečné podpory státu, na kterou by jinak byl nárok, je “znárodnění” peněz, které lidé poskytli pro postižené tornádem …“
      To jako že když je nějaká přírodní pohroma, tak má někdo nárok na pomoc státu?
      To se mi nezdá, pojišťovna plnit musí, pokud je platná pojistka, ale proč stát?
      A od jaké přírodní pohromy?
      Od tornáda výš, nebo platí i bouře, povodně…
      Upozorňuji, že to NEVÍM, ale jako brouk Pytlík prostě mám určité pochybnosti.
      Navíc tam je i úrok 1%, tomu rozumím, stát může poskytnout úvěry, zvýhodněné, ale co s tím má společného sbírka?
      Ale vybralo se nějak 700 000 000 a poškozeno bylo 1200 domů, ale total dža je jich kolem stovky.
      To jen ta sbírka + pojistky by umořily většinu ztrát, si myslím.

    • vittta

      Hmmm…
      Tak tady už to vypadá jasněji, zlá je vláda, a hodný je Kalousek.
      I tak ale článek nějaká tvrdá fakta nepřináší, je to takový informační šum.
      Zdá se, že vláda hodlá půjčit výhodně peníze postiženým.
      S nějakou asi státní garancí, či co.
      Půjčit, né darovat.
      A v podstatě pujčí jen tolik, kolik škody „zbyde“ každému, po vyplacení komerční pojistky a části darů.
      To není úplně nelogické.
      Příklad tohoto předpokladu.
      Někomu ulétl barák, v ceně 5 mega.
      Resp. za 5 mega si může podobný postavit vč. nákladů na demolici atd…
      Pojišťovna mu vysolí 3 mega, a ze sbírky dostane mičudu.
      A mega mu pujčí stát.
      Zdá se to jako málo, ale kdyby stát nepujčil, banka by nemusela, a nebožák by za 4 mega ten barák nepostavil, nebo…nemá zapotřebí, stavět si stejnou barabiznu, jakou měl, když už ho to neštěstí postihlo.
      Zaslouží, bez ironie, si lepší bivak, protože lidé tam přišli často nejen o baráky, ale kusy své historie, což se stejně zaplatit nedá.
      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kalousek-zuril-Vlada-ukradla-vybrane-penize-Ale-nakonec-je-to-jinak-669780

      • Kamil Mudra

        Navíc jde o tři „rozdílné peníze“ ke kterým mám rozdílný vztah.
        Plnění pojištovny – předplatil jsem si – navalte – nic nedlužím
        Výpomoc od dobrých lidí – děkuji jste moc hodní – dlužím jen morálně (příště, když budu moci tak někomu také pomůžu)
        Půjčka od státu – půjčím si jen tolik kolik nutně potřebuji – mám konkrétní dluh který budu muset splatit

        Pokud by mělo jít o půjčku tak to úředníci opravdu mysleli dobře, stát nic nekrade a Kalousek spolu s dalšími zase jen blbě žvaní a brnká na emoce.

        • vittta

          Ano, zdá se…
          Překvapuje mě ale, že to vláda neřekne jasně a hlasitě, a nepošle Kalouska (a spol) do prdele.
          Místo toho mění to znění, a tím celkem hloupě dává prostor konspiracím.
          Tohle úplně vypadá, že je vláda napadena zevnitř pátou kolonou, jako infekcí.
          Jako kdyby jim do všeho někdo házel vidle, a oni se ho nemohli zbavit.
          To není jen u tohohle, ale i u Vrbětic a Kovidu.

          • Kamil Mudra

            No, to co jsem napsal ale platí pokud by mělo jít o státní půjčku.
            Pokud by mělo jít o nevratné dotace tak stát opět nic nekrade ale jen se snaží ušetřit, nedělá z pojištěnců pitomce ale Kalousek spolu s dalšími stejně jen blbě žvaní a brnká na emoce, protože stát se snaží ušetřit peníze nás všech, samozřemě včetně peněz dárců, kteří skrze státní dotace přispívají podruhé, spolu s těmi kdo konkrétně sami za sebe nepřispěli.

            • Jana

              Myslím, že to podstatné je ve slovech „dary z veřejných sbíek“.: O to šlo. O nich nemá vláda co rozhodovat! To není žádná půjčka ani dotace, ale DAR a mohou o nich rozhodovat jen ti, na jejichž účty byly ty penze poukázány, ne vláda podle svého uvážení.

              • Kamil Mudra

                „to podstatné je ve slovech „dary z veřejných sbírek“.: O to šlo. O nich nemá vláda co rozhodovat!“
                Rozhodovat ne ale přihlížet k nim ano. Dokonce si ji za to platíme a vláda nemá v pokladně jiné peníze než ty naše. Je tedy pouhým jejich správcem a z principu je nemůže nikdy použít jako dar, pouze je rozmísťovat kam je potřeba. Každé jejich umístění tam kde jich potřeba není je špatným vládním rozhodnutím a naopak.
                Je nějaký rozdíl mezi tornádem a darem?
                Pouze ten že působení tornáda je jevem negativním a obdržení daru jevem pozitivním.
                Proč? Protože ani o jednom (tornádu či daru) nemůže postižený / příjemce daru nijak rozhodovat. O tornádu „rozhoduje“ příroda, o daru dobrovolní dárci.
                Vláda je na tom úplně stejně – ani ona o tomto rozhodovat nemůže.
                Avšak může se při svém rozhodování řídit svou úvahou. K tomu jsme si ji, skrze strany, zvolili.

                A teď hypotetický,modelový příklad:
                Veřejná sbírka pokryje veškeré náklady na nápravu škod které způsobilo tornádo. Obci tedy zbudou peníze které jim pro tuto nápravu přidělila vláda. A protože je obec již obdržela postaví za ně (tedy za naše peníze) na návsi velkolepý pomník nějakému Bobymu Hoganovi, který vynalezl přístroj na sledování tornád. Celou dobu před tornádem se obec bez pomníku snadno obešla. Potřebuje ho tedy po tornádu? Myslím že se shodneme na tom že ne.
                Pochválila bys vládu za to že obci na pomník přidělila a ponechala tvoje peníze?
                Myslím že ne. Asi bys na to obci ani neposlala žádný dar, pokud bys k tomu vynálezci neměla nějaký osobní vztah.
                A kdyby vláda řekla: „Nene, ty peníze (peníze nás všech) vrátite a my je použijeme pro jiné obce (třeba na stavbu vodovodu, nebo na opravu školy….)“ považovala bys to za špatné rozhodnutí vlády nebo za dobré? Jevilo by se ti to jako nějaké okradení dobrovolných dárců?
                Mě tedy ne. Vnímal bych to jako uvážené přerozdělování mých peněz dle jejich potřebnosti. To je přece to co od vlády požaduji.

                • Jana

                  Tak moment. O kterých penězích je vlastně řeč? Sbíraly se snad ty peníze pro vládu, aby je podle svého uvážení spravedlivě rozdělila? Jestliže obec hospodaří s x miliony, které jí stát ročně přidělí z daní a nějaký soukromý dárce jí jen tak, protože se mu ta obec líbí, nebo tam má spoustu přátel, dá z vlastních zdaněných peněz třeba 2 miliony, znamená to podle tebe, že stát jí z toho příspěvku ty miliony odečte? No to snad ne!!!

                  • Jana

                    PS: A že soukromému dárci může vláda kecat do toho, kolik a komu darovat? Musí si nechat schválit, že si obdarovaná obec nesmí postavit na náměstí sochu nebo kašnu, když ve vedlejším kraji potřebují dětské hřiště?

                    • Kamil Mudra

                      Inu, když evidentně nechceš pochopit o čem můj komentář je, tak s tím nic nenadělám.
                      Já ten rozdíl mezi darovanými a státními penězi lépe vysvětlit neumím.
                      To je fuk. Pusť to z hlavy. Život není jenom o tom.

                    • kočka šklíba

                      Ale moment Jano, myslím, že jste nepochopila jak to Kamil myslel. Samozřejmě že rozpočet obce nemůže být krácen o dary ale pokud vláda dá postiženým obcím něco navíc, a to je podstatné DÁ NAVÍC, tak už by mohla přihlížet i k poskytnutým darům ne? protože to dává ze SR a tam jsou peníze prostě omezené.

                    • Kamil Mudra

                      Správně kočko.
                      Tak tedy Jano poslední pokus:
                      Dobrovolný dárce daruje peníze a tím to pro něj končí. Nemá nárok kontrolovat obdarovaného a rozhodovat o tom jak s těmi penězi naloží. Stejně tak nemá vláda ani nikdo jiný právo diktovat dárci kolik, nebo zda vůbec, nějaké peníze daruje.
                      Většina dárců obdarovala obec a tyto dary musely být zaevidovány aby si z nich nemohl někdo něco ulejt. Někteří dárci třeba obdarovali konkrétní rodinu a tyto dary nikde být evidovány nemusely, protože je rodina obdržela přímo od dárce, tedy nehrozila jejich zpronevěra.
                      Avšak dary obci zaevidovány jsou a tedy je známa jejich přesná výše.
                      Následně odhadci odhadnou výši škody. To už tak přesné není, ale rovněž stanoví nějakou sumu.
                      Do hry vstupuje také pojištovna která jedná s každým klientem a vyplatí mu alikvotní částku dle individuální škody. Do toho vláda pojištovně nekecá protože jde o smluvní záležitost čistě mezi klientem a pojištovnou a my ji tedy ve svých úvahách vypustíme také.

                      Nastupuje vláda a klade obci otázku: „Jak jste na tom?“
                      A proč se ptá právě takto?
                      Protože ji nezajímá síla tornáda, nebo vybrané peníze ale situace obce jako taková. A ve vyjádření té situace, má li jí obec pravdivě popsat, nemůže vynechat peníze ze sbírky. To by se dopustila podvodu. No a vláda se podívá na vyčíslení celkové škody a řekne: „Takže potřebujete JEŠTĚ tolik a tolik a to vám poskytneme.“
                      A proč k tomu vláda přistoupí právě takto?
                      Protože NEMÁ ŽÁDNÉ VLASTNÍ PENÍZE. Tedy ani stejnou svobodu v rozhodování jako má dárce a NENÍ DÁRCEM. Na rozdíl od dárce je povinna skládat účty z výdajů a tedy ty výdaje musí mít zdůvodněné. Zároveň je také povinna nedopouštět se výdajů zbytečných i kdyby měla kdovíjak „zlaté srdce“. A zatímco daňový poplatník nemá co kecat dárci do toho jak se svými penězi naloží, tak vládě do toho kecat může protože jde o JEHO PENÍZE a není povinen být „zlatosrdcatý“. Tedy si může dovolit uvažovat pouze racionálně a požadovat po vládě aby poškozené obci vyplatila POUZE NUTNOU ČÁSTKU pro pokrytí její škody, dle její SKUTEČNÉ SITUACE, bez ohledu na to jaké dílčí okolnosti tu situaci tvoří. A jednou z těch dílčích okolností jsou i peněžité dary.
                      Vláda tedy do svého objektivního posouzení situace poškozené obce musí zahrnout i peníze ze sbírky protože ony prostě součástí té situace jsou, stejně jako tornádo kvůli kterému ta situace vznikla.

                    • Jana

                      Díky za vysvětlení. Už vím, kde byla chyba. Píšeš obecně, já o konkrétní situaci a konkrétní vládě, která (jako ostatně žádná vláda od hadráku) soustavně „pije víno“, nikoliv doporučovanou „vodu“. Navíc v článku je uvedeno doslova:
                      „….od státní podpory na obnovu domu zničeného tornádem se odečítá jak výše vyplacené pojistky a dary z veřejných sbírek, je zřejmě z vládního programu schváleného 28. 6. 2021“ – tj. účelově přijaté rozhodnutí právě pro a kvůli té tornádové ktastrofě. .
                      A věří někdo v téhle zemi, že by vláda zodpovědně šetřila státní kasu, tj. peníze nás všech??? :-))))))

                    • Jana

                      Zase jsem použila špatné slovo, omlouvám se – „(jako ostatně KAŽDÁ vláda od hadráku)“

  14. vittta

    Pod heslem ODS- „žádná cizí oběť není dost velká“ vitám zkušební rozvolnění v Británii.
    Nevím nevím….lepší by bylo, kdyby to vyšlo, ale…
    To si vždycky vzpomenu…kdo to sem jen odkázal asi před 2 lety, tu mapku, o kolik klesne počet obyvatel v jednotlivých zemích Evropy.
    To ještě v časech, kdy o Kovidu nebylo vidu- slechu.
    ČR byla v pohodě, tady šlo o ztrátu nějak pouhých 800 000 duší, no ale Němčouři to měli v desítkách milionů.
    Tak nevím, no…
    https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/britanie-ma-za-den-skoro-30-tisic-nakazenych-40365462#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=wQLQwkqiG9X-202107061814&dop_id=40365462&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    • embecko

      Moc bych jim (tim padem i nam) pral, aby jim to vyslo. Ale uz mne napadla konspirace, ze jestli to nevyjde, bude duvod k takovemu zaskrceni, jake svet nevidel. Co kdyz rozvolnili prave proto, ze vedi, ze to nemuze vyjit?

      • vittta

        No, vyloučit se to nedá.
        Podle mého je to na úspěch brzo, kromě toho jim to musí logicky kurvit ti negři a asociální svoloč, tam toho je…
        Ale pokud je to tam jak tady, a jak jsem četl v Nizozemsku, tak se to stejně moc nedoržuje, takže spoléhají na to, že je to jen jakási optická záležitost, takže rozvolněním se v tom smyslu zase tolik nezmění.
        Svým způsobem to může být i výzva k očkování, očkujte se, nebo to budeme zase muset zavřít.

        • embecko

          Ano, tlak na ockovani to byt muze, ackoliv Anglani uz maji proockovano skoro 70%.
          Ale rozhodne za tim vidim nejakou zradu a v oduvodneni toho rozhodnuti neverim ani nahodou. („Hlavni naval na nemocnice jsme zvladli, budeme se k nemoci chovat dale jako k chripce.“)

  15. astraustralia

    Kamile vcera ci o de drive jsi mel negativni vyjadreni k tomu ze uz davam i Facebook odkazy.
    Davam i FB nebot je to stale popularnejsi zdroj pres ktery si lide vymenuji zpravy a nazory.
    Co ignoruji jsou Instagramove foto-selficka. I na me je to prilis toho chlubeni se obrazky jak se kdo u ceho tvari:-)
    Zde odkaz na to co jste tu probirali
    vybrane penize

    • Kamil Mudra

      Tentokrát ti ten FB prominu protože mne přivedl na zajímavý rozhovor s Nelou Liskovou na téma: „Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří ji říkají!“ ve kterém byly docela fest proprány různé politické křivárny Pirátů a nejen jejich. Poslech doporučuji.

  16. astraustralia

    Take se tu probiraji ruzne „padne dukazy“ a zatim nejpadnejsim z nich jsem cetl ve smyslu:
    Byl tu nekdo (mysleno na Ostrove) postizen vyhazovem z prace ci jinym necim zavaznym , no vidite, nic takoveho!!!
    Tak diskuteri ze neco neni na Ostrove neznamena ze nemuze byt i v tisicovych cislech mimo Ostrov ! :-(

    45 tisíc italských zdravotníků odmítlo očkování, odvolávají je z práce
    https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/45-tisic-italskych-zdravotniku-odmitlo-ockovani-odvolavaji-je-z-prace/

      • vittta

        Video jsem neviděl, ale tématicky mi to oči neotevře, protože tohle se tady tvrdí už nejméně rok pořád dokola, a šokuje mě tak leda to, že to ještě někdo vůbec poslouchá.
        A že je to „šokující“, to se učili od Čulíka, ne?

        • Peter Matej

          To je dobre,že si to video nepozrieš !Nie je určené tebe!Je určené ľuďom,ktorí si ešte zachovali štipku zdravého rozumu a pudu sebazáchovy.To video nemá za účel presviedčať presvedčených!Má osloviť premýšľajúcich .
          Nedoporučujem ti pozerať ani Kamilom zadaný odkaz na Petra Staněka. Jedná sa o politický idiotizmus účelom ktorého je,povaliť Babišovu vládu a nastoliť vládu Pirátov!

          • vittta

            Díky.
            Už jsem si to málem pustil před cestou.
            Zdravý rozum mě úplně míjí, věřím totiž, že Kovid existuje a opatření fungují.
            Jiná věc ovšem je jejich dodržování, a jejich sociální, a ekonomické dopady.
            Tam je třeba najít nějaké východisko, nyní ho hledá Británie, resp. bude hledat, ale jak jsme o tom krátce mluvili s Embéčkem, asi to bude nějaká vějička na přemýšlející s rozumem, tedy ve skutečnosti MŮŽE jít o lecos jiného.

      • Kamil Mudra

        Zajímavý pohled na covid v širších souvislostech nabízí tvůj jmenovec profesor Peter Staněk v (na něj) nezvykle krátkém videu (asi 30min.) které nabízí dost ponětů k zamyšlení jak to s námi a obecně viry vlastně je.

        • astraustralia

          Mam to na svem blogu, asi take preskakujes.
          Tady by to byla od Astra provokace ktera mimo Tebe muze neco rici jen nekolika lidem.
          Prilezitost k dalsim nechutne silnym slovum tu chci proti minulosti trochu omezit :-)

      • oh

        Video Mudr Liptáka si nepřehraju – ani žádná jiná z ksichtoknihy. Jednak nemám účet a druhak si Zuckerbergova Superšmíráka v prohlížeči úmyslně blokuji.
        Ale stačil mi už ten článek. K němu podotknu jen tolik, že nebyla prokázaná ani žádná z těch četných apokalyptických vizí o nebezpečnosti a neúčinnosti covidových vakcín.

        Taky bez komentáře.
        I „nejhorší očkování“ proti covidu je lepší, než nic

        P.S. Až se začnu měnit v krokodýla, nezapomenu sem o tom napsat.

        • astraustralia

          oh vyborny odkaz !!! :-)
          Proc vyborny a nejvybornejsi ?
          Pro toto rozliseni ktere v clanku pisi takto:
          CoronaVac je vakcína vyrobená opravdu tradičním postupem, obsahuje totiž „mrtvý“, správně řečeno inaktivovaný virus. To odkud je neni rozhodujici.

          „Netradicni“ vakciny ktere jsou odmitany jsou ty ktere po sve aplikaci zasahuji do geneticke struktury cloveka, coz je zasadni vyhrada tech lekaru kteri maji podezreni a obavy z neznamych moznych nasledku. !!!
          Az tak jednoduche vysvetleni nabizi lekari pro prosty lid.
          Mozna i proto vzbuzuji tolik nenavisti casto doprovazene nevybiravymi slovy a komentari.

          • Peter Matej

            CoronaVac
            Pravdepodobne máš na mysli ruskú vakcínu „CoviVac“,ktorá je naozaj skutočnou vakcínou vyrobenou z inaktivovaných častíc vírusu Sars-CoV-2.Skutočnou vakcínou je aj čínska vakcína SinoPharm (dal sa ňou zaočkovať aj V.Orbán),podobnú vakcínu vraj vyrába aj farmaceutická firma „Novartis“ a Kuba.

          • oh

            Otázka za tisíc bluďišťáků:
            „Jestlipak víte, co se stane když člověk neočkovaný žádnou škodlivou vakcínou potká covida, nebo jakýkoli jiný nakažlivý „lidský“ virus?“

            Odpověď:
            „Virus změní genetickou strukturu napadených buněk tak, aby místo obvyklé činnosti produkovaly jeho další bratříčky.“

            P.S. Pokud jsem něco nepřehlédl, do oněch „netradičních“ vakcín je vložena jen část RNA sekvence viru, konkrétně ta, která zodpovídá za tzv. spike protein viru – tedy jakýsi klíč, který jí umožňuje proniknout do buňky. Nic víc, tedy ani ten předpis na přestavění buňky na fabriku na virus. Tím pádem by tam neměl být ani předpis na změnu člověka v krokodýla, vetřelce, zombie či jinou potvoru.

            • Kamil Mudra

              To sice ne ale negativní vliv na imunitní systém to mít může. Viz. profesor Staněk výše.

              • oh

                Může. Možné je skoro všechno, ale problém vidím v tom, že negativní vliv na imunitní systém klidně může mít i virus. (I když v tom nemusí být až tak dobrý jako HIV.) Otázka je, zda si můžeme dovolit počkat (v lockdownu nebo s významně zvýšenou úmrtností) nejmíň pět let, až si budeme relativně jistí, jak to je.

                • Kamil Mudra

                  No, je to takový rychlý úprk před komáry do stanu, provázený škrábáním štípanců, s tím že zítra se uvidí.

        • Jana

          „…nebyla prokázaná ani žádná z těch četných apokalyptických vizí o nebezpečnosti…“
          Nebo nám ji nesdělili = záměrně zatajili.

          • vittta

            Ano, ale zde já osobně sleduji ty, co očkováni jsou, a že jich už znám fakt hodně.
            Žijí úplně normálně, jen moje labuť poslední dobou vyzařuje nějaké…takové jako záření, nebo co.

          • oh

            Jj, asi stejně, jako nám ty tísíce skutečných odborníků, usilovně bojujících proti škodlivému očkování, záměrně nic nesdělují o (četných) případech, kdy očkování nikoho nezabilo, neproměnilo ve zmutované monstrum a nebo mu dokonce nezpůsobilo rakovinu..
            Zkuste Hnízdila.
            Je tak dobrej demagog, že tím nakrknul i spoluzakládajícího kolegu z Komory Dálkových Diagnostiků Radkina Honzáka až tak moc, že
            „To, čeho se dopustil kolega Hnízdil je nejen za hranicí profesionality, ale také za hranicí etiky, pokud v postmoderní době tenhle pojem někomu něco říká.
            (..)
            Když chybí argumenty, příběh je dobrý! Takové akci se říká PRASÁRNA. Myslel jsem, že Hnizdil je slušný člověk, jen s jinými názory, než mám já. Už mě to přešlo.“

        • Jana

          Ale OHu, našla jsem v tom článku větu, výborný argument. Takový se hodí naprosto všude.:
          „Za hranici přijatelné účinnosti vakcíny proti covidu-19 se v době jejího vývoje obecně považovala 50procentní ochrana před infekcí.“
          50 na 50! Půl na půl, buď a nebo. Proč se totéž nepoužívá k hodnocení Covidu-19 (nemoci) . Můžete jí onemocnět, ale taky nemusíte. Takže Covidu-19 se můžete bát., nebo taky ne.
          Nevidíte v tom jistou manipulaci veřejného mínění?

          • vittta

            Hele, nedělej Zagorku.
            Bojíš se Kovida, nebo očkování?
            Asi očkování.
            Tak se nenech očkovat.
            Ale poručit Kovidu, aby tě nechal být, nebo žrát vitamín C a D a myslet si, že si tě vir nevšimne, to je dost nestandartní myšlení.
            Ale netahej do toho ostatní.
            Co ti je do toho, když se někdo nechá očkovat?
            A pokud se bojíš toho záření, nebo dokonce nákazy s očkovaným, tak se s nimi nestýkej.
            Situace je nepřijemná, ale já jí řeším právě tak, že do toho nikomu nekecám, a nevadí mi ani očkovaní, ani neočkovaní.
            S tím se musím prostě naučit žít, že lidé na to budou mít jiné názory.
            Kdyby se tady váleli očkovaní plní boláků a paralyzovaných svalů, nebo umírali v přecpaných špitálech na trombozy, tak se nedivím té kampani, a asi by se jen tak nekdo očkovat nedal.
            Zatím ale vím, že špitály byly přecpané Koviďáky, a patologie u nás byla plná mrtvol, a nejen patologie.
            Můžeš klidně říci, že umřeli na něco jiného, ale to můžeš říci u toho očkování také, v tom není rozdíl.
            Chápeš tu pointu?
            Očkování je ZATÍM úspěšné, proto ta bombastická protiočkovací kampaň, kterou se vlastně ani nikdo nenamáhá potlačit, i když to furt tvrdíte.
            Kdyby úspěšné nebylo, nebyla by třeba ani antiočkovací kampaň.

        • vittta

          Americká televize, to je zdroj těch nejlepších zpráv.
          Až někdy budou ukazovat postižené Kovidem, tak dej vědět.
          No…jedna moje známá, je jí 19 let, má teď asi 14 dní dítě.
          S týpkem o chlup starším, asi 34 let, nějak tak.
          Učaroval jí tím, že sportoval, byl veselý, vtipný…
          Pak dostal Kovida, lehčí formu, a pěkně mu jeblo.
          Ze sportovce se stal skuhral a chabrus.
          Už se rozešli.
          Takže nejen očkování má následky.
          Osobně v tom smyslu nepochybuji o tom, že vedlejší účinky, popsané v textu existují, ale už jenom to, že si US TV pozve oběti, zřejmě mladších ročníků, a neposadí proti nim oběti Kovidu, páchne na dálku konkrétní propagandou.

          • Jana

            „Až někdy budou ukazovat postižené Kovidem, tak dej vědět“
            Zbytečné.

            • vittta

              Není.
              Protože už jenom četnost zpráv o lecčem vypovídá.
              Zatímco o koviďácích- myšleno konkrétních příbězích konkrétních lidí vesměs nikdo nepíše, s oběťmi očkování se trhá pytel.
              Tak buď (žijící) oběti Kovidu nejsou, nebo jich je tak málo, že je nikdo nemůže najít, a nebo…
              Tobě to třeba divné nepřijde, protože máš na rozdíl ode mne zdravý rozum, ale mně to prostě divné je, tím spíše, že strašící alternativa neustále pláče, jak jim zabraňují psát a jak po nich „jdou“.

        • observer

          Slecna zubni uklizecka ma problemy zcela odlisne od post-vakcinacnich nasledku. Jak patrno z formy a obsahu jejiho projevu, hypochondricka hysterie by mela byt prvni na programu leceni. Jeji problem neni fyzicky, ale dusevni.

      • embecko

        „vittta a embéčko odkaz okomentujú viac ako je potrebné!“
        Opet nezbytny dodatek….
        Tak jo… ja ti na tvoje videa a clanky seru, strc si je za klobouk.

        • kočka šklíba

          Začínáte být s vitttou poněkud hysteričtí, ale to nemusíte :D . To co jste nám tady sdělil a vittta myslím včera šlo napsat i slušně ne?

            • kočka šklíba

              Ano zaregistrovala, ale domnívám se, že Dixi svoje výhrady adresovala mně konkrétně, podle toho že reagovala na mě (na můj příspěvek) a také podle dikce odpovědi. Takže já jí moc nevěřím, je mně líto. Ale už to nechám být. Já nemám ráda, když někdo něco tvrdí a nemá ( Dixi a ani vittta v jiném příspěvku) pro svá tvrzení žádné důkazy a pak se to snaží zahrát do autu. Já se takovéhoto chování snažím vyvarovat, to je už k tomu vše.

        • Peter Matej

          A dobre robíš! Nič iné som od teba nečakal ! Esprit ,dôvtip a gigantická suma znalostí podložená informovanosťou vlastnou len tebe…..to všetko,čo si doteraz do svojich odpovedí na moje články a videá vkladal, budú chýbať nielen mne,ale celému ľudstvu.Skús to v politike! Máš na ňu všetky predpoklady!

  17. astraustralia

    Jsou lide v republice kteri diky „opatrenim“ maji existencni problemy, kdyz „kdosi“
    uzavrel prechod na hranici Morava-Slovensko!

    Jednoznačný názor „domorodce“ na uzavření „betonové hranice“ Vrbovce-Javorník

    • kočka šklíba

      Ten je ale fakt sympatický, moc se mě ten pán líbí.

      • Jana

        Máš pravdu, mě taky.
        Ale chybí mi v dnešní diskuzi dva důležité poznatky.
        1) Co dobrovolníci na jižní Moravě? Nosí respirátory při práci a dodržují předepsné rozestupy?
        2) Nebo už je tam aspoň 50% covid.nemocných a jsou tajně odváženi do nemocnic?
        Případně za 2:b) Virus po dobu těch prací opustil dobrovolně postižené kraje?

        • Kamil Mudra

          Když ti chybí, tak se rozhlédni po médiích a chybějící doplň. :-)

          • Jana

            Není důvod. Kdyby se tam něco podobného vyskytlo, byla by toho plná média a vittta jistě se zadostiučiněním poreferoval. :-)

            • Kamil Mudra

              Když není důvod tak si nestěžuj. Už mě s těmi vašimi animozitami štvete. Na obou stranách pomyslné barikády.

              • astraustralia

                Sefredaktore rikas pomyslna barikada ?
                Nebyly to vlady ktere celou dobu poslednich 2 demokratickych stoleti stavely sve barikady mezi sebe a lid vcetne te posledni Covidove ?
                Probuzeni jsou nejen AfroEmericane ale probouzeni jsou predevsime vynalezavi nemakacenkove kteri hledaji skuliny v usporadani spolecnosti ktere by vyuzili ve svuj prospech!
                Donedavna to byly jen mezery v businessu ktere podnikavci okamzite zaplnovali.
                Mame to pred ocima jak nekteri podnikavci vyuzili opatreni k vydelani penez. Nekterym to spadlo do klina i samo jako Amazonskemu Bezosovi, ale protoze ne kazdemu podava system ruku timto zpusobem hledaji se nove cesty jak zit lepe
                radostneji a bohateji.
                Ti co premysleji businessove jinak zjistili ze je mozno se dostat systemu na kobylku bez ohledu na prilezitosti ktere poskytuje
                pandemie ci jina prilezitost.
                Nekorektnost v nastaveni systemu. protoze stale neotresitelne plati ze jit do banky s kanonem je cesta do kriminalu, tak vymysleli zpusob jak bez kanonu jim ty penize prevede na jejich ucet vlada a spolecnost sama ! Staci jen rici a opakovane tvrdit ze dnesni majitele se k nim dostali nekorektnim zpusobem a ze jim tedy nepatri!
                Samozrejme vzdy platilo a i bude platit, ze stale musi nekdo pracovat, ale to se ted neresi, resi se spravedlive rozdeleni a rozdelovani. Marxismu to nebylo dovoleno, ted o to usiluje novy pohled na zivot a lidske vztahy pod novymi nazory.
                Prerozdelovani uz nastalo jen to jede cestou pomaleho vareni zaby. Je to i s ujistenim ze se tak moc nic nedeje, vzdyt je to jen par milliard. Nejen na „neziskovky“ ale na vse co samo nic neprodukuje a nevymysli.
                Jde jen o to kdo na to vydela, kdo to zaplati.
                Vykopnout vykladni skrin a odnest si zbozi to nelze delat do nekonecna a to si dobre uvedomuji „probuzeni“ vsech odstinu nejen kuze ale predevsim vsech odstinu premysleni jak na to, jak se dostat k penezum jinak nez praci matkou pokroku po staru.
                Vlastne to povidani patri pod Tvuj clanek s nadpisem
                Co jsou vlastně zač, ti woke?
                Tvoje obava je tam na miste:
                ….já bych se docela nerad dožil toho že o nás nějaká severokorejská migrantka prohlásí totéž co o USA. Zvláště když jsme teď s naším „demokratickým vzorem“ na jedné lodi.
                To snad nikdo , s vyjimkou tech co v tom vidi predevsim svoji prilezitost dostat se az do banky a jeste s masmedialne sirenym ujistenim ze se tentokrat jedna a bude jednat o ty spravne majitele uctu.

                • Kamil Mudra

                  Já měl v tom komentáři na mysli pomyslné barikády stavěné tady na Ostrově.
                  A když to co píšeš patří pod woke, tak to máš napsat tam a neštěpit diskusi.

                  • astraustralia

                    Historie ukazuje ze nazorove barikady jsou mnohem silnejsi nez ty narychlo postavene na ulici z toho co je prave po ruce!
                    Valky o spravny pohled a spravnou viru staly lidstvo nejvic zivotu!

                  • Jana

                    Bude se považovaat za animozitu i tohle? Já to považuji za dostatečně důležité, abych sem ten odkaz vložila a to hlavně jednak pro ty, kteří uvažují o očkování a za druhé proto, že dejme si pozor na vládní „odborníky“, kteří informačně škodili těm dnes už očkovaným a možná budou dál škodit hlavně těm budoucím.
                    Takže je to potřebná INFORMACE, nikoliv tažení proti vládě (i když i tak by se to mohlo a možná mělo vnímat – aspoň do budoucna).
                    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/je-tu-naprosty-klid-hlasi-covid-oddeleni-lekar-varuje-pred-zbrklym-ockovanim-169191#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=lSVRgFoRrGz-202107080835&dop_id=169191&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
                    Víc než samotná nemoc teď vedoucí lékaře z Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny straší špatný postup při očkování. Opakovaně upozorňuje na riziko očkování lidí, kteří covid mají nebo ho v nedávné době prodělali.
                    „Dostávali jsme pacienty, kterým se, bohužel, sešel covid s vakcinací. Neměli být vakcinováni, a přesto vakcinování byli, protože se tady nedodržují elementární pravidla vakcinace. Vydávají se doporučení typu, že se můžete týden, dva týdny po prodělaném symptomatickém covidu vakcinovat. To je pěkně prosím nesmysl, který pustilo do éteru ministerstvo zdravotnictví. To je špatně,“ apeluje lékař.
                    Co nejrychlejší očkování prosazovala mimo jiných odborná náměstkyně Martina Vašáková, vedoucí Klinické skupiny ministerstva. Očkování hned po prodělané nemoci ale doporučila také hlavní hygienička Pavla Svrčinová.
                    „Z odborného pohledu nic nebrání tomu, aby lidé, kteří prodělali koronavirus, se mohli očkovat ihned, jakmile jim skončí izolace a jejich zdravotní stav jim to umožní,“ vysvětlovala na konci června Vašáková, proč už se nemusí s očkováním čekat tři měsíce po prodělání nemoc.
                    xxxxx
                    Jen ukázky, Je toho tam zajímavého mnohem víc.
                    Ještě si někdo myslí, co vládní odborník, to génius a „aletrnativa“ jen a jen straší? A od naší „sekty“ je to jen provokace?

                    • orinoko

                      Už se jede na třetí! My corona komentátoři vnímáme, že oficiální letokruhy českého sudeťáckého balíkova už začali lákat na pomyje – na třetí mocninu. Místní embéééprdek už má v sobě dva kousky, tak ten třetí bude taky OK. 225 … jsem tu u vás hnet.
                      Covid pass je fakáč – pravil místní ólrajt vitta. Covidcobliha se mu odměnil povinností nosit QR IQ.
                      Že na každou mutaci přijde nový požadavek na nové opíchání jsme my bezvěrci předpověděli ještě před Kristem.
                      Takže se můžete řadit: Na řadu přijde robertek. První tři dostanou metál – 10 píchaček lepších jednoho prdu prověřeného felčara.

                    • Kamil Mudra

                      Já hlavně nechápu proč se někdo nechává očkovat po prodělaném covidu s příznaky (bezpříznakový to ani nemusí vědět). Přírodní „očkování“ tím už má za sebou, pro sebe odolnost prokázánu a z touhy po covid-pasu to asi také nebude když ho povrzení o prodělání plně nahrazuje.
                      No a jinak – když se k nějaké „sektě“ hlásíš tak si v ní buď – ale jen za sebe.
                      Já do žádné, jen proto že sem občas nějaké varování pinknu a jiné zkritizuji, nehodlám být zařazován.

                    • embecko

                      „proč se někdo nechává očkovat po prodělaném covidu s příznaky“
                      Podle meho je to doporuceni na sichrovku, protoze vysetreni protilatek po podelanem kovidovi bud neni uplne presne, anebo hladiny nemusi byt konstantni (obvykle), jako u jinych beznych infekci.
                      Konkretni priklad z meho okoli: Prvni nabery po infekci ukazaly prilis vysoke hladiny -> pozvan po 3 mesicich na kontrolu-> vysla temer nulova hladina-> doporuceno ockovani.

                    • embecko

                      Primer s tetanem je zde na miste: dokud se jednalo o „zivou“ nebezpecnou nemoc, pre/ockovavalo se smahem a automaticky kazdych 10 let. Kdyz tetanus ustoupil do pozadi, ockuje se az po stanoveni hladin protilatek.
                      To samozrejme neni jen (dobra) taktika, ale i vysledek pokroku v laboratorni technice, kdy se testy udelaji v podstate na pockani.

                    • Jana

                      ad Kamil
                      Nehlásím se k žádné sektě, byla jsem do ní zařazena.
                      Jinak – pokud se někdo zeptá lékaře, že prodělal Covid a jestli se může nechat na očkovat a ten mu řekne ano, můžete???
                      A jen tak mimochodem – vedle byl odkaz na článek z OM – už zmizel, tak pokud si ho někdo nevšiml, tady je to podstatné ve formě otázka – odpověď:

                      Budu imunní po očkování? Ne.
                      Jsem očkovaný, mohu zemřít na covid? Ano.
                      Musím nosit roušku, když jsem očkovaný? Ano.
                      Musím se testovat, když jsem očkovaný? Ano.
                      Bude mi vyplacena náhrada výrobcem při poškození zdraví? Ne, je to přece dobrovolné a dal jste informovaný souhlas.
                      Mohu být přenašeč viru, když jsem očkovaný? Ano.
                      Můžu se nakazit po první dávce? Ano, je to dokonce hodně časté díky rozbrnkané imunitě.
                      Potřebuji očkování, abych mohl cestovat? Ne, certifikáty nejsou mezinárodně uznávané. Pokud jste očkovaný, je možné, že vás kvůli riziku trombóz nepustí do letadla.
                      Musím se testovat při návratu do ČR, když jsem očkovaný? Ano, můžete být přenašeči.
                      Jak dlouho mi vydrží protilátky z očkování? To se neví, ale víme, že se musíte očkovat znova na podzim.
                      Znamená očkování tečku za koronavirem? Ne,
                      xxxxx
                      Takže pokud se mnozí nechají očkovat např. hlavně kvůli cestování, mají smůlu, protože jim samozřejmě NIKDO neřekl, že nezáleží jen na situaci v ČR, ale taky v ostatních zemích. hlavně v cílové destinaci.
                      A ty se rozhodnou podle svého uvážení bez ohledu na ČR.

                    • orinoko

                      Ostrof míru a covid souznění dospěl do Aktuální cenzury.
                      Smaživý KM v roli kaposoudruha Stejskala dbá především o skóre a bilanci svého vlastního smradu. Pardon, chci říci vůně. Trapně jsem se spletl při pohledu na místní Pravdu a lásku.

                    • Kamil Mudra

                      „Ostrof míru a covid souznění dospěl do Aktuální cenzury.“
                      O jaké cenzuře to meleš, orinoko?! Zatím ti nebyl zcenzurován ani jediný komentář. A ne že by si o to mnohé neříkaly.
                      Měl bys se raději držet své audio-video tvorby jejíž přínos ti nikdo neupře. Ale jakmile pustíš klávesnici na špacír tak jenom zasíráš diskusní prostor.

                    • Kamil Mudra

                      ad Jana:
                      „Nehlásím se k žádné sektě, byla jsem do ní zařazena.“
                      No, to je zajímavé. Já jsem si vždycky myslel že členem sekty může být jen ten kdo do ní sám vleze. Když nejsi, tak to o sobě nepiš.
                      „A jen tak mimochodem – vedle byl odkaz na článek z OM – už zmizel, tak pokud si ho někdo nevšiml, tady je to podstatné ve formě otázka – odpověď:“
                      A dozvěděla jsi se z něj něco co bys ještě nevěděla? Zas jen nošení dříví do lesa.
                      “ …protože jim samozřejmě NIKDO neřekl, že nezáleží jen na situaci v ČR, ale taky v ostatních zemích. hlavně v cílové destinaci.“
                      A co by jim měl KDO říkat když se to stále proměňuje? Kdo chce někam jet, ten si to zjistí na stránkách MZV a ten kdo to neumí tak holt čumí a měl by raději sedět doma aby se venku neztratil.

                    • Saul

                      Mám to chápat tak, Kamile Mudro,pověřený spravováním tohoto blogu, že ten Janou a Orinokem zmiňovaný odkaz tu nikdy nebyl?

                    • Kamil Mudra

                      Znamená to Saule, že každý komentář který na Ostrov dorazil je také zobrazen v diskusi a že žádný orinokův nikdy ani nespadl do schvalování. To o čem píše Jana je kratičký dialog který proběhl mezi námi když jsme do diskuse umístili téměř ve stejnou chvíli dva totožné odkazy a já jsem TEN SVŮJ smazal. Ostatně, Jana to dixi píše – pokud byste mi nevěřil a potřeboval to potvrdit můžete si to přečíst.
                      Jinak, Janika mne ničím nepověřila. Chopil jsem se toho sám, stejně jako když odjela na dovolenou loni, aby tu po celou dobu její nepřítomnosti nevisel stále stejný článek a pod ním příliš dlouhá diskuse. Nemám stejně široká práva jako ona a tak např. nemohu měnit její nastavení banů. Řeším to tak že průběžně kouknu do schvalovaček a schválím vše co se tam během mého působení objeví. Tak jako tentokrát váš komentář.

                    • Jana

                      Saul mohl myslel odkaz na OM s názvem Očkování je k ničemu -. potvrzeno (ve sloupci vpravo) jehož část jsem zkopírovala 8.7.2021 – 15.43. Nejspíš se ty odkazy nahrazují občas jinými. Toho si zas tak podorobně nevšímám. Dnes je tam jiný, taky zajímavý.

  18. astraustralia

    Jsou lide oznacovani za ovce, kteri prijimaji „opatreni“ jako spravna neb neni nikdo moudrejsi nez vlada a jeji odbornici !!!
    A druha kategorie to jest pochybovacu a patracu kteri se snazi dopatrat toho co je ci mohlo by byt za tim vsim pokud by vladni varianta neplatila.
    Je mozno rici ze dnes po zkusenostech s Covidem je v podstate jedno zda je opravdu z Wuhanu, ci z netopyra, ktera varianta je jaka kdyz to zasadni, jak dlouho tu jeste bude a kdo o tom bude rozhodovat ci do procesu zasahovat zustava bez odpovedi.

    A tak stouralove stouraji patraji zkoumaji a nekteri jdou az tak daleko ze povazuji ockovane za nebezpecne pro sve zdravi.
    Zduvodnuji to tim ze je prokazane dalsi mutovani viru a to je udajne urychlovano prave tim ze se to deje v telech jiz ockovanych lidi kde se virus pri kontaktu s vakcinou meni a opousti telo v jine mutaci!
    I kdyby tato zprava byla 100% pravdiva nema podle poslednich poznatku prilis velkou vahu nebot si lze dohledat prohlaseni z USA o variante Delta ktera ma prokazatelne mnohem vyssi nakazlivost ale je ma mnohem mene smrtelnych prihod v porovnanim s prvni vlnou minuleho roku!

    Variant a patracu mnoho, zde jedna z tech variant ktere to pasuje dohromady i s 5G.
    Pisatel to patrne opsal z jineho zdroje:

    Zahraniční badatelé konečně objevili toxin, který podle všeho podílel a podílí na vzniku covidu. Oxid grafenu. Kdo a proč z lidí udělal polovodiče? Grafen se do lidí dostával po nějaký čas nejen poprašky, ale také rouškami, pcr testovacími tyčinkami a nyní očkováním.
    Vakcína proti chřipce obsahovala nanočástice oxidu grafenu a nové vakcíny proti chřipce a nové a údajně intranazální vakcíny proti COVID, které připravují, rovněž obsahují obrovské dávky nanočástic oxidu grafenu. Oxid grafenový je jed, který vytváří tromby v organismu, oxid grafenový je toxicita, kdy vzniká srážlivost krve. Oxid grafenový způsobuje změny imunitního systému. Tím, že dekompenzuje oxidační rovnováhu ve vztahu ke koagulačním rezervám. Pokud se dávka oxidu grafenu zvýší jakoukoli cestou podání, způsobí kolaps imunitního systému a následnou cytokinovou bouři!
    Oxid grafenový nahromaděný v plicích vytváří bilaterální pneumonie rovnoměrným šířením v plicních alveolárních cestách. Oxid grafenový způsobuje kovovou chuť. Snad vám to teď začíná dávat smysl. Inhalovaný oxid grafenový způsobuje zánět sliznic, a tím ztrátu chuti a částečnou nebo úplnou ztrátu čichu.

    V zasade stejne zneni uvadi zdroj
    vek svetla
    S velkou pravdepodobnosti bude ci jiz existuje odborny posudek ktery tento nazor bude vyvracet ale tato informace muze a pravdepodobne bude jiz pokracovat dal a zit si svym pro jedny pravdivym pro druhe nepravdivym zivotem.

    Pritom by stacila malickost. Dobre odzkousene vakciny ve spravne delce testovaci doby a parametru a v pribalovanem letaku u vakciny zadna poznamka ci varovani ze vyrobce nezodpovida za vysledek v jakekoli podobe poskozeneho zdravi!

    • Kamil Mudra

      „Dobre odzkousene vakciny ve spravne delce testovaci doby a parametru a v pribalovanem letaku u vakciny zadna poznamka ci varovani ze vyrobce nezodpovida za vysledek v jakekoli podobe poskozeneho zdravi!“
      Promiň, Astře, ale tohle je krávovina. Relativně dobré odzkoušení vakcíny trvá okolo tří let (ale spíše déle) a opravdu dobré aspoň patnáct a i tak to není na 100% pro každého. Nějaké garanci od výrobce u pár měsíců staré vakcíny by věřil jen blbec.

      • Jana

        Přesto se očkuje plošně a za pomoci masivní kampaně plné lživých slibů.

      • astraustralia

        Kamile lide vymysli ruzne veci a hledaji ruzna vysvetleni a duvod je nezpochybniteleny, Trva to uz dlouho a konce nevidno!
        I na me dlouhe a bude to pokracovat timto smerem neznamo jak dlouho! Take proto jak v odkazu prof.Stanek uvadi, slovo dostavaji jen nekteri lekari. Jste tu seskupeni moudrych hlav budete proto vedet proc jen nekteri a kdo je vybira:-)
        Jeho slovy si dovoluji z teto debaty odejit.
        prof Stanek

        • orinoko

          Hmm, jak dlouho? Můžu posloužit konkrétně: Už loni na jaře se nějaký český zasvěcený kripl vyjádřil úplně jasně!! Bude to trvat 20 let!!
          Taková jasnozřivost je nevídaná. Anebo je jasné, kdo to na jak dlouho plánuje, a za jakým účelem. Otlemci sdílejí vizi – učiňme tečku za covidem. Jen už nedodávají kolikrát opíchaní ještě budou muset píchat, než se k té tečce dopíchají.

        • orinoko

          Směrováno do Austrálie. Opíchaní nekonzumovat! Možnost nákazy:

          • vittta

            Koukám na to asi 25 minut, a ten člověk na mě dělá dojem absolutního politického vola, byť občansky je to člověk odvážný a zřejmě férový, bohužel je to ale i hlupák.
            Celkem si sere do huby, říká vlastně všechno.
            Klasické je jeho neodmítání Kovidu, hovořil o druhé a potencionální třetí vlně.
            Řešení je hlavně v tom, že se budou brát léky, které existují, ale které vláda (a spol.) nikomu nedoporučuje+ samozřejmě vitamíny.
            Pak se mu nelíbí očkování, ale to se mu vlastně nehodí, očkovaný národ není moc důvod buzerovat, a kovid pasy mu naženou i cizáky do lokálu.
            Přes to bojuje.
            Bojuje i proti vládě (Babišovi) ale bojí se Pirátů.
            Ne úplně logické.
            Politicky má potenciál národní hnutí spíše poškodit, motá se kolem „nejlepších právníků v zemi“, kteří jsou v jeho monologu v pozici těch spravedlivých, a ne těch největších kurev, co tenhle národ splodil.
            Ti právníci samozřejmě serou na nějakého pingla, ale útočí skrze něj na vládu, placeni jsou zřejmě ze zahraničí, dá se to předpokládat.
            Také chrání ústavu, až nyní, když se hovoří o cigoších, či negrech, o tomhle týpkovi jsem neslyšel.
            Ústavní soud a soudy celkově…zdá se, že bojovník miluje českou justici, o odsouzení pana Krafta za kecy nic neslyším.
            No, jestli se bude NWO či komukoliv jinému hodit, tak o tomhle blbci ještě uslyšíme, to se stane, pokud vyhraje Babiš volby.
            Pokud ho potřebovat nebudou, vysere se na něj pes!!!

            • orinoko

              Pravil somnaBULLní kretén. Bacha , dixi, jde o nákazu. Tu potencionální. O níž sní impotecionálové. Potenciál nebo potenciometr, soudržce dixi to problém nedělá. Hlavně, že sídlím ve vittociometrálním zástupu.
              Takto komentuje jasně řečené placený lebrak podle předem našrotované šablony. Žádná polemika, jen střelba z pozic NWO, že , zakopaná, dixi.
              Nebudu komentovat gramatické chyby, neb z nich vyplývá jedno: ANAL y TIK vitta je několik pověřených osob anebo jde o smrada, který se vyjadřuje v různém stupni šňupání evidentní závislosti.
              Nechť si každý udělá svůj vlastní názor. Ovšem místním corona pošukům už bylo šéfem sděleno, co si mají myslet. – Hlavně nemyslet. Jen zírat a čekat na píchačku v předKLONU jako správný subík

              • vittta

                Aha, takže o tom ten Obrtlík mluvil.
                Není divu, že jsem ho (asi) nepochopil.

          • astraustralia

            Dik za odkaz na nekoho jineho nez radoveho poslusneho obcana „s hlavou mezi kolenama“ jak rekl pan Olbert v 19′ :-)

        • Kamil Mudra

          Astře, krávovina je požadovat nemožné. Taková vakcína by musela být vyrobena a kvalitně otestována řadu let před covidem.
          V současnosti má občan pouze dvě možnosti:
          1) Zúčastnit se toho hledání coby pokusný subjekt
          2) Nebo svou účast odmítnout

    • oh

      „Zahraniční badatelé konečně objevili toxin, který podle všeho podílel a podílí na vzniku covidu. Oxid grafenu.
      To jako vážně?
      Grafen je uhlík a nic jiného než uhlík. Sice uspořádaný v speciální síti o tloušťce jediné molekuly, ale pořád je to JEN UHLÍK!!
      Takže za vznik covidu podle nejmenovaných „zahraničních badatelů“ může toxický oxid uhlíku a oxid uhlíku je jed, který sráží krev. . Nobelova ceno, třes se.
      Kam se na tyto raději nejmenované badatele hrabe sv. Greta.

      Víte co? Mnohem lepší bude Paštika z husích jater, na té si autor dal záležet. A zřetelně upozorňuje, že mu nemáte věřit. (Leda byste někdo měl nějaký nápad..) :-))

      • embecko

        Kdybys radsi tenhle retezovy email poslal dal…takhle na sebe zbytecne privolavas nestesti…

      • Kamil Mudra

        Dík. Povídku jsem si přečetl s chutí a pak se stejnou chutí povečeřel vepřová játra (zbytek od oběda). Přitom se mi přihodil nápad: Evidentně bylo zapotřebí housera k získání nových exeplářů pro výzkum. Možná by postačil i šumný chlapák bez speciálních vlastností a housata by se pomamila. :-)

    • vittta

      Díky za slovo, a jen upozorňuji, že to nejsem já, kdo má po vakcinačním povídání absťák, vyzval jsi mě ty.
      Zjevně si nevíš rady s vysvětelním odkazovaného.
      Pokud to není trapná provokace, pak se má situace takto:
      Uvedený lékař má strach z nákazy, což je pochopitelné.
      Tak bude vyšetřovat jen očkované- a vážné případy.
      Nevím jak u vás na Slovensku, ale u nás se na ortopeda čeká klidně 3 měsíce, v podstatě každý ho nějak v určitém věku potřebuje, je jich málo.
      Dotyčný ortoped je v důchodu, praxi tedy provozuje nad rámec svých poviností, které má vůči společnosti.
      Může to dělat pro prachy, ale spíše to dělá proto, že léčí bolesti svých pacientů, a ví, že když odejde, nikdo další tam není, a jeho pacienti budou muset dojíždět XX km, a pro mnohé je to obtížné, až nemožné, protože i nejbližší ortoped má narváno. kromě toho jsou to právě ortopedičtí pacienti, kdo rozhodně jako zajíci neskáčí.
      Lékař nejenže v čase pandemie ordinoval, ale ještě zastupoval nemocné kolegy.
      Nyní je na něj podáno sluníčkotrestní oznámení, které je odměnou za jeho obětavost.
      V článku se píše o bouřlivých reakcích na internetu, nic méně o samotných pacientech pana doktora Mariána Novotného není psáno nic.
      Nyní tedy bude lékař souzen, a to lidmi, kteří toho pro společnost udělali 1000x méně za celý život, než uvedený lékař za rok.
      No dobře, a pan doktor s tím sekne, je v důchodu, může, a dokonce bude- v případě sluníčkoodsouzení- i muset.
      Takže závěr:
      Občané Topĺčan děkují psychiatrovi Čičalovi z Ilavy (cca 60 km) za jeho aktivity, a žádají ho, o nového ortopeda.
      Ty Peter, ty nejsi z Topoĺčan, že?

      • embecko

        Cicala neni idot, ale superidiot. Duchodce to samozrejme zavre a hodi zada, kdo by se mu divil?

        • vittta

          Jen aby Čičala neměl Nobelovku.
          To bys Petera děsně nasral.

      • Peter Matej

        Nie vittta! Nie som z Topolčian! K MUDr Novotnému len toľko,že lekár je povinný !!! poskytnúť lekársku pomoc každému bez výnimky.Jedná sa o aktivistického propagátora proticovidových pseudovakcín,lebo ako lekár si šliape po jazyku keď tvrdí,že že má právo neinfikovať sa a preto ten oznam vystavil!! Sám sa zaočkovať nechal čo mu podľa vakcinátorov to právo „nenakaziť sa“ zabezpečuje.Je zaočkovaný,vakcína je sloboda,zdravie,istota !Alebo nie? Ak nie,tak celá kampaň vakcinátorov je len na dve veci! Na hovno a na nič ! Novotný to mohol zabaliť a odísť do penzie aj bez toho extempore s odmietnutím nezaočkovaných pacientov.Má na to vek !
        Psychiater Čičala podal na Novotného kvalifikované trestné oznámenie.Cituje v ňom Európsky dohovor o ľudských právach,rezolúciu PZ Rady Európy v ktorej sa zdôrazňuje dobrovoľnosť očkovania a to,že nikoho nemožno k nemu nútiť,a odvoláva sa na celú radu paragrafov TZ ktoré Dr.Novotný svojim písomným oznamom porušil. O oprávnenosti trestného oznámenia musí rozhodnúť súd !
        Čo sa mňa týka,tak ľuďom s lekárskym diplomom ktorí propagujú neodskúšané,experimentálne a potenciálne nebezpečné pseudovakcíny,ktoré ako sa ukazuje sú aj neúčinné (Dr.Novotný to potvrdil tým,že svoj počin zdôvodnil obavami z možného nakazenia sa aj keď je zaočkovaný) by mali byť odobraté licencie pre porušenie Hippokratovej prísahy a za porušenie Norimberského kódexu ktorý presne vymedzuje podmienky experimentov na ľuďoch,by mali byť súdení a odsúdení!
        embéčko !
        Ak je MUDr.Čičala podľa teba superidiot…čím si potom ty !? Poznáš toho človeka?Poznáš jeho prácu ? Poznáš dôvody ktoré ho priviedli k rozhodnutiu podať na Novotného trestné oznámenie ? Ak nie,tak tvoje „hodnotenie“svedčí skôr o tebe ako a MUDr.Čičalovi !

        • vittta

          Peter, znáš toho člověka?Znáš jeho práci ?Znáš důvody které ho přivedli k rozhodnutí odmítnout pravidelné kontroly (ne léčbu, pozor) ? Pokud ne,tak tvoje „hodnocení“svědčí spíše o tobě než o MUDr Novotném !
          A mimochodem, z tvého textu vyplývá, že kdokoliv nemá „správný“ názor, měl by být zbaven licence, je to tak?
          Zde:
          „Čo sa mňa týka,tak ľuďom s lekárskym diplomom ktorí propagujú neodskúšané,experimentálne a potenciálne nebezpečné pseudovakcíny,ktoré ako sa ukazuje sú aj neúčinné (Dr.Novotný to potvrdil tým,že svoj počin zdôvodnil obavami z možného nakazenia sa aj keď je zaočkovaný) by mali byť odobraté licencie pre porušenie Hippokratovej prísahy a za porušenie Norimberského kódexu ktorý presne vymedzuje podmienky experimentov na ľuďoch,by mali byť súdení a odsúdení!“
          To se odkopáváš trošku brzo, bojovníku s totalitou.

          • Peter Matej

            Embéčko ti vysvetlí,čo znamená princíp „primum non nocere“ ! Ak lekár tento princíp poruší,vznikne dôvod k odobratiu lekárskej licencie! Pre porušenie Hippokratovej prísahy vieš?
            Prepáč !Nejako som už zase stratil chuť diskutovať s tebou o téme Covid, profesori-idioti a o dobrodení rýchlokvasených vakcín!Nemá to žiadny zmysel!

            • vittta

              Lékař bez licence je pořád lékař.
              Musíte tam na Slovensku být bohatá společnost, když si můžete dovolit brát licence za takovéhle věci.
              Lékaři vám tam budou prodávat v supermarketu, a léčit budou léčitelé z Ukrajiny.
              Mohou vám podávat bylinky na imunitu, a pak Isoprinosin a Ivermektin z Ukrajiny, naplněný sádrou.
              Kdo by to kontroloval, když tyto kontrolní instituce budou bez licence, protože vesměs doporučují očkování.
              A na koho to zkoušíš, s tou chutí diskutovat?
              Jenom blbě provokuješ, protože TY jsi mě vyzval dementním odkazem k diskuzi, a musel jsi vědět, co si o tom budu myslet.
              Těžko by sis mohl byť jen pomyslet, že bych se v lázních změnil v naprostého idiota, a souhlasil s tímto nechutným sluníčkotrestním oznámením.
              Tam mimochodem je všude v podstatě prázdno, i když se tam sedět může (mám na mysli konkrétně zahrádky).
              Lázně jedou, ale ředitel tam někoho přímo prosil (byl jsem náhodný svědek, nemusel to být ředitel, ale někdo z vedení) aby roušku nosil.
              Bojí se provokatérů, a to jak antikovidových, kteří by se rádi fotili bez roušek, aby ukázali, že se jen tak něčeho neleknou, tak případně koviďáků, či konkurence.
              Roušky se tam nosily, byť ,mnohdy laxně, ale nosily.

        • vittta

          A zde problémy v Petrohradě s nebožtíky.
          Forum 24, žumpa nejžumpoznější o tom píše.
          Ne nadarmo má být součástí uvolnění a „naučení se žít s Kovidem“ v Británii mlčení o reálném stavu.
          Mimochodem, jakkoliv tato zpráva proběhla médii i tímto blogem jako senzace, a pokrok, zdá se, že se to v té Británii opět odloží.
          To máme více rozvolněné my, zatím…
          https://www.forum24.cz/katastrofa-v-sankt-peterburgu-krematorium-kvuli-vlne-covidu-nezvlada/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=GpegfHCYi0I-202107111524&dop_id=12562217

          • embecko

            Sragory se vali ze vsech stran…
            Radio JerevanSeznam pise:
            „Astronaut 001 přistál. Branson jako první podnikl výlet do vesmíru“
            Oprava: Branson tam byl pracovne a nedostal se do vesmiru.
            Jedine co sedi je, ze pristal.

        • embecko

          „K MUDr Novotnému len toľko,že lekár je povinný !!! poskytnúť lekársku pomoc každému bez výnimky.“
          Tak to by se melo rozkriknout v okoli a opilci by meli zvonit u Cicaly kazdou (celou) noc, ze je boli hlava.
          A pokud by na ne zavolal superidiot policajty, tak sebrat licenci, nebot porusil svoji povinnost!!!
          Pomoc kazdemu a bez vyjimky!
          To jsou ale kecy….

            • embecko

              To je tedy velmi lacina obet, temhle Baranek…v mem okoli treba nikdo ockovany neumrel, coz pak statisticky temer vylucuje Baranekovy statisticke pocty.

              • Kamil Mudra

                Statistika sem nebo tam, v tomto s Baránkem souhlasím:
                „Som presvedčený, že je vysoko neetické, nemorálne a neprofesionálne nútiť kohokoľvek, aj keď iba nepriamym nátlakom, podstúpiť vakcináciu vakcínami, za ktoré nenesie zodpovednosť výrobca, ani lekár, ktorý vakcínu aplikuje, ani samotný štát. Keďže stále, čo sa vakcín proti Covid 19, hovoríme o štúdii, z toho dôvodu aj Európska lieková agentúra – EMA, schválila vakcíny iba podmienečne.“

                Jestliže EMA, WHO a následně vlády evropských států pojaly coby autoritu skupinu odborníků Oxfordské university, kteří na začátku stanovili potřebnou proočkovanost pro získání kolektivní imunity na nějakých 70 až 80 procent populace, proč už pro ně není stejně autoritatvní výstup z té samé skupiny která po dalším výzkumu označila své první stanovisko jako odhad a nyní tvrdí že postačí proočkování 30 až 40 procent populace?

                Holt, vakcíny jsou vyrobeny a nakoupeny a tak musí být spotřebovány stůj co stůj, tedy se nějaká diskuse o jejich účinnosti a vedlejších následcích prostě vést nebude a hotovo. Naopak, jde o byznys vlivných firem a tak místo diskuse mainstream připravuje obyvatele na možnost třetí dávky.
                Proti chřipce se přece také očkuje každý rok – tak co má bejt? Jenže to očkování proti chřipce bylo, na rozdíl od covidu, opravdu dobrovolné a nikdo nedělil národ na očkované a neočkované. Každá její vlna poslala některé jedince do kytek, jiní ji doma odmarodili a další jen zaregistrovali že vlna proběhla podle toho že někdo nepřišel do práce a nebo byla ve škole jen půlka dětí.

                No, je fakt že covid je tvrdší nájezdník než chřipka. Ale principy pro výrobu a odzkoušení vakcíny zůstavají stejné. Tedy by bylo férové otevřeně hovořit o vakcinaci jako o experimentu a ne ji prezentovat jako spásu a jako ke spáse (vnucované) k ní přistupovat. Každý kdo je ochoten se stát v experimentu pokusným králíkem si jistě zaslouží nějaké ocenění (třeba jako dárci krve) protože jen díky těmto lidem mají experimentátoři údaje pro další výzkum. Ale ocenění by nemělo spočívat v tom že znevýhodníme ty kteří se odmítají experimentu zúčastnit. To je jako by hospodský vyvěsil ceduli že od teď už obslouží jen ty zákazníky kteří u něj utratí od 500,-Kč vejš a tu částku při vstupu vybíral jako povinnou zálohu. Oceněním by bylo kdyby zákazníky s útratou nad 500,-Kč zvýhodnil nějakým bonusem (desert zdarma atp.) ale obsloužil by každého kdo přijde. To že se i za stávajích podmínek cítí vakcinovaní jako zvýhodněni je propagandistický majstrštyk.

                Tak bud vláda o něčem rozhodne a bere na svá bedra odpovědnost aniž by si hrála na nějakou dobrovolnost a nebo něco vyhlásí za dobrovolné a podle toho k tomu pak přistupuje. Ale takto si připadám jako u kloboučníka, který se mnou smlouvá cenu a současně mi naznačuje že před obchodem stojí četník který mne zpokutuje když ten jeho klobouk nebudu mít na hlavě.

                • kočka šklíba

                  Naprosto přesné. Nevím jestli jste sem dával Vy nebo Peter nebo někdo jiný rozhovor s dr. Pekovou, ale opravdu stojí za to si ten rozhovor poslechnout.

                • embecko

                  Vzato takto, ma svoji dilci pravdu uplne kazdy, me ovsem zajima celkova politicka pozice a ta se mi u Baranka nelibi.
                  Ze je zde vina EU, je jasna vec…to se tahne uz od sameho zacatku pandemie. Jednou vetou: Neschopnost na entou.
                  Ale lid verejnou diskuzi nepostrada a radsi se utapi (cti bavi) v dilcich podruznostech.

                  • Kamil Mudra

                    „Neschopnost na entou.“
                    Těžko říct. On si takový naložený velbloud také může myslet jak je ten člověk neschopný když si ten náklad neumí odnést sám.
                    Tedy pokud tím velbloudem není Tymrcha. :-)

                    • embecko

                      Velbloud si nic nemysli, protoze je blbej…to bude i jadro naseho problemu.
                      Pripustme existenci GP a vymysleme, jak vznikaji evropske elity:
                      – bud jsou generovany lidem
                      – nebo vznikaji sebeoplozovanim bruselskych prvoku
                      – anebo je dosazuje GP
                      Situace EU je takova, ze hospodarsky ztraci a (geo)politicky se propada do bezvyznamnosti, coz dohromady vede k nebezpeci obcanske valky (lidovych bouri).
                      V pripade, ze takove elity generoval lid…vysledek je pro nej velmi neuspokojujici.
                      V pripade, ze elity jsou dosazovany GP, vysledek je neuspokojujici obdobne (EU sousedi s Ruskem, ktere podle sve dokriny odpovi na utok nikoliv do mista, odkud vysel, ale na jeho zdroj, GP je tedy jednou nohou v existencnim prusvihu).
                      Takze me osobne se zda nejpravdepodobnejsi treti moznost, a sice, ze EU elity vznikaji sebeoplozovanim v Bruseli.
                      Tim se dostavame k mistu, na kterem vznika systemova chyba: je to „prevodnikova“ uroven (kdysi „sekcni sefove“), neboli vlivne osoby, zodpovedne za prevod neci vule (lid, ci GP neco chce) do osoby poltickeho kadra (ktery to pak vykona).
                      Zda se mi, ze tato civilizace je jiz natolik zdegenerovana, ze i tato prevodnikova mista obsadili pitomci, kteri pak nasledne nejsou ve stavu schopneho kadra rozpoznat a usadit.
                      Raymond Chandler ve svych detektivkach pise, ze z dvojice policajtu, co spolu vysteruji, je jeden hejsek, ze ktereho jde strach a druhy ten, co to umi a pracuje.
                      Tudiz napriklad v Komisi by bylo lze ocekavat hodne hejsku, ale mel by tam byt nekdo, kdo to sefuje a „umi to“. Ale takovy tam neni.
                      Merkelova vyrobila dva kadry: Karrenbauerovou, jez se mela stat jeji naslednici, ale namisto toho rozlozila celou stranu a von Leyno (jez jiz odstrelilo Bundeswehr) a ted jako nemecka predsedkyne Komise nebyla pro Nemecko ani schopna sehnat vakciny. To zni jako malickost, ale s velkym dosahem: Merkelova se spolehla na USA, ty slibily Leynu vakciny a pak ji ukazaly vztyceny prostrednicek. Tim se Nemecko ve sve emancipacni snaze vratilo o 10 let dozadu a skoro uz kazdy se mu smeje.
                      Takhle tedy vypada soucasna kadrova politka byvale slavne Evropy. Kadry nejsou a dokonce, a to je podstatnejsi, nejsou instituce, ktere by je dokazaly vyrobit a ani „sekcni sefove“, kteri by je dokazali usadit na prislusne posty.
                      Nic, rozklad a velke diveni se, proc se neco Evropanum nelibi. Jourova to same, ale na nizsi urovni…jak mohlo ANO, vygenerovat tuhle osobu, kde ji naslo, proc vubec pripustilo jeji postup do Bruselu?
                      Nejsou kadry, chybi ucitele, kteri by kadry vytvorili a kdyz se nahodou nejaky vynori prirozenou cestou, daji ho radsi k ledu, protoze neco umi, neco vi a ma tah na branu…a to je asi to posledni, co Brusel potrebuje.

                    • Kamil Mudra

                      Jak můžeš vědět co si myslí velbloud? Ani u Tymrchy bys to nepoznal.
                      Já myslím že elity jsou generovány lidem a GP je skutečně jednou nohou v existenčním průšvihu.
                      Putinovské Rusko je pro něj černou labutí jejíž přílet včas nepostřehl a teď ji musí respektovat.
                      GP není Bůh a koná v rámci svých možností. Avšak, na rozdíl od elit, je obrněn trpělivostí.
                      Kádrů se rodí málo a zrají pomalu.
                      A Brusel? To je jen velký úřad, s dobře placenými úředniky jenom za to že jsou.

                • vittta

                  Ovšem nemělo by se zapomínat ještě na dva, dle mého zásadní aspekty celé téhle maškarády.
                  Tedy jaká je reálná situace.
                  1: Reálná situace je v podstatě normální, Kovid sice existuje, ale nikoho moc neohrožuje, umírají jen slabší kusy, co by umřeli stejně, + pár těch, co by jinak sice neumřeli, no ale na jiné nemoci také čas od času někdo umře, kdo ještě má čas.
                  Takže nákup vakcín je spíše záležitost politická, a též ekonomická, než nějaká zdravotní, a je třeba se jich nějak zbavit- protože opět- jejich likvidace by stála prachy.
                  Zde ale je nutné konstatovat, že i na tom by se dalo vydělat, prostě by někdo udělal celkem značné sumy na likvidaci vakcín.
                  Takže to v tomto bodě úplně smysl nedává, vakcíny jsou už zaplacené, výrobci už vydělali, a co se s vakcínami stane je jim u prdele- naopak, v bednách prošlých vakcín leží další potencionální velké peníze.
                  2: Reálná situace normální není, je to průser.
                  To, co nám říkají, zdaleka nepopisuje realitu, nebezpečí je ve skutečnosti daleko větší.
                  Očkování je sice ošementná, ale jediná možná varianta, jak se zachránit před zkázou.
                  Zkázu můžeme definovat různě, vir útočí hlavně na bělochy, vir poškozuje zásadním způsobem ekonomiku, atd…
                  Zde je potřeba si uvědomit, že mnoho lidí vychází ve svých představách z toho, že kdyby nebyly zákazy, lidé by žili normálně, jako před tím.
                  Tedy by byly plné hospody, plná kadeřnioctví, fabriky by jely na plné pecky.
                  O tom ale já dost pochybuji, protože pokud by byly špitály plné jako reálně byly, věc by se rozkecala.
                  Ale POZOR, taková Jana mi to nevěřila, jenže kdyby se to neříkalo, tak by to vnímala naopak ještě horší, jak to reálně bylo, tedy lidé mají tendenci přehánět, pokud si myslí, že jim někdo něco tají, takže by se alternativou šířily zprávy z přecpaných márnicích a umírajících na chodbách, a ti lidé, co se jim dnes smějí, by je nadšeně přijímali.
                  Takže hospody by zely prázdnotou, turisté by také nejezdili, drobné služby by trpěly nedostatkem zákazníků, a fabriky by stály také, prostě proto, že pod určitou úrovní počtu zaměstnanců vyrábět nelze.
                  Akorát by dneska byla drtivá krize, protože by nikdo nedostal žádné prachy náhrad, a ne konjuktura jako kráva, protože každý se svým způsobem napakoval, a hodně ušetřil.
                  Konjuktura se- zdá se- neptá, jestli jsou peníze kryté nebo ne, prostě se za ně dá nakoupit, a lidé- kupují.
                  Podle mého pro ty hospodské nastanou krušné časy až nyní, protože jsem viděl v Mariánkách, že zahrádky těch hospod byly prázdné, nebo rozhodně neběžely na plno.
                  Jenže…tam jsou jen turisté, a bez testů a očkování nikoho neubytovali.
                  Takže KAŽDÝ měl k dispozici ty papíry, aby mohl kdykoliv kamkoliv.
                  Ale…nešli.
                  Osobně samozřejmě nevím, jaká varianta platí.
                  Od odmítačů se to nedozvím, protože ve svých úvahách pracují se všemi myslitelnými směry.
                  Co se hodí, to se použije, takže klidně v rámci jediného článku je kovid a jeho účinky bagatelizován, aby byl záhy viděn jako nebezpečný zabiják.

        • oh

          „..že lekár je povinný !!! poskytnúť lekársku pomoc každému bez výnimky.
          Sorry jako, peter, ale máš v tom tvrzení jednu malinkatou bezvýznamnou chybku. Něco ti v něm chybí.
          „Lékař je povinen v případech ohrožení života a bezprostředního vážného ohrožení zdraví neodkladně poskytnout lékařskou pomoc..“ (Opsáno z etického kodexu lékařů.)
          Nic takového na ortopedii nehrozí. Když jsem naposledy potřeboval ortopéda, musel jsem nejdřív k obvodnímu pro doporučení, až pak se odplížit na ortopedii – a ne že by mě hned vzali, ale musel jsem se teprve objednat. (Termín jsem dostal za necelý měsíc a to jen proto, že tam moje obvoďačka zavolala – svému známému – a zařídila to. Jinak se čeká i podstatně déle, aspoň u nás v Praze, kde je podle obecného přesvědčení doktorů jak much.) S akutními úrazy se chodí na pohotovost a nebo na chirurgii, a to i tehdy, když se týkají kostí a kloubů. Tam tě vezmou rovnou i bez doporučení.. a poskytnou ti bezodkladnou lékařskou pomoc.

          Teď budu stejně nefér jako ty k Novotnému: Cvokař Číčala je antivackcinační a anticovidový aktivista, přesvědčený o tom, že nejlépe se napravuje svět chrlením absurdních trestních oznámení za prkotiny. A protože cvokař Číčala žaluje „neznámého pachatele“ i za „šíření nakažlivé choroby“ dost možná sám trpí chorobou z povolání.
          „Je zaočkovaný,vakcína je sloboda,zdravie,istota!“ Ale nepovídej, Peter. Sám moc dobře víš, že to tak není. Ani to nejprověřenější a nejdéle používané očkování na světě neposkytuje stoprocentní ochranu. O to vachrlatější situace může nastat u starých lidí,. jejichž imunitní systém už obvykle nemusí fungovat jako zamlada. Víš to a přesto demagogicky plácáš, jako bys nic z toho nevěděl. (A kdybys snad našel nějakou reklamu na očkování, kde se to tvrdí, buď tak laskav a nezkoušej urážet můj rozum tím, že ji sem postneš.)

            • Jana

              Oh nepochopil ironii – „…. vakcina je sloboda, zdravie, istota!“

            • embecko

              Tady mas od oha cely prispevek o tom, kde placa a ty se pak zeptas, kde placa…to je, jako bych se zeptal: „A ktery Peter?“

              • kočka šklíba

                Který myslíte embéčko, protože já vidím jen ten na který reagoval oh (a proto se ptám kde demagogicky plácá) a tam nic Peter neplácá. Je to jen odkaz na hlavný deník. Takže když to víte, tak odkažte Vy.

                • oh

                  Kočko, reagoval jsem na dva komentáře současně. Na ten s odkazem na „hlavný deník“ a také na tuto. Peterovu reakci na embéčka a domníval jsem se, že by to podle citace z něj mohlo být jasné.

                  • kočka šklíba

                    Dobře ale pořád nevidím co je, podle Vás, to demagogické plácání. Má jiný názor než ten dotyčný lékař, píše o tom z jakého důvodu na něj podal ten člověk trestní oznámení, a proč s tím on (Peter) souhlasí, co je na tom demagogického? A co je plácání? Myslím si, že na plácání, ať už demagogické nebo nedemagogické, jsou tu jiní odborníci.

          • Peter Matej

            Je zaočkovaný,vakcína je sloboda,zdravie,istota!“ Ale nepovídej, Peter
            Ale povídám !
            Lebo z tv obrazoviek,z novín a časopisov to denno-denne hlása moja obľúbená a národom milovaná prezidentka Čaputová,odborníci ako prof.Jarčuška alebo Krčméry,novinári zo SME a DenníkN,všetci naši komedianti a predstavitelia vlády….no never tomu !

          • Peter Matej

            Nic takového na ortopedii nehrozí.
            Naozaj oh ?
            Tak keď má ortopéd uzavretú zmluvu so zdravotnou poisťovňou,prípadne od nej dostáva platbu za „kapitáciu“,ak je pacient v jeho odbornej starostlivosti a ortopéd má od iných odborných lekárov-špecialistov zosumarizované výsledky vyšetrení na ktoré pacienta poslal,ak pacient trpí napr.progredujúcou artrózou, jeho zdravotný stav vyžaduje pravidelné kontroly a ortopéd ho odmietne liečiť lebo pacient odmieta očkovanie proti Covid-19,tak to podľa mňa v poriadku nie je!
            Tým,že ortopéd odmietne pokračovať v terapii,musí si od neho pacient vyzdvihnúť svoju zdravotnú kartu a nájsť si iného ortopéda.Ten bude musieť overiť správnosť diagnózy opakovanými vyšetreniami u iných špecialistov,a znova nasadiť terapiu.U staršieho a artrózou postihnutého človeka môže takýto postup viesť aj k závažným následkom na zdraví.

            • vittta

              Celkem se těším na ten soudní proces s doktorem, co má špatné názory.
              Kde pak, NWO špatně chrání svoje propagátory, jak se zdá.
              Něco mi ale říká, že se výsledky procesu nikdy nedovíme.
              V dnešní sluníčkodobě není důležitý samotný rozsudek, ten vlastně ani nikoho nezajímá, zásadní je je sluníčkotrestní oznámení.
              Na to stojí a padá politická novinařina.
              A Topolčany?
              Ty budou mít o jednoho doktora méně.
              Spravedlnost musí být.
              Ale já si NWO představuji jinak, než že se hlasatelé názorů NWO připraví o práci.

            • Peter Matej

              Koniec koncov,MUDr.Novotný týmto svojim vyjadrením :
              „Lekár konštatuje, že forma riešenia problému, ktorú zvolil, zrejme nebola najlepšia. Tvrdí, že si vie si predstaviť vášeň, ktorú fotka z nástenky jeho ambulancie vyvolala. Oznam v čakárni už nie je, zvesili ho. K situácii sa viac nevyjadril, povedal len, že sa ordinovať chystá aj v prípade tretej vlny, koniec-koncov ordinoval počas celej pandémie a často podľa jeho slov sám zastupoval za kolegov v karanténe.“ priznal,že jeho konanie voči pacientom nebolo správne!

              • vittta

                Pokud si to ovšem pokrokoví novináři nevycucali z prstu.
                Poslední dobou si mainstream a alternativa nemá moc co vyčítat, a NWO a GE jsou asi dvojí.
                Doktor se MUSEL zmrskat, aby mu dali pokoj, a vláčeli ho- a vláčí- médii, jako kdyby sterilizoval buzeranta!

                • Kamil Mudra

                  „NWO a GE jsou asi dvojí.“
                  GE = globální elity – vidíme je
                  GP = globální prediktor – nevidíme ho
                  NWO = nový světový řád – ještě není

                  • Jana

                    GP není osoba / osoby. Je to něco jako způsob řízení. Jistě by se našla nějaká definice, ale jednak nevím kde ji hledat, a taky ji hledat nebudu.

                    • orinoko

                      Soudruhovi nějak unikla dýpstata. Žádný kretén na světě nepopře, že prasata, která mají hodně, tak chtějí ještě více. Kruhů, v nichž k tomu dochází, je jak těch buzerantských – olymPYJských.
                      Politická moc, finanční moc, duševní nemoc, úchylka, perverze.
                      Všechna prasata soustředěná v těchto kruzích sní o vlastním monopolu, který ovšem není možný. A tak vždycky bojují svoje vlastní boje se zástupy svých vlastních vyznavačů, aniž by si to tito uvědomovali. Vynechávám HAARP, chemtrails a podobné obludnosti perverzitů. Když jsem na nich chtěl výpočet příkonu pro takovou operaci, tak jediný docent doktor inženýr kandidát věd nebyl schopen odpovědět. Útok HAARP by spotřeboval energii Temelína a chemtrails by padalo i na palice vlastních vyznavačů. Odtud úchylka směřující na duševní nemoc různých minulých , ale teď corona současných.
                      Jedno prase parazituje na druhém, ale jen potud, pokud z toho má vlastní profit. Ve chvíli, kdy počítá ztrátu, tak jde do protiakce. Rolls and Royce – takto Rocke… und Rotsch… už nejedou kolchoz, nýbrž spolu začali/y válčit. Hotovostí, digitálem, genitálem /duha/, ropuchami a píchačkami a digitálem.
                      Celé toto KOLOkvium jsou přesýpací hodiny podle moMENTÁLNÍCH výstupů. A tzv. Deep State , česky dýpstata, je konkrétním molochem, jemuž se různě na světě říká různě. V každém případě Globální Prediktor není jednotlivec, nýbrž jen souhrn nástrojů, jak zkoušet věci řídit. A vjeci se nedaří. Jak kdosi pravil snad ve Švejkovi: Válka je velmi nejistý podnik. Už první výstřel mění původní záměr na změť nechtěných následků
                      Ergo palice: Gdo začne válku, prohraje. Emerický kripl zásadně útočí při poměru 100 ku 1. To už nikdy nenastane. Jediný výstřel Haliče na DomBASS /olala/ zapříčiní definitivní rozklad tohoto území.
                      Co tedy zbývá na změnu geopolitiky? Už jen cocona agrese, v níž se počítají ztráty a nálezy napříč olymPYJským kruhům.

                    • Jana

                      „Globální Prediktor není jednotlivec, nýbrž jen souhrn nástrojů, jak zkoušet věci řídit.“.
                      Ano, takhle nějak. A podstatné slovo (vitttovi pro informaci) je ZKOUŠET! Ne přikázat, udělat a hotovo, jak on a možná i jiní vtipně komentují.

                    • Kamil Mudra

                      „GP není osoba / osoby“
                      Osoba ne, osoby ano. Předpokládá se působení zájmové skupiny, tedy se to bez množiny osob neobejde. Charakteristické pro GP jsou vlastní bezstrukturnost a anonymita. Lidi kteří se tím moc nezabývají často mate ten pojem: „bezstrukturní řízení“, protože pod řízením si automaticky představí zadání úkolu a jeho plnění – tedy hierarchii. Mělo by se asi spíše používat „bezstrukturní ovlivňování“, byť lze takto i řídit. Dobrý stratég a psycholog, dokáže skupinu lidí řídit aniž by vydal jediný „povel“, prostě jen tím že jednolivým lidem (zpravidla dominujícím) nenápadně vnukne svou myšlenku takovým způsobem že ji považují za svůj vlastní nápad a oni se pak sami angažují v tom aby byla realizována. A ta myšlenka je pak realizována strukturním řízením (ty uděláš to a ty zase ono) které je (na rozdíl od působení psychologa) všem viditelné. V té struktuře zpravidla zaujme místo na vrcholu „pyramidy“ ten ovlivněný aktivista a psycholog má tu strukturu k dispozici pro další využití, i když navenek se jeví jako „ten co sedí tiše v koutku“.

                    • embecko

                      kdo ho v té době bude zastupovat a mít ten zástup dohodnutý“
                      Tak to bude problem, protoze dle Hippokratovy prisahy nelze rici treti osobe bez souhlasu pacienta.
                      Takze nneee, ze prilepi na dvere nejaky papir, ale nejdrive obesle fsechny pacienty, aby mu dali souhlas, navic s poznamkou, ze muze predat dale uplne fsecko…:
                      „O všem, co uvidím a uslyším při léčení samém, nebo v souvislosti s ním, zachovám mlčení a podržím to jako tajemství, nebude-li mi dáno svolení k tomu, abych to řekl.“
                      Jinak totiz, mu seberou licenci a Cicala na nej poda druhe trestni oznameni.
                      *
                      Jeste doufam, ze Novotny nedela na pojistovnu, to by ho totiz cekalo treti trestni oznameni. Preci nejde, aby predaval data o pacientech nejake Marusce urednici a to bez svoleni nemocnych…ihned sebrat licenci a sups do basy!
                      Hippokratova prisaha je prisaha a zadny kus papiru!

                    • Jana

                      ad Kamil
                      Výraz GP znamená „globální prediktor“ a existuje i výraz „vnitřní prediktor Ruska“. Už z toho je jasné, že prediktor není osoba (řídící osoba – třeba Putin), ale sysém, způsob, možná ideologie,doktrína,nebo postupy řízení apod.
                      Je ale praavděpodobné, že každý pod si tím pojmem může představovat něco jiného. Je to jen vysvětlení, že GP není nějký druh GE (tj, s většími nebo menšími pravomocemi, nebo možností či vlivem než globální elity).

                    • Kamil Mudra

                      „existuj i výraz „vnitřní prediktor Ruska““
                      No jistě ale to je označení pro jeho okruh působnosti který je dán jeho kontakty. Stejně tak jako „vnitřní prediktor USA“ nebo třeba Velké Británie atp. Předpokládá se však že jde o součást Globálního Prediktoru. Ale (pokud pomineme nějaké emzáky nebo Bohy) vždy jde o manipulaci lidí lidmi. Ty ideologie, doktríny, nebo postupy… musí někdo uvést v život a používat je (nebo využívat již stávající) buď skrytě jako GP, nebo viditelně jako GE (globální elity), mimo něž se rovněž vyskytují také lokální elity (LE) které jsou však vůči sobě navzájem většinou v konkurenční pozici obhajujíc své lokální zájmy, což se u VP (vnitřního prediktoru) nepředpokládá.
                      „Je ale pravděpodobné, že každý si pod tím pojmem může představovat něco jiného.“
                      To sice je, ale pak musí zákonitě docházet k nedorozumění a vzájemnému nepochopení, kdykoli je toto téma v hovoru přetřásáno.

                    • Jana

                      Výraz „lokální elity“ jsem ještě nikdy nečetla/neslyšela.
                      Domnívám se, že LE jsou ty, které bývají nazývány státními elitami a elity globální jsou ty „neviditelé“. S tím vysvětlením „prediktor“ v podstatě souhlasím. Tak, jak tomu rozumím já, prediktor je jen označení těch postupů, jak globálních, tak řekněme regionálních.
                      Takže samozřejmě souhlasím i s tím nedorozuměním a nepochopeím. Tím jsme si vysvětlili, že šlo jen o rozdíl použitých výrazů, ale ne o rozdíl v hodnocení jejich viditelných projevů. Podobně jako je to u záměny výrazů globální politika a geopolitika.

                    • Kamil Mudra

                      Státní elity je používáno spíše v souvislosti s politiky a státní byrokracií. Já měl na mysli ty podnikatelské, proto jsem použil výraz lokální. Ty mohou být se státními v nesouladu i ve shodě, ale vždy je jejich prvořadým zájmem ta „malá (ale co největší) domů“, a potlačení konkurence v rámci kapitalistické soutěže. Tím se liší od vnitřního prediktoru který pracuje v souladu s globálním.
                      „Tím jsme si vysvětlili, že šlo jen o rozdíl použitých výrazů, ale ne o rozdíl v hodnocení jejich viditelných projevů.“
                      No, pokud stále vylučuješ z GP lidský faktor, tak jsme si nic nevysvětlili.
                      „elity globální jsou ty „neviditelné“. „
                      Jsou pro tebe Google, FB a podobné elity s globálním rozmachem a vlivem nějak neviditelné?

            • oh

              Naozaj. Když lékař ordinaci z jakéhokoli důvodu (dovolená, nemoc, technická havárie, atd.) dočasně uzavře, musí pacientům oznámit i to, kdo ho v té době bude zastupovat a mít ten zástup dohodnutý. (Nelze jen tak na dveře přitlouct ceduli s nápisem např.: „Přes léto neordinuji, kdo do té doby neumřete, přijďte v září!“ a ponechat pacoše osudu.)
              To by musel zajistit i dr. Novotný nejpozději v okamžiku, kdy by rozhodl o konkrétním termínu, od kdy přestane poskytovat péči. A musel by domluvit pro neočkované pacienty nějakého zastupujícího kolegu, kterému by je předal.
              Normálně to takhle funguje. Když ten zástup byl ve stejném baráku na poliklinice, měl zastupující lékař i přístup ke kartám pacientů „od kolegy“. Lze tedy očekávat, že v léčení každého chronického pacienta by plynule bez problémů pokračoval určený „zástup“.

              • Kamil Mudra

                No jistě. Takhle to funguje i u naší obvoďačky. Na dveřích sice visí cedule s termínem už dopředu ale na jejích webovkách se to pacienti dočtou s ještě větším předstihem, včetně provozní doby její kolegyně která za ní zaskakuje. Pacient se přizpůsobí jen té provozní době ale jinak jde na stejné místo, protože obě doktorky mají dveře z ordinací do stejné čekárny. A jak jsem si časem všiml, tak mají dveřmi propojené i ty ordinace, protože jsou hned vedle sebe. Stabilně jsou zřejmě zamčené, ale při záskocích si asi půjčují klíče. Od pacošů si evidentně žádný souhlas se sdílením údajů nežádají. A stejně to funguje i v Motole, kde mi pravidelnou kontrolu také provádí skoro pokaždé jiný doktor a moji složku mu vždy přinese sestra z karototéky.

  19. vittta

    Velmi ftipné.
    Tak Lukašenko posílá negry do EU skrze Litvu.
    Frontex už tam pomáhá, je tam…více jak 10 pokraničníků (že by 11?) a mají i auto.
    No, hlavně aby tam nedocházelo k porušování lidských práv, a práva na azyl.
    Každý emigrant by měl dostat azyl, však utíkají nejenom před válkou, ale i před zlým diktátorem Lukašenkem.
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/lukasenko-pousti-migranty-do-eu-brusel-posle-do-litvy-posily-169462#seq_no=4&source=hp&dop_id=169462&dop_ab_variant=0&dop_req_id=OCzhmSGGLPL-202107111723&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

  20. Jana

    Zajímavá zpráva. Tématicky se mi to zařadit pod „woke“ moc nezdá, „Cui bono?“ bude lepší.
    Nedovoluje si Rusko nějak moc? Je mu vůbec dovoleno se ptát?
    https://cz.sputniknews.com/20210711/jak-je-to-vubec-mozne-rusko-klade-opcw-neprijemne-otazky-v-kauze-otravy-navalneho-15113433.html
    Poslední zpráva Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW), která obsahuje data o údajné otravě ruského opozičníka Alexeje Navalného, údajně obsahuje do očí bijící nesrovnalosti. Moskva požaduje vysvětlení.
    V dokumentu stojí, že sekretariát dne 20. srpna na žádost Německa „nasadil tým, aby zajistil technickou podporu“ v souvislosti s otravou „ruského občana“.
    Jenže právě v tento den Navalnyj letěl pouze z ruského města Tomsk do Moskvy. Během tohoto letu se mu udělalo špatně a letadlo nouzově přistálo v Omsku, kde se ruského opozičníka ujali místní zdravotníci, kteří ho převezli do nemocnice.

    • Kamil Mudra

      To je to samé jako „cestování časem“ údajných Skripalových travičů. Prostě, když něco tvrdí Západ má Rusko sklopit uši a šoupat nohama.

      • embecko

        I kdyby takovych byly desitky milionu, stale se jedna jen o banalni lidske selhani. ktere se muze stat kazdemu a ze ktereho nelze delat nejake dalekosahle osklive zavery.

  21. Peter Matej

    Na Slovensku máme vedca-biochemika Pavla Čekana,ktorý sa živí výrobou PCR testov.
    Tento vedec sa o ľuďoch,ktorí nedôverujú experimentálnym,neodskúšaným pseudovakcínam proti vírusu Sars-CoV-2 za ktoré nikto nechce prevziať zodpovednosť,vyjadril takto :

    Teraz vyšlo najavo,že vedec Čekan bol 7 týždňov liečený v kúpeľoch Kováčová a sám priznal,že sa liečil z myokarditídy a diseminovanej encefalomyelitídy (ADEM-akútna diseminovaná encefalomyelitída).
    ŠÚKL na svojich stránkach oznámil,že 9.7.2021 výbor pre hodnotenie rizík liekov pri EMA, pridáva myokarditídu,perikarditídu a ADEM medzi nové,vedľajšie účinky vakcín Comirnaty(Pfizer) a Spikevax (Moderna) s neznámou frekvenciou výskytu,spolu s upozornením o tomto riziku pre zdravotníckych pracovníkov a pacientov.

    • vittta

      Takže mám šanci.
      To jsem s tím zase vyjebal, až půjdu na očkování, čekají mě tenisky, a třeba vyhraju i nový auťák!

  22. Peter Matej

    Global Vaccine Safety Summit bola dvojdňová akcia zorganizovaná svetovou zdravotníckou organizáciou a konala sa v sídle WHO v Ženeve vo Švajčiarsku v dňoch 2. a 3. decembra 2019.
    Keď sa takto vyjadrí zástupkyňa generálnej riaditeľky WHO, tak je to dôvod na zamyslenie sa pre každého súdneho človeka….si myslím ja. Na konferencii odzneli aj iné zaujímavé príspevky a keby niekoho zaujímala hodnovernosť článku,tak odkazy na zdroj sú vyznačené v texte modrou farbou.
    https://www.hlavnydennik.sk/2021/07/03/zastupkyna-generalnej-riaditelky-who-sokuje-ockovanie-zabija-a-priciny-sa-tutlaju/

    • Peter Matej

      Je jasné,že ak toto odznelo pred vyhlásením pandémie Covid-19,tak sa výrok zástupkyne netýka proticovidových vakcín !Utvára to však celkový obraz o tom,s akou zodpovednosťou pristupujú farmaceutické firmy a WHO k ľudstvu ako takému.

  23. Peter Matej

    O priónových chorobách som tu už písal,tak len pripomeniem,že medzi ne patrí napr.BSE (bovinná spongiformná encefalitída) alebo ľudovo – choroba šialených kráv.To je,keď sa zmení priestorová štruktúra bielkoviny zvanej prión a na nej ako na matrici sa otlačia a zmenia všetky ostatné.Až kým sa váš mozog nezmení na hmotu podobnú špongii.
    https://www.hlavnespravy.sk/molekularna-geneticka-sona-pekova-ako-moze-politik-vediet-ze-vakciny-su-bezpecne-ked-to-nevedia-ani-odbornici/2604394

    • kočka šklíba

      Ano to je přesně ten rozhovor na který jsem upozorňovala a odkaz na něj dal poté Kamil. Je to velmi zajímavé, ta žena je rozhodně odborník. Zda má nebo nemá pravdu nevím, zejména co se týká viru a jeho mutací, ale rozhodně je to k zamyšlení. Říká tam to co zde už mnohokrát padlo o farma firmách a zejména nedostatečných a krátkých klinických zkouškách. Na to člověk nemusí být odborník aby toto poznal.
      Ale já se nedivím embéčkovi. On už vakcinací prošel, takže mu nezbývá než věřit, že je všechno v pořádku. A totéž dixi a možná oh. Přála bych jim to samozřejmě, nakonec je to v zájmu nás všech. My co této vakcíně (experimentální vakcíně) zatím nevěříme máme výhodu v tom, že stále máme na výběr, oni už ne. Jen bych si přála aby nebyli tak hysteričtí a nenapadali zde každého který jejich víru nesdílí, a to dělají, ne že ne. Dokonce i oh, který vždy byl uvážlivý a nepropadal panice. Nemluvě o jiných, kteří se na blozích jako vidlákovi kydy, vyjadřují opravdu hnusně, viz brtník v brlohu :
      „Vladimíre, přeju příjemné…
      Vladimíre, přeju příjemné úpění během nemoci, nakažení většiny rodiny a minimálně jeden pohřeb.“

      • vittta

        A co já?
        Já k nim nepatřím?
        Já se sice očkovat nenechal, ale hlásím se k názorovému proudu „nevím to jistě, a proto budu raději opatrný“.
        Vy se hlásíte k názorovému proudu „vím to jistě, a proto budu raději opatrná“.
        V čem je konkrétní rozdíl, jsem nezaznamenal, ale vzhledem k tomu, že Peter, Jana, a vy mě a Embéčka celkem permanentně osočujete, v tom nějaký rozdíl být musí.
        A i když jsem Všeználek a brouk Pytlík, tak na tohle můj mozek nestačí.
        Praktická stránka je zřejmě tato:
        Nehodlám v žádném případě číst nějakou odbornici, její kecy jsou mi u prdele, ostatně, stejně vím, co povídala.
        Že očkování je pokus na lidech, že to není vyzkoušené, a že je to neetické a tyhle kecy.
        Nevšiml jsem si za naše dlouhé diskuze k Koronáči, že by to tady kdokoliv zpochybňoval, ALE:
        Vy víte, že je to pokus, a zločin, já to nevím.
        Já očkovaný nejsem, a těžko mě někdo přesvědčí, abych se nechal, přesvědčit mě může jen reálná situace.
        Embéčko očkovaný je, a s tím se nedá dělat nic, už je očkovaný, a dle vás asi brzo umře, nebo prostě bude zdravotně v prdeli.
        Já také mohu brzo umřít, i bez očkování, nakonec, starší uvolňují místo mladším, jak praví vesmírné zákony.
        Dá se říci, že na tomto blogu není nikdo, kdo by váhal, mám se nechat očkovat, nebo ne?
        Takže celá ta vysírací kampaň je úplně na hovno, jen to vnáší svár do naší skupiny.
        Přesto je neustále odkazováno to samé, dokola, dokola, dokola.
        Tím vznikl problém ten, že mnohé ty odkazy jsou debilní, či z pochybných zdrojů.
        Astr třeba odkazuje FB, hlásnou troubu NWO, kde panuje přísná NWO cenzura.
        Asi není tak přísná.
        Pak se odkazují nějací strašáci, s tím, že nás straší ti druzí, tito nestraší, ale vyjevují pravdu.
        Problém?
        Žádný, nenechte se očkovat.
        Jsou problémy navazující, neočkovaní jsou různě buzerováni, tam musí mít test, onam…
        To ale s očkováním jako takovým nesouvisí, ani z jeho zdravotními důsledky.
        No, takže děkuji Peterovi za odkaz, a asi si ho nepřečtu.
        Proč, o tom jsem psal.

      • Peter Matej

        re:kočka
        Viete,nakoniec sa musí aj tak rozhodnúť každý sám.Bude to ich rozhodnutie a ja určite nebudem ten,kto ich bude odsudzovať za to,že sa rozhodnú (alebo sa už rozhodli) pre očkovanie.Sú dostatočne skúsení,inteligentní a vzdelaní na to,aby sa rozhodli sami ! Mne ide len o to,na čo tu už dlhodobo upozorňujem. Aby tú potenciálne nebezpečnú látku neaplikovali deťom a mladým ľuďom,ktorí deti mať chcú !!!! Lebo tou pseudovakcínou síce nemusia,ale môžu uškodiť svojim potomkom.

        • vittta

          Ještě by neměli chlastat a kouřit, bejt tebou, tak zabojuji i v této oblasti!

      • vittta

        No, takže můj dlouhý text ještě nenaskočil, tam jsem děkoval Peterovi za odkaz, že ho nebudu číst, že stejně vím, co tam je.
        Debilní žvásty.
        Ale moje Labuť mi donesla kafe, a tak jsem si to přečetl.
        A skutečně, DEBILNÍ ŽVÁSTY!
        Celý ten paskvil se nese v tomto duchu:
        „Doktorka počas globálneho bezpečnostného summitu WHO priznala, že niektoré vakcíny zabíjajú ľudí a príčiny ich smrti sa tutlajú.“
        Pak tam je omáčka, plná odborných výrazů, kterým nikdo nerozumí.
        Článek pro BLBEČKY, to píšu s plnou parádou, když to chcete slyšet.
        Že to nevidíte, a blbeček jsem já?
        Klidně, ale ta odbornice píše o NĚKTERÝCH vakcínách.
        Pokud zabíjejí NĚKTERÉ, jiné prostě nezabíjejí.
        Které to jsou?
        To je tajemství.
        Doktorka to neřekne a neřekne.
        Třeba to je v těch odkazech, ale pochybuji.
        Už jenom to, že ta doktorka ŠOKUJE (vzor Čulík).
        Koho šokuje?
        Vždyť o tom, že vakcíny zabíjejí, plácá kde kdo už rok a půl, koho to ještě může šokovat?
        Mein Gott, to jsou sračky!

        • Peter Matej

          Nič iné som od teba nečakal ! Len ti pripomeniem,že v tom článku „pre blbečkov“ sú uvedené aj zdroje!To sú tie vetičky vyznačené modrou farbou !
          Mimochodom,tá zástupkyňa generálnej riaditeľky je pôvodom Indka a v Indii je na ňu podané trestné oznámenie za to,že z pozície svojho postavenia vo WHO bránila v Indii používaniu Ivermektínu na liečbu Covid-19.Vláda Indie sa jej nariadeniu postavila na odpor a výsledky sú také,že India má na 1 milión obyvateľov 10 x nižšiu úmrtnosť na Covid ako napr.ČR alebo USA.
          Vďaka tebe vittta už z diskusie ako sa zdá odišiel Aster. Kočka-šklíba sa tu angažuje už len zriedka a ja budem tiež už zdržanlivejší! Si blbec a kde blb,tam nebezpečno.Povedal p.Werich v blahej pamäti! Už je to tu celé tvoje!

          • astraustralia

            Peter je zbytecne se zde snazit davat odkazy jine nez ty ktere jsou spravne a to jsou ty ktere uzna za spravne vittta:-)
            Proto jsem uvedl ze koncim:-)
            Pokud bude zachovana svoboda rozhodnuti a lide nebudou nasilne nuceni k ockovani bude to rozdeleni mezi vericimi a nevericimi, pricemz znevyhodneni neockovany muze byt az tak velke ze pujde v podstate o donuceni.
            Zde vam uvadim dalsi z mnoha vysvetleni proc toto ockovani lide povazuji za zbytecne a tak jako nazor Indicke imunolozky ma sve zduvodneni ma ho i nazor tento
            https://www.facebook.com/photo?fbid=10219101042306320

            • Kamil Mudra

              „Peter je zbytecne se zde snazit davat odkazy jine nez ty ktere jsou spravne“
              Ne Astře.
              1) Je zbytečné dávat sem odkazy na převážně jednovětná vyjádření jenom proto že visí na FB
              2) Je zbytečné demonstrativně odcházet z diskuse jen proto že se v ní vyskytuje i oponent kterého nezvládáš

              • astraustralia

                Skutecnost ze casem vetsina predevsim mladych presla z posilani mailu na rychlejsi a pohodlnejsi Facebook mi nevycitej neni to moje zmena stylu, ja jsem jen odkazoval pri hledani jinych nez vasich a vladnich nazoru:-)
                Podle bodu 2 ty mas dojem ze nezvladam idiotstvi?
                Jak ho zvladas ty ?

                • vittta

                  FB tedy i podle vás přináší ty správné názory?
                  Dle vás správné?
                  Tak co pořád máte proti Gatesovi a Sorošovi?
                  Když jsem sám vysmál, jak jste tady argumentovali jejich světovládou, tak jste se mohli posrat, ale jejich hlavní páku- FB máte rád?
                  To žasnu.

                  • orinoko

                    Vážně? A já blbec myslel že to patří cukrovemu kopci, který sleduje predevsim ryze vlastní cíle. Seres má ziskovky a Gates má dedskou úchylku.
                    Dohromady to není ani slepenec pokusu. Stačí jen jedna bomba dypstaty a všichni tři si můžou tak akorát ukazovat PINdoury.

          • vittta

            Tak zrovna jsem se posadil na prdel, Peter.
            Tak oni tam jsou ZDROJE!
            Tak v tom případě to bude asi pravda.
            A můžeme dát jeden konkrétní dotaz, jo, když jsi od těch ZDROJŮ.
            Otázka:
            Která vakcína je nebezpečná, a může zabíjet, a která je bezpečná?
            Protože ta vědkyně to určitě ví, o tom doufám nepochybuješ.
            Ale pokud to neřekne, bude mít na svědomí doslova miliony životů, že ano.
            Tak ona to ví, a ty to také víš.
            Takže na kterou vakcínu bych si měl dát pozor, a všichni neočkovaní?
            Bez této informace, ZÁSADNÍ informace, je celé tohle žvanění úplně na hovno.
            A nehraj to na mě, ty neviňátko.
            To TY jsi to byl, kdo sem vrátil diskuzi o očkování a kovidu, sotva jsem se objevil, ne já.
            A TY jsi věděl, že se v tom se mnou neshodneš.
            A také jsi věděl, že se se mnou budeš jen hádat.
            Tak si nehraj na svatého, že kvůli mně někdo odchází.
            Když neunesete nesprávný názor, tak o něm nemelte, a věnujte se tématům, kde se shodneme.
            Vaše demonstrativní odchody kvůli mně- mající za cíl, abych odešel já, to je vskutku nedůstojné myslících bytostí.
            Mainstreamoví poskoci, otroci, šašci a rozesírači, to jste, nic jiného!

          • kočka šklíba

            Ale ne Petře, kvůli vitttovi zde nejsem méně, jen nemám ted tolik času. Ale alespoň, většinou večer a ráno se snažím prolétnout nové příspěvky, takže pokud budete chtít sem něco dát, ať už zajímavé články nebo nějaký svůj příspěvek, tak já to naopak přivítám.

            • vittta

              Příspěvek Peter určitě dá.
              Ale na otázky neodpovídá, a přitom mi připadá důležité napsat, která vakcína zabíjí, a která je OK.
              Což bylo obsahem jeho příspěvku, ale co zapoměla indická lékařka sdělit.

      • embecko

        „On už vakcinací prošel, takže mu nezbývá než věřit, že je všechno v pořádku.“
        Tak to jsme na tom stejne, ne? Tobe take nezbyva, nezli verit, ze te kovid nesklati.
        Anebo na nej neveris a jde, podle tebe, o chimeru?
        To ale neni spatna myslenka, porovnat, kdo muze byt s jakou pravdepodobnosti postizen vice, zda-li neockovany kovidem, anebo ockovany vakcinou.
        Zacinam si pomalu myslet, ze rychlost, s jakou vakcinu vytahli a minimum vedlejsich ucinku vzhledem k poctu davek naznacuje, ze vytahli neco ze supliku…ale zrejme nechteji rici proc, nebot to muze byt nejake vojenske ee….
        Takze ono nakonec nemusi jit ani o novou nevyzkousenou vakcinu, ale o dlouho pripravovaneho kandidata ze zasuvky.

        • vittta

          Také možnost, zde už nadhozená, ale nikoho to nezaujalo.
          Proč?
          No protože téma není USA a jejich ďábelský virus, ale farmakologové a jejich nemravné a vražedné zisky.
          Což je- uznejme. poněkud zvláštní.
          Boj proti očkování zastánil boj proti USA, tak to to očkování asi bude fakt dobré!
          Důležité je přežít, a pokud přežijí jen očkovaní, pak se této protiočkovací kampani nedivím.
          Aby pak ti největší vědátoři nebyli všichni očkovaní.

          • embecko

            „Důležité je přežít, a pokud přežijí jen očkovaní, pak se této protiočkovací kampani nedivím.“
            No… :o) :o) :o)
            Co kdyz je to tedy presne naopak?
            NWO chce vyhladit vetsi cast lidstva a tu, kterou se rozhodl si ponecht, tu si proockuje. Samozrejme proti tomu, co teprve prijde!
            A neockovane slabe kusy pujdou od valu.
            Jak pises nahore, situace je stale dvoji a jeste se nejak nevybarvila. „Realna situace je normalni“ a „realna situace je pruser“…zatim to neni vyreseno, takze pro uvahy o tom, kam jdeme, plati oboje.
            Vsechno se totiz jeste muze paradne rozjet, co my vime, vyloucit to nelze.
            Jinak jsem potesen, ze indiansky nacelnik Ten, ktery kazi diskuzi konecne po absenci diskuzi rozjel…asi na tebe cekali, aby na tebe mohli svalit, ze jim kazis diskuzi :o)

            • Kamil Mudra

              „NWO chce vyhladit vetsi cast lidstva a tu, kterou se rozhodl si ponechat, tu si proockuje. Samozrejme proti tomu, co teprve prijde!“
              A jak si tu část vybírá? Očkuje se přece globálně.

              • embecko

                NWO ridi bezstrukturne a co si mocni sveta zamanou, to udelaji. Kdybys vedel, jak si vybira, nemusel by zadny GP existovat, vse totiz stoji na jeho skrytych planech, ktere zadna ovce jen tak neprokoukne.

                • Kamil Mudra

                  „co si mocni sveta zamanou, to udelaji“
                  Udělají jen to co se jim zadaří. Nikdo není všemocný. Ale každý může opakovat své pokusy a zkoušet jiné cesty či způsoby směřující k vytčenému cíli.

        • Kamil Mudra

          „Takze ono nakonec nemusi jit ani o novou nevyzkousenou vakcinu, ale o dlouho pripravovaneho kandidata ze zasuvky.“
          To by ovšem předpokládalo že ze stejné zásuvky pochází i covid.

          • embecko

            Vubec to nepredpoklada, vakcinacni technologie jsou pouzitelne na vsechny riboviry…tedy nevim to jiste, ale proc by nemely? Klidne mohli delat vakcinu na jiny SARS a do toho jim prisel koronac, tak toho vyuzili a sahli „do supliku“.

            • Kamil Mudra

              Jo, to je možný, ale nějakou úpravu by to asi chtělo – pořád je tu ten zhruba desetiprocentní rozdíl. A v genetice je deset procent docela „slušná flákota“.

          • oh

            Nikoli nezbytně. Ale klidně v tom šuplíku může ležet nějaká odvozenina od SARS nebo MERS. V podstatě už jsme DVĚ. varování dostali..

            • Kamil Mudra

              Doufejme že tohle je do třetice a ne naposled protože poučení zatím nějak nevidno. :-(

            • dixi

              Co jsem měla možnost číst, když představovali poprvé Sputnik V, tak právě těmi s těmi odvozeninami na SARS pracovali už předběžně a preventivně Doslova se tam vyjádřili, že se obávali nějaké biologické zbran3 v budoucnu. Četla jsem to oni, někdy na podzim, už nevím, jestli na Sputniku.Loni jsme tady všichni pochybovali, jak o vakcínách, tak o účinnosti a psali jsme své názory, různé odkazy a dodnes se neví nic urciteho..Nedavno si Vitta zavtipkoval, že pokud to vypustili Amíci ( k čemuž se přikláním )tak Pfizer už mají na virus vyzkoušený. Pokud to tak bylo , jistě jsou dobře proockovani všichni důležití na té straně, která to spustila.Teď zmiňují, jak nákaza v Rusku stoupá. Stoupá i v některých státech v USA. Co se týče Indie, tam asi počty moc spolehlivě nebudou a v zemích, kde jsou chudinské slumy taky asi ne.

              • embecko

                To by slo…jestli vakcina ovsem bude nejaky vojensky material, tak ten bude sice ucinny, ale „povojensky“. To jest zabere, ale nejake dlouhodobe vedlejsi ucinky vojaky moc nezajimaji…pro ne je cas vyznamny jen do doby preskupeni armad :o)
                Takze vidim jako mozne, ze vakcina opravu „vyrabi“ mutace.
                Ted se seslo vice veci dohromady: Systemova krize kapitalismu (o ktere mluvi sami kapitani svetoveho prumyslu, aby mne nekdo nepodezrival z levicactvi), k tomu masivni propad vzdelanosti a z ni pramenici nekompetetenost ridicich kadru, neschopnych rozhodnuti v sirsim zaberu. Tretim bodem je falesna metoda reseni stavajicich problemu skrze ekologismus a multikulti. A do toho koronac.

                • vittta

                  Ona je hlavně otázka, jestli je jiná cesta.
                  Co by způsobilo neočkování (a 4-5 leté pokusy), to se nikdo nedoví, ale dle mého by to byla apokalypsa nejenom zdravotní, ale i ekonomická a politická.
                  Jestli umře 30 000 lidi, nebo 1 000 000 lidí je v podstatě z pohldu přežití národa a bílé rasy jedno,vůbec když to budou ti staří a nemocní, ale pokud by to tak bylo, pak se zastaví ekonomika, služby v daleko větší míře, než u toho nejtužšího lockdownu, což si odmítači vůbec nepřipouštějí.
                  Připadají mi jak blázni.
                  Oni vědí, že kovid je nebezpečný, ale očkování odmítají.
                  Resp. neodmítají, ale až po pokusech, víceletých (což je samozřejmě blbost, oni jen prostě obyčejně odmítají očkování jako takové, protože se asi nejde moc domnívat, že by někdo vymyslel úplně jiné vakcíny, byly by to pořád ty samé)
                  Jakkoliv mohu nevěřit očkování a být zdrženlivý k různým buzeracím a sám je odmítat i za nějakou osobní cenu, musím si i připustit, že nejednám v zájmu celku a bez očkování není možné ekonomické přežití.
                  Přece víme, proč se teoreticky očkuje.
                  Odmítači obelhávají sami sebe, když tvrdí, že kvůli zničení kovidu, očkuje se, aby se země udržela v chodu, a byly volné kapacity zdravotnictví, a chráněni klíčoví občané pro chod státu.
                  Vojensky vzato je samozřejmě jedno, jestli klíčové osoby vydrží jen dalších 5 let a pak zemřou, mezi tím se vyškolí noví, a všichni také nezemřou, ale když Němci vtrhli do SSSR, tak také nikdo nespekulovat o podružnostech, ale bylo třeba obětí, aby se nepřítel zastavil.
                  Odmítači chtějí nepřítele zastavit, ale bez obětí.
                  Já to chci také, ale na rozdíl od nich nevím, jak to udělat, a masovým odmítnutím očkování to asi nepůjde.
                  Mojí povaze a světonázoru nejvíce vyhovuje postup dobrovolný, tedy kdo chce, nechá se očkovat, a kdo nechce, tak nemusí, jenže pokud bude zájem malý, stát přistoupí k restrickím.
                  Otázka je, proč je zájem malý.
                  A jsme u těch mých idiotů- Beran, Pirk, Šmucler, 30 amerických doktorů a další badna debilů vysírá, zpochybňuje, a tím přesvědčili hodně občanů, a udělali obrovské škody.
                  Tak až nám to vláda nařídí, můžeme poděkovat těmhle kokotům, a těm, kdo šíří jejich poselství, které je vesměs úplně jiné, než jaké vyřkli ve svých vysíracích, idiotských projevech.
                  Ti myslitelé tady nikdy nepochopí, proč jsem je nazval idioty, ale důsledky jejich idiotství pocítí i oni.

        • kočka šklíba

          Ano to máte pravdu, ale já mám ještě navíc tu experimentální vakcínu :D v záloze, jen tedy Vy se už pomalujte chystejte na 3. dávku.
          Co se týká následků vakcinace, v tom je ten problém právě. A protože jste lékař, tak to určitě víte. Tedy to, že následky mohou být, i závažné, po několika letech. Přece nám tu nechcete namluvit, že jako lékař tohle nevíte. To, že tu myslím vittta psal o tom, že přece lidé nekapou po provedené vakcinaci a tedy že je vakcína (skoro) bezpečná (i když poměrně dost umírají oproti vakcínám proti jiným nemocem), nemůžete přece Vy tento názor s vitttou sdílet. Tedy neměl byste.

          • embecko

            „já mám ještě navíc tu experimentální vakcínu :D v záloze“
            To se mi nezda…lze mit predbezne opatreni jako zalohu? To si preci odporuje.
            „V pripade, ze nam vyhori barak, mame ve sklepe pripraven k instalaci hlasic pozaru jako zalohu.“…to moc smysl nedava.
            Dale pak: „…následky mohou být, i závažné, po několika letech.“.
            To ale po kovidu take, ne? A dokonce s vetsi pravdepodobnosti (clanky k problematice lze snadno dohledat).
            *
            Vcera jsem nevahal a udelal si kratky pruzkum mezi znamymi, jak vidi nebezpeci pozdnich nasledku v pripade kovidu a experimentalni vakciny…odpoved samozrejme zavisi na tom, je-li dotycny Svedek, anebo Odmitac, takze zde dotazovani se nic neprinese. Vse rozlousknul muj znamy zivnostnik se zahradnimi instalacemi…pry ze zacatku uklidnoval zakazniky tim, ze neni ockovan a v dost pripadech to pekne sliznul, dokonce prisel o par zakazniku z duvodu jejich obav, ze na ne hodi kovida. Pak si nechal pichnout vakcinu a naopak uklidnoval klienty tim, ze je ockovany…a taky prisel o par zakazniku proto, ze se ho bud zacali bat, ze jim prinese nejakou mutaci, anebo z podstaty, ze se Svedky kovidovymi -ovcemi- nespolupracuji.
            Od te doby mlci a tematu kovidu se v hovoru se zakazniky vyhyba a na dotazy odpovida jen neutralnimi holymi vetami.
            S vitttou sdilim ten nazor, ze nejlepsimi informacnimi zdroji jsou prime zkusenosti, anebo vypovedi znamych, na ktere je spoleh. A tady z meho okoli vyplyva, ze pozdni a castejsi zdravotni nasledky jsou horsi u kovidu, nezli u ockovani a aktualni zdravotni problemy jsou zavaznejsi take u kovidu, nezli ockovani.
            Mam primou zpravu od doktorky z porodnice, ktera rikala, ze jak tehotne matky, tak novorozenci u nich v pavilonu umirali na kovida v mire, odpovidajici tezke epidemii, tedy v nekolikanasobnych poctech oproti normalu. A neskutecne nadavala na lidi, hlasajici teze o silne imunite tehotnych a zdedene ucinne imunite novorozencu. Kdo prosazuje „tehotne neockovat“ by pry zaslouzul tezce profackovat.
            Bud budu verit politologovi Barankovi a 30 americkym doktorum, anebo primym vypovedim lidi z meho okoli, na nez je spoleh.
            Kdybych dal prednost politologovi Barankovi, tak by se mnou asi nebylo neco v poradku, nemyslis?

            • embecko

              Z toho take vyplyva, ze k ockovani se bude jinak stavet clovek, zijici v okoli kovidem nezasazenym a nemajici zname v nemocnicich a naopak clovek, v jehoz prostredi je kovidem postizeno vice lidi a to bud primo (onemocneli), anebo neprimo (duveryhodni znami pracuji ve zdravotnictvi v prvni linii).
              Velmi nejasne jsou role a postoj Odmitacu, kteri ignoruji zpravy ze sveho okoli a davaji prednost informovanosti z masmedii, kterym ovsem soubezne neduveruji a varuji pred nimi.

            • Jana

              Tak přímá zpráva odborníce „z terénu“ jako kvalifikované doporučení?
              (Kdo prosazuje „tehotne neockovat“ by pry zaslouzul tezce profackovat.).
              Nu – v kriminalistických záznamech by se našly případy, kdy úchylní zdravotníci úmyslně zabíjeli ty, které měli léčit a před smrtí chránit.

              Embéčko, opravdu jsi doktor MEDICÍNY?

            • embecko

              Nerikala to jako kvalifikovane doporuceni, proste to rikala.
              I kdybych byl nositel Nobelovy ceny, tak s tim, ze tohle rikala dokorka z terenu, nic neudelam.
              Jak si to pak prebere nobelista, Odmitac, ci embecko je pak veci kazdeho z nich.

                • Jana

                  Tím to už nezachráníš.
                  Tvé lékařské vzdělání a titul zpochybňovat nemohu, nechci a nebudu, ale mám za prokázané, že ty (a možná i ta lékařka, pokud není přímo vymyšlená nebo její výrok minimálně upravený), jsi nikdy žádného pacienta neléčil a nenesl za jeho zdraví a život žádnou odpovědnost..
                  Ale co bys aspoň teoreticky věděl měl – že v případě gravidních žen je na místě upozornění – ŽÁDNÉ LÉKY (nejsou-li vyloženě nutné – natož očkování jakýmikoliv neprověřenými látkami).

                  Pozn.: „….jak tehotne matky, tak novorozenci u nich v pavilonu umirali na kovida….“
                  A důkaz je kde? Ani kovidová, ani očkovací propaganda si něco tak odporného nedovolila použít.

                  • embecko

                    Neuvadim to jako argument, ani jako dukaz, ale jako priklad, podle ktereho se ridi (nejen) moje rozhodovani.
                    Samozrejme to muze byt vymyslene, jako cokoliv osobne sdeleneho tady na netu, to je preci jasne jako facka.
                    https://www.gynmedico.cz/nasi-specialiste/lekari/
                    Se stiznosti se laskave obrat na prislusne lekare z GynMedica, muzes se navic obratit na komoru, aby jim odebrala licenci.
                    Co se tvych osobnich utoku tyce, pak ty taky nemusis byt Jana, ale obtloustly nechutny dement, tohle nikdy neni jasne.

                  • kočka šklíba

                    Máte pravdu Jano, že by taková informace nebyla dobrá pro všechny vlády a jejich slouhy? Po tom by mainstream skočil jak slepice po…… Četla jsem jen o snad 1 případu ve Velké Británii. A je otázka zda je to pravda. Ale protože embéčko si jistě nevymýšlí tak nám sdělí, kde tato lékařka pracuje, zda u nás a pak by mohl sdělit název nemocnice, nebo tam kde (domnívám se) embéčko žije. To snad není taková citlivá informace sdělit místo, kde je ten „pavilon“ kde: “ tehotne matky, tak novorozenci u nich v pavilonu umirali na kovida v mire, odpovidajici tezke epidemii, tedy v nekolikanasobnych poctech oproti normalu“.

                    • embecko

                      Nahore jsem pouze otevrel otazku, zda-li, v pripade ockovani, je lepsi se ridit nazory politiloga Baranka, anebo informacemi ze sveho okoli a uvedl jsem takovy svuj priklad. Tot vse, ja sazim na okoli.
                      Pokud mate s Janou (se kterou se ockovat nechcete nechat) obavy, ze vas nekdo bude nutit do povinneho ockovani, pak vas upozornuji, ze u me (a vittty) placete na spatnem hrobe; navic my oba dokonce nabadame k obezretnosti. Pokud tedy takovy tlak citite, pak byste mely prenest svuj boj smerem k instancim, ktere neco takoveho planuji. Ja nejsem ani z vlady, ani z jejiho z poradniho sboru, takze mym pripadnym presvedcenim neziskate vubec nic.

                    • Jana

                      U tebe jako lékaře s příslušnými odbornými znalostmi snad pláčeme na správném hrobě, ne?
                      V první řadě jsi měl nejdřív poučit tu lékařku, než doporučovat kočce a mně, abychom „zakročili“ u institucí. To by snad byla tvá povinnost, kdybys usoudil, že některý lékař vyloženě škodí svým pacientům. A dokonce vědomě.
                      Ovšem jestli mezi svou a vitttovou odborností nevidíš žádný rozdíl, pak je všechno jasné a není dál o čem psát.
                      Politologa Baranka do toho nepleť. Ani vitttu. Jde o tebe jako lékaře. Odpovídat nemusíš, názor nezměním.

                    • Kamil Mudra

                      „Odpovídat nemusíš, názor nezměním.“
                      No dobře, Jano. Ale měla bys si tenhle svůj přístup vybavit pokaždé když vitttu budeš chtít krizovat za to že napíše cokoli ve smyslu: „Ani to nemusím číst abych věděl co si o tom mám myslet.“ :-)

                    • Jana

                      Kamile,
                      uvědomuješ si, že šlo VÝHRADNĚ o oičkování gravidních žen? Ty a tvoje žena byste dali na takové rady nebo doporučení LÉKAŘKY? Riskli byste i jen pravděpodobnost nějakého postižení?
                      Proč do toho pletete očkování dospělých – tedy konkrétně mě?, případně kočky. A lékař Sax neví, že pokusy na těhotných jsou nepřípustné? Tedy byly – dnes každé pokusné morče dobré.
                      Nebo k tomu přistupujete stylem – moje dítě to není, co je mi do jiných?

                      PS: Tou větou, že embéčko odpovídat nemusí, kterou kritizuješ, jsem chtěla dát embéčku na vědomí, že už ho nebudu dál vytáčet a svůj názor si i bez tvého i jeho dovolení ponechám. Tak, jako se už nějakou dobu snažím na vitttu nereagovat a počkám, až se zas někdy přepne do normálního módu.

                    • vittta

                      Nemůžeš na mě reagovat, nemáš jak, jen provokuješ, ale já sám očkování nikomu nedoporučuji, a sám očkován nejsem, takže tvoje agrese má jiné důvody.
                      A očkování gravidních žen?
                      Je ti do toho něco?
                      Mně tedy ne, ať si gravidní ženy dělají, co uznají za vhodné.
                      Mojí dceři bych to- v současné situaci nedoporučil, s důrazem na to NEDOPORUČIL.
                      Pokud by se mě ptala, hypoteticky, samozřejmě, ještě na to nemá věk, a kdyby byla dospělá, nemohl bych jí do toho kecat.
                      Jako očkovanou gravidní bych se jí ale nebál, a své vnouče bych kvůli tomu nezavrhl.
                      A- on ti někdo bere tvoje názory?
                      To mi muselo něco uniknout, zdá se.

                    • kočka šklíba

                      Tak tady si někdo dost vymýšlí že embéčko, buď Vy nebo ta lékařka. Doufám, že ta lékařka. Pokud byl Váš odkaz na gynmedico.cz pravdivý a ta lékařka je odtamtud, tak je to dost podivné. Protože to je ambulantní zařízení, ženy tam nerodí takže tam těžko mohlo docházet k :“ tehotne matky, tak novorozenci u nich v pavilonu umirali na kovida v mire, odpovidajici tezke epidemii, tedy v nekolikanasobnych poctech oproti normalu“. Takže kde u nich v pavilonu? Ach bože, a tohle mají být argumenty pro očkování? Dokonce těhotných žen?

                    • Kamil Mudra

                      „Ty a tvoje žena byste dali na takové rady nebo doporučení LÉKAŘKY? Riskli byste i jen pravděpodobnost nějakého postižení?“ /Jana/
                      Proč se mě tak hloupě ptáš, když víš že nemám k vakcínám důvěru ani co se týče netěhotných? Prostě ať se to týká kohokoli. Snížené kritérium mám jen u starších ročníků které už neplánují potomky, protože u nich případná škoda končí, ať už je jakéhokoli rozsahu. Pokud se máme s covidem naučit žít, tak určitě není tou nejlepší cestou „stvořit“ populaci závislou na opakované aplikaci vakcíny. Když už tedy probíhá experiment (a nic jiného se neděje) pak by také měla zůstat významná část populace nevakcinovaná, pro případ že se dodatečně zjistí, že vakcinace sebou nese jakoukoli negativní nevratnou změnu zásadního charakteru, která třeba může být i dědičná. V takovém případě by najednou byli záchranou lidstva ti neočkovaní kterým se podařilo získat přirozenou imunitu nebo by se alespoň dokázali s covidem vypořádat tak jako třeba s rýmou. Ale kde je v takovém případě brát, když je v současnosti dotlačíme k tomu aby se nechali „dobrovolně“ vakcínovat? A že nějaká lékařka nebo lékař něco doporučí…. Tak jistě, asi to má větší váhu než od souseda ajťáka, ale mimo nich existuje dost významná množina těch kteří před tím naopak varují, minimálně na stejné profesionální úrovni a momentálně je obecné mínění (i odborné veřejnosti) postavené na úrovni JPP. Byť i některá „péčka“ mohou být slušně argumentována na solidních podkladech – co je to laikovi platné stojí-li proti sobě? Stejně se pak musí rozhodovat jen na podkladu víry/nevíry v tu či onu autoritu. Věda postupem času ukáže na čí straně byla pravda. Ale určitě se to nestane tady na Ostrově, tím že si tu budeme do nekonečna vzájemě pinkat argumenty a hádat se o ně. Zjistí to lidé kteří na to mají potřebné vzdělání a vybavení. Nám nezbývá než si na to počkat a do té doby se každý zařídit dle vlastní úvahy. Proto mne také štve ten tlak vyvíjený na neočkované. Očkovaní jsou před neočkovanými (údajně) chráněni (tedy by měli být v pohodě), neočkovaní před nimi ani mezi sebou chráněni nejsou a tak si holt musí dávat bacha. Ale zatím není jednoznačné kdo je do budoucna ten více ohrožený. A je pitomost hrát si na to že už to jednoznačné je. Pro někoho názorově ano. Ale neznamená to nic jiného než jen to že si už vybral autoritu které je ochoten věřit.
                      Také někdo prostě věří v Boha a jiný nevěří. Ale proč bych se o to měl s kterýmkoli z nich hádat?

                    • vittta

                      Do budoucna jsme vytvořili společnost závislou na civilizaci.
                      To jsou všechny ty elektronické vychytávky, elektřina, doprava…
                      Kdyby to zmizelo, polovina lidí zemře, ať už hlady, nebo ubita k smrti v nastálém chaosu.
                      Plno lidí je závislých na lécích, když je přestanou brát- zemřou.
                      Osobně nemám důvod věřit komukoliv, kdo zpochybňuje vakcínu, už proto, že způsob, jakým je to prováděno je absolutně slaboduchý (šokující zpráva, některé vakcíny zabíjejí).
                      Takže na to, abych se bál očkování nemám sám ŽÁDNÝ argument, je za tím jen a jen moje přirozená opatrnost a také celkem logická úvaha, že čím déle se případně nechám očkovat, tím lepší a selektovanější vakcíny budou, a tím více bude i vědomostí o samotné nemoci, navíc, nemusí nutně další vlna ani přijít.
                      Ale opakuji, nemám důvod nevěřit vakcínám.
                      Tlak mě sice také štve, ale rozumím mu, a dle mého to prostě zavinili vysírači a sektáři, kteří tak dlouho agitovali proti vakcínám, až pár lidí přesvědčili, jde podle mého o dobrých 25%, kteří by se jinak bez problémů očkovat nechali.
                      Za komunistů to neřešil nikdo, ale je to dáno důvěrou v systém.
                      Jak na tom vakcíny byly ve skutečnosti se vlastně obecně neví.
                      Kupodivu, za neochotou lidí typ Kočka nechat se očkovat je extremní důvěra v systém.
                      Kočka operuje tím, že vakcíny nejsou vyzkoušené, a dá se tedy předpokládat, že pokud by vyzkoušené byly, bez problémů by si to nechala šlehnout, jenže ti, kdo to zkouší jsou s těmi, kdo to vyrábějí a vymýšlí pravděpodobně v kontaktu, takže Kočku by to třeba přesvědčilo, ale se mnou by to ani nehnulo, a opatrný bych byl i tak.
                      Je to velice zajímavá situace, musím říci…

                    • vittta

                      Vaše mazanost mě nikdy nepřestane udivovat, Kočko.
                      Jak vy prostě odhalíte každého, nyní Embéčka, že propaguje očkování těhotných.
                      A váš text?
                      „Ať to dokáže“.
                      Jméno doktorky, pavilonu, no?
                      Nic, že jo, jasně, všechno si to vymyslel.
                      Nepřestávám čumět, a vy budete o někom říkat, že je brouk Pytlík.
                      Vy…
                      Komické.
                      Sluníčkaříte na plné pecky, Jana a Astr už volají Saula na pomoc, (Astr ho zatím jen politoval) a vy vespolek vyrábíte nepřátele civilizace jak na běžícím pásu.
                      Začíná mi z vás být pořádně, ale pořádně na blití.
                      Užerte se tou nenávistí!!!

                    • Kamil Mudra

                      Politicky to zatím vnímám tak že vakcinace je alibistickým tahem vlád aby mohly říct: „Sakra! Dali jsme vám vakcínu! Tak co po nás ještě chcete?“ Protože nikdo nedokáže s jistotou říct kolika naočkovaným lidem skutečně zachránila život a kolik by se jich s covidem srovnalo i v případě že by ji nedostali. Ani to, jak se očkovaným do budoucna promítne do života – případně jejich potomkům. Zatím je v podstatě jediným pro-vakcinačním argumentem to že jen malá část očkované populace aktuálně zaznamenala nějaké významné negativní následky. Jenže to samé se dá říci i o těch kteří baští třeba jahody. Ale změní se nějak významě v mém životě něco když jahody jíst nebudu? Je, pro mne ten malý výskyt lidí kteří z nich dostanou vyrážku, nějakou pohnutkou k tomu abych je jedl? No asi ne, že? Ty vitamíny a minerály přece mohu získat i jinak. Tak proč bych se měl nějak upínat zrovna k jahodám, byť by na mne vyskakovala reklama hlásající jejich nezbytnost na každém rohu?

                    • Kamil Mudra

                      „Užerte se tou nenávistí!!!“
                      Hele, já tedy zrovna u kočky žádnou nenávist ani mazanost nevnímám. No tak se jí prostě argument nejeví jako postačující , a co? Já když jsem si rozklikl ten saxův odkaz, tak mne to „úsměv to řekne za Vás“ také nijak neoslovilo. Předpokládám že to ani nemělo argumentem být a šlo jen o nasměrování kam by se měla Jana obrátit, pokud by své výhrady chtěla sdělit těm správným lidem, tak jak sax v komentáři píše. Možná si to kočka špatně vyložila, což by mne v té místní hektické atmosféře zas až tak moc nepřekvapilo, ale její celkový přístup se mi jeví spíše jako uvážlivý než vyhrocený. Tak to taky zbytečně nehroť. Už tak si připadám jak na sudu střelného prachu s cigárem v hubě.

                    • Jana

                      as Kamil 13.7.2021 – 18.30
                      Byla to reakce na slova „Ale měla bys si tenhle svůj přístup vybavit pokaždé když vitttu budeš chtít krizovat…..“
                      Vůbec nešlo o vitttu, ale obecně proti té zrůdosti, očkovat těhotné a ohrožovat nenarozené děti, byť by se to mělo týka pouhého zlomku promile. V jiných případech jsou děti nedotknutelné božstvo, plácnout je na zadek, zvýšit na ne hlas apod. jim údajně může způsobit psychické trauma, ale riskovat i když jen předpokládané mentální nebo fyzické nevratné poškození, je v případě Covidu nejen povolené, ale i doporučované.

                      K údajné kritice vittty jen tohle – kde mám najít logiku, píše-li „ve smyslu: „Ani to nemusím číst abych věděl co si o tom mám myslet.“ Je opravdu až tak geniální, že nemusí mít jiné informace než ty, které se mu momentálně vylíhnou v mozku? A kdy jeho „argumenty jsou evidentně jen z jedné, oficiální, škatulky?
                      A za druhé – kde jsem já, kočka, Astr a jiní konkrétně vitttu (ale i kohokoliv jiného) vyzývali k tomu, aby se ON v žádném případě nedal očkovat? To je jeho nosná myšlenka v každé jeho odpovědi. Všichni „odpírači“ píšeme vyloženě obecně a podle nejen mě, je dobré znát argumenty pro i proti, i když s nimi ti nebo ti nesouhlasí.
                      Takže podle mého šlo jen a pouze o to, podpořit embéčko v jeho názoru, resp. slovech (jaký je jeho skutečný nevíme). tentokrát mylného. Nic proti tomu, ale jsou případy, kdy mlčet nejde. Není to vůči embéčku nic osobního, prostě citoval něší pitomou větu a já si dovolila se ozvat. Toť vše.

                    • vittta

                      To je právě to, Kamile.
                      To neměl být argument, a Sax to i psal.
                      Argument z toho dělá Kočka, no a jistě, není dostatečný, ale proč by měl, když to není argument ničeho, ale jen příklad?
                      A to mě sere.
                      Ale souhlasím, že celkově celkem vzteklá Kočka je v tom smyslu uvážlivá, a jelikož je emotivní, dá se její postoj pořád ještě brát jako normální, i když tohle je takový už extrém, takže jsem začal mít obavy, že i mnou celkem oblíbená Kočka sektovatí.

                    • embecko

                      „ale obecně proti té zrůdosti, očkovat těhotné“
                      To ale doporucuje 30 americkych doktoru, v tomhle pripade urcite skoro nositelu Nobelovy ceny.
                      Jestli to spise nebude tak, ze chces slyset jen neco, Jano.

                    • embecko

                      „Ale protože embéčko si jistě nevymýšlí tak nám sdělí, kde tato lékařka pracuje“
                      Babicka mne ucila, kocko, ze nemam davat cizim chlapum telefonni cislo ani adresu a to ani od svych znamych.
                      Takze: Mas smulu!

                  • vittta

                    Copak jste se už nadobro zbláznily, dámy?
                    To je až drzost.
                    Já byl dneska u doktorky, a ptal jsem se jí na očkování.
                    Je jí tak přes 40, myslím.
                    Jo, je to ta, co mně pokaždé zařídí vše, co potřebuji.
                    Podívala se na mě trošku udiveně.
                    Jistě že jsem očkovaná, a celá moje rodina také.
                    Jen se divím, že vy ne. (neříkala, ať se nechám očkovat, upozorňuji)

          • dixi

            Zrovna já se na třetího dávku nechystám, proč taky.Zatim jsou to jen řeči, i ty o povinném ockovani.Snad nenastane dračka o dávku první a následně druhou.Nemyslim, že s mutacemi je to planý poplach. Zdravotní problémy po prodělaném covidu jsou v některých případech značné.

            • vittta

              Co slyším tak u některých zásadní potíže.
              Klouby, únava, ale i myšlení, úplně se mění povahy.

      • Jana

        Ad kočka.
        A pro ty, kteří si odkaz neotevřeli, nebo neměli dost trpelivosti přečíst celý:
        „WHO pri príležitosti posledného Global Vaccine Safety Summitu celkom jasne priznala, že nemá potuchy, ako nebezpečné v skutočnosti očkovacej látky sú a masmédiá zámerne neinformovala o tomto škandalóznym priznaní. Namiesto toho sa vyvolávajú údajné epidémie, aby bolo nutné vsugerovať drakonické očkovacie zákony. V tejto chvíli by sa mal každý prebudený rozum pýtať, či očkovanie skutočne slúži nášmu zdraviu alebo skôr nejakej iné agende“.
        xxx
        Masmédia záměrně neinformovala ..! A z té neinformovanosti mnozí čerpejí své „poznatky“ a následně jimi argumentují.

        • Jana

          PS: Týká se Peterova odkazu 12.7.2021 – 9.41 (Global Vaccine Safety Summit)

        • vittta

          Masmédia sice neinformovala, ale každý to ví.
          Proč?
          No, protože to je na FB, což dokazuje Astr se svými odkazy.
          Zdá se, že FB je svobodné médium, ale…to by měnilo situaci, celý ten Gates a Soroš by se z ďáblů změnili na osoby kladné, svobodomyslné.
          Vám nikdo nic neřekne, tají to, ale už rok a půl se tady o tom hádáte, nešetříc odkazy, které mají i vložené další zdroje.
          A tobě Jano to pořád nepřijde, a nepřijde divné.
          Upozorňuji, že odkazy dáváte především vy, „odmítači“, takový blbec jako jsem třeba já musí použít vlastní mozek, a je jedno, jestli dobře nebo špatně.
          Vy používáte mozky cizí, ale sakra- vždyť média nic neřeknou, tak kde je pořád berete?

  24. Saul

    „2) Je zbytečné demonstrativně odcházet z diskuse jen proto že se v ní vyskytuje i oponent kterého nezvládáš“

    Kdo konkrétně tu(už zase) v záchvatech hysterie, agresivity a primitivních provokací nezvládá diskusní oponenty?
    Astr, Peter… nebo koho máte na mysli?
    Můžete to upřesnit, aby pochopil i nezúčastněný pozorovatel?:-)

      • Saul

        Ale ano, všiml.
        Jen jsem si nebyl jistý.
        Tak Astr se tedy v diskusním „umění“ má co učit, když to, na rozdíl od jiných, tak těžce nezvládá:-)
        Každopádně díky za odpověď a výjimečné necenzurování.

        • Kamil Mudra

          Tak… ono nejde ani tak o nějaké „umění“ jako spíše o smíření se s tím, že někoho prostě ovlivnit nelze a že to není nic neobvyklého. V reálu se s tím setkáváme natolik běžně, že už na to většina lidí reaguje podvědomě, pokud se chce vyhnout zcela zbytečným konfliktům.

          • Saul

            „V reálu se s tím setkáváme natolik běžně, že už na to většina lidí reaguje podvědomě, pokud se chce vyhnout zcela zbytečným konfliktům.

            Tak tady v reálu nejsme.
            A jak jste se ve svém zvacím článku níže mohl s vitou přesvědčit, celkem nikdo o ten reál s vámi ani nestojí.
            Dokonce ani to embéčko a vůbec se této entitě, toužící jen po pinkáni míčků s virtuálním přítelem, nedivím.

            Kdo se konfliktům vyhnout chce a kdo je naopak cíleně vyhledává je ale i tady virtuálně zcela zřejmé.
            A na to upřesnění jsem se vás původně ptal.

            • vittta

              Tak za koho budeš kopat, za odpírače?
              Nebo budeš dělat dozor spravedlnosti?
              Tu funkci ale sebereš Janě, ta si první všimla- a hned to mimoděk oznámila- že když jsem tady nebyl, byla tady skvělá Pall Mall diskuze, a jen jsem přišel…
              A nyní vstupuješ ty, a já pevně věřím, že když budeš do mě snaživě kopat, staneš se opět oblíbeným.
              Možná sis toho nevšiml, ale Astr už tě zmínil, že jsem byl na tebe zlej a především sprostej.
              Když je to třeba, pro dobro lidstva, hodí se klidně i ďábel.
              To je jak se Zemanem, to je ten zlý, a sprostý zlodědek na hradě.
              Kunda řekl- a dvakrát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Za to si ta svině, to prase, ten chcípák, co sere do plen zaslouží chcípnout, jak hned oznámili ti slušní.
              Slušnost, Saule, a to si pamatuj, je základ společenské komunikace- mezi slušnými lidmi, ovšem.
              A Zeman prostě řekl kunda.
              2x!

              • Saul

                Zeman, Zeman…
                Kunda, kunda…?
                Kdepak to tu bylo probíráno v této dikusi, vito??
                Já to někde zmínil?
                Oslí můstky ti jdou pořád stavět dokonale.
                Taky jeden pro osla zkusím.
                Na jižní Moravě hledali a hledají pokrývače, co by vlastenecky pomohli občanům v nouzi.
                Jistě by byli vděčni i za nevyučené helfry.
                Co tak zkusit zase po letech, místo toho bohapustého žvanění, postavit třeba nějakou tu střechu?

                PS:snad vás moc těmi dotazy ve schvalování nevyčerpávám, Kamile.
                Tento je prozatím poslední.

            • Kamil Mudra

              „Tak tady v reálu nejsme.“
              To přece víme. Ale nic nám nebrání v tom abychom se jako v reálu chovali. Nevím co si mám představit pod „zvacím článkem níže“. Jsme tu zrovna oba v nejspodnější části diskuse a nic takového tu nevidím. Ale pokud jste sem přišel, Saule, jen proto abyste rozebíral ostatní diskutéry, tak mi teda moc důvodů k „sabotování“ Janičina stabilního banu na vaší osobu moc nedáváte. Pro mne to znamená neustálé kontrolování neschválených komentářů, jestli tam náhodou nejste a tak bych uvítal kdybyste napsal i něco zajímavějšího, aby mi ta zátěž za to stála.
              „A na to upřesnění jsem se vás původně ptal.“
              A odpověď jste dostal.

              • Saul

                „A odpověď jste dostal.“(KM)

                No, je mi líto, Kamile, ale nedostal!
                Zkuste se místo té vaší letité a profláknuté obhajoby vity soustředit místo na něj opravdu na text diskuse.
                Má otázka byla zde:
                „Kdo konkrétně tu(už zase) v záchvatech hysterie, agresivity a primitivních provokací nezvládá diskusní oponenty“
                Odpověděl jste jen to, že oslovujete Astra.
                Tak ještě jednou:
                Kdo tu nezvládá oponenty?
                Astr?
                Mnohokrát jsem s ním měl oponentní debatu na hraně, ale zvládal to docela dobře.
                Takže kdo?

                • Kamil Mudra

                  Ten kdo kvůli takovým neshodám a sporům opouští diskusi.
                  A o záchvatech hysterie, agresivity a primitivních provokacích píšete vy. Já jsem ve svém komentáři nic takového neměl.

                  • Jana

                    Myslím, ře tou hysterií, agresivitou etc. Saul nemyslel zrovna tebe.
                    Možná, kdybyste – z pro mně nezámých důvodů – nebyli na Saula tak „nabroušeni“, jen se tu objeví, mohla by diskuze s ním být přínosná.
                    Já ho znám jen z několika málo jeho vstupů do diskuze tady na Ostrově a sama jsem mu kdysi položila jednu otázku – týkala se rozdílu mezi vlastencem a „flastencem“, kterou zodpvěděl asi čtyřmi slovy, zato přesně, jasně a k věci.
                    Nezkusíme to?

                    • Kamil Mudra

                      Kdybych to zkusit nechtěl, Jano, tak bys tu jeho komentáře neviděla. Jak se říká: pláčeš dobře ale na špatném hrobě.
                      A flustence (nikoli flastence) mi nepřipomínej, pokud nechceš mou dobrou vůli podlomit.

                    • Jana

                      To opravdu nechci. Protože jak jsem napsala, znám ho jen z těch několika málo jeho „vstupů“ do zdejších diskuzí, ale zdá se mi, že často připomínají rčení „jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá“. Možná je to oboustrané, ale to je tím, že nevím, jak, čím a proč to všechno začalo..

                    • Kamil Mudra

                      No, jako Jana ho můžeš sice znát „jen z těch několika málo jeho „vstupů“ do zdejších diskuzí“ ale jako Alva už ho znáš pár let i z časů kdy byly jeho vstupy hojné. Nepředpokládám že bys s Alvou odložila i její paměť. :-)

                    • vittta

                      Lžeš!
                      Byl tady pomalu stejně často, jako já, a dobře to víš.
                      Jeho texty znáš, a jeho proEUropské a protičeské smýšlení také.
                      Ale já ti rozumím, „padouch nebo hrdina- my jsme jedna rodina“!

                    • vittta

                      Jinak- zatím ses spokojila s tím, že je Saul proti mně a Kamilovi.
                      Nevíš, jaký je jeho pohled na Kovid a očkování, nepsal to.
                      A ani to nenapíše, proč by to dělal?
                      Prof. Beran očkování PROPAGUJE, a přeci je vámi citován pozitivně.
                      Saula můžeš mít ráda prostě jen proto, že on nemá rád mě, Kamila, a samozřejmě i Embéčka.

                    • Saul

                      „Byl tady pomalu stejně často, jako já,“(vita)
                      :-)))
                      Komiku!
                      Nebo spíš povaleči.
                      Protože ty ses tu válel 20 hodin denně.
                      Ne že by to teď bylo o moc lepší.
                      No ale aspoň děláš vlasti ostudu jen tady a ne v reálu někde na veřejnosti.

                    • vittta

                      Myslím, že to bylo 21 hodin, nějak…
                      Nevím to úplně přesně.
                      Ty to víš jak?
                      No a prozdraď Janě, jak vidíš očkování, ne?
                      To hodně vypovídá o člověku.

                    • Saul

                      Až bude Jana chtít něco prozradit, jistě se mne na to optá sama, nebo tu veřejně oznámí, že si tě vybrala za svého oficiálního mluvčího.
                      Tobě mohu zatím prozradit, že jsem odpůrcem téměř všech současných vládních protikovidových „opatření“, čti lhaní, buzerace a šikany občanů.
                      Která bude, mimochodem, dále narůstat.
                      Píši současných, protože ještě na konci loňského roku (kdy ty jsi chodil během nejtvrdšího lockdownu chlastat s kámošema na soukromé bečky) jsem se ta opatření snažil přinejmenším chápat a aspoň rámcově dodržovat.
                      Ve chvíli, kdy jsou s chřipkou Delta v nemocnici z celé České republiky pouze DVA(!!!) lidé, už nechápu nic.
                      To zase plně chápou všichni ti shrbení slouhové establišmentu, kterým bys toho tiskového mluvčího mohl dělat natotata.
                      To taky „hodně vypovídá o člověku“.
                      Konkrétně o tobě.

                    • Kamil Mudra

                      Tak třeba můj postoj, Saule, je ve stručnosti vyjádřený zde. Do jaké míry se shoduje/neshoduje s vaším?

                    • vittta

                      Tak jen doufám, že ses nenechal očkovat.
                      Protože vole, to bys brzo umřel, a byl neplodnej, a ty ještě děti nemáš, a to by byla děsná škoda, tak kvalitní EUrofond….tedy chci říci genofond nechat „propadnout“.
                      No a vládní opatření?
                      Na ty si budeš muset zvykat, protože i kdyby vyhráli Piráti, nebo ODS (a spol), ta opatření by byla stejná- v nejlepším případě.
                      Ostatně, stejná by byla, i kdyby tihle už měli vyhráno, a zrovna vládli.

                    • Saul

                      „Protože vole, to bys brzo umřel, a byl neplodnej, a ty ještě děti nemáš“(vita)

                      Já v tu absenci svých potomků pevně doufám, vito, ale úplně jistý si tím nejsem.
                      Ale jsem si celkem jistý, že nemám hned dvě nemanželské děti, navíc každé s jinou.
                      Tak buď rád, že ty jsi si jistý aspoň tím otcovstvím.:-)
                      Jinak jsi mne vyrušil z odpovědi na Kamilův dotaz, takže si bude muset počkat.
                      Možná do neurčita.
                      Protože abych čekal se svým komentem na schválení, když mne předběhne kdejaký zhulený obejda, pro mne není moc motivující.
                      Ale třeba ještě změním názor.
                      Kamil by si to vzhledem ke svému zaslouženému otcovství zasloužil:-)

                    • Jana

                      ad Kamil a vittta, u kterého ale moc pchopení nečekám.

                      Víš, snažím se „na sobě pracovat“, přestože si nedělám nějaké iluze, že by se mi to nějak moc dařilo. Před několika léty v jednom článku (už ho asi nenajdu) Rostislav Iščenko napsal, že dřív taky zastával takové nekompromisní postoje, ale během doby zjistil, že s každým se dá diskutovat, ale pro OBĚMA to musí něco dát.. Pak je ještě malá skupina diskutujících, se kterýmiu to možné není nikdy. Pokud nás nemohou nějak fyzicky ohrozit, musíme je ignorovat.

                      A teď mi vysvětlete – to, co napsal Saul k tématu očkování přesně odpovídá mému názoru – jenže podle vittty se tím stavím proti jemu, tobě, embéčku. Naschvál. Úmyslně.
                      Pak se můžeme ovšem dostat k tomu, že se Saulem budeme na něco mít naprosto jiný náhled, který si nenecháme navzájem vymluvit. No a co? Prodiskutujeme ho, nebo taky ne a každý si ponecháme ten svůj, ale může přijít čas, kdy si na některý argument vzpomeneme a pomůže nám k lepšímu pohledu na problém jiný, naprosto odlišný od toho původního. Je na tom něco nepochopitelného?.

                    • Saul

                      Copak, Kamile?
                      Už o moji odpověď nestojíte?
                      Správně jste pochopil, že je podmíněna uveřejněním mého posledního komentáře, co máte v cenzuře.
                      No tak uvidíme…:-)

                    • Kamil Mudra

                      Jako teda sorry, Saule, ale fakt nepočítejte s tím že bych seděl u compu 24hod. denně nebo v těch časech které si určíte. Pustil jsem vaše komentáře pět minut po tom co jsem přišel domů. Poděkujte bouřce – bez ní by to bylo ještě později.

                    • vittta

                      Myslím Saule, že právě tyto věcné komentáře tady už kultivovaným diskutujícím chyběly.
                      K mým nemanželským dětem, žiješ v 21 století, dneska už manželství nemá tu váhu.
                      Ale ač nemanželské- obě děti byly chtěné, a o obě děti jsem se staral, a starám.

                    • vittta

                      Tak se drž té dobré rady toho inteligenta a ignoruj nehodné.
                      Mě to ani nikdo radit nemusí.
                      Má to ale nějaké zákonitosti, kterými se řídím.
                      Mezi ty zákonitosti nepatří jiný názor jako u tebe.
                      Je to především vědomá lež.
                      Ty lžeš o Saulovi, dobře víš, jaké má postoje, jeho názory neznáš.
                      On o nich nepíše, on kritizuje druhé a lže, třeba tady psal, že jsem tady býval 20 hodin.
                      Ví, že to tak není, prostě lže, s úmyslem tuto myšlenku nacpat do druhých.
                      A že s ním souhlasíš, no, to je krása, ale on píše o vládě a jejich nařízeních.
                      Je to jejich odpůrce.
                      Tak to je pecka, až na to, že ta nařízení jsou obecná a více či méně stejná, ale vesměs mírnější jak jinde.
                      Takže samotná změna vlády, kam Saul míří, je nemůže změnit.
                      A on s nimi nesouhlasí, a já jsem nadšením bez sebe.
                      Přímo jásám.
                      Rozumíš, když jsem měl zánět slinivky, nebo černou nohu, ležel jsem ve špitále.
                      Úplně nakřivo radostí.
                      Bez špitálu bych ale umřel.
                      Musel jsem si vybrat, jak říkal doktor u té nohy, když jsem namítl, že mám doma dvě děti „rozhodujte rychle, hrajete o vlastní život“.
                      Takže nevíme, co by se dělo bez očkování- píše Kamil.
                      No, nevíme to, a ani se to nedovíme, já bych třeba také neumřel.
                      A nevíme, co by se dělo bez opatření, nebudu se furt opakovat co si myslím, že by se stalo, ale byl by zdravotní, ekonomický a politický kolaps.
                      Jasně, třeba ne, ale dá se to předpokládat.
                      A našli by se mnozí, co by řvali „zkurvená vláda, všude mají lockdowny, jen tady ne, to ONI to zavinili“, a třeba bys to byla zrovna ty, a ukazovala bys na USA, jak to oni se nás potřebují zbavit.
                      Možností být mimo je nepřeberně.
                      Vy tady nemůžete přenést přes srdce, že jsem se neposral.
                      Že si dělám co chci, a že jsem prostě chtěl dodržovat doporučená opatření, a tak jsem je dodržoval v té míře, jak se mi zdálo vhodné.
                      A neposral jsem se s očkováním, aniž bych ho ale při tom zavrhoval.
                      Nepotřebuji věřit blábolům, abych se ZATÍM odmítl očkovat, jde o mou svobodnou vůli, né o odkazované sračky, které fakt nemusím číst- a když se podíváš pozorně, pak jsem napsal, proč to nemusím číst.
                      Protože vím, co tam bude- a také to tam přesně bylo.
                      Šokovaná kráva prohlašuje, že vakcíny zabíjejí, hustý, no ale sorry jako, tyhle cinty na mě neplatí.
                      Musela by říci které, a proč, ale tak, aby tomu rozuměla široká obec občanů.
                      Specifické odborné kecy rozklíčují jen odborníci, a ti se jim třeba vysmějí, nebo je vezmou jako relevantní, ale občané- mě nevyjímaje, to prostě nevědí, a tak to nemá žádnou obecnou relevanci, naopak, je to podezřelé, když to někdo cituje jako bibli.
                      Vlastně nikdo neví, co řekla a v jakém kontextu, zde uznávám, že to možná bylo v těch navazujících odkazech, ale myslím, že šlo o klasickou „tichou poštu“, jak zase psal jednou Embéčko, někdo má půlhodinový projev, z toho první novinář vytáhne 4 věty, druhý novinář je přeloží a udělá z nich 6 vět, třetí novinář je zase přeloží a udělá z toho dvě věty a další pičus z toho udělá článek, kde se ty dvě věty 50x opakují.
                      Takhle se dělá mainstream, a každá levná flákárna, a víš co?
                      Proč by vám měl někdo pracně psát konkrétní data a perfektní analýzy?
                      Vždyť mu naserete na hlavu, uděláte z něj kreténa a lháře, vy potřebujete HESLA, dvě, tři věty 50x opakované, které chcete slyšet, bulvární tlachalové jen plní vaše přání.
                      Ale já ho plnit nebudu, a proto na mě nasazujete.
                      Vám Jano nasrat, chcete hovna?
                      No, však vám je vyrábějí.
                      A jste- spokojení.

                    • Jana

                      Klídek, vittto, není vyloučené, že se začíná blýskat na lepší časy. Zpívat dovoleno, obědvat spolu ne.
                      „Žáci, kteří z jakýkoliv důvodů nebudou testováni, budou muset mít samozřejmě respirátor. Ale určitě nebudou odděleni při výuce. Ta bude probíhat standardně,“ uvedl Vojtěch.
                      „Zatím předpokládáme, že výuka nebude jakkoliv omezena – bude se plavat i zpívat,“ doplnil.! (Pozn.1 :
                      A dokonce bez respirátorů!!!)
                      Ovšem „…pokud se žák nenechá otestovat, bude mít oddělené místo v jídelně.
                      „Víme, že to všude nejde zařídit. Někde to nemusí umožňovat malé prostory,“ podotkl.“ (Pozn. 2: Logika pláče.)
                      xxxx
                      Opatření typu chytrá horákyně! No nekup to. :-)))

                    • vittta

                      „Není vyloučené“ je konkrétně co?
                      Není vyloučené ani to, že za 5 let budou na očkování umírat lidé.
                      Zatím ale umírají hlavně na Kovid.
                      To je potvrzené.
                      A nepropadej malomyslnosti, třeba Babiš nevyhraje, a Zeman bude odvolán za velezradu, nebo nezpůsobolost.
                      Tím automaticky tato hrozba nějakých zákazů a buzerací končí.

                    • Jana

                      Co to konkrétně je? Myslela jsem, že je to jasné. Prozatím je dovleno zpívat – a dokonce bez respirátorů. Později možná bude dovleno i bez respirátorů dýchat. To se ti nezdá být pokrok?
                      A už asi po desáté ti sděluji, že JÁ vládu shodit nehodlám. Nějaký inovovaný argument by nebyl?

                    • vittta

                      Ne?
                      Tak o čem vlastně píšeš?
                      Myslíš, že já neznám ty žvásty, že je nečtu?
                      Ale já jsem dobrák, já ti poradím.
                      Pokud ve škole bude zaveden ten respirátor, pak to bude proto, aby se zmenšil prostor hysterkám, které odmítaly jakékoliv opatření pro své přiblblé dítě.
                      Nezapomeň, že moje labuť je učitelka, a u nich podobné případy nebyly.
                      Domnívám se, že ta odkázaná…nevím kým- hysterka, a ta druhá, co jí ukazoval Chaun jak cvičenou opici byly jediné dvě, které v ČR vysíraly.
                      Jinak by je demokratické hlídky určitě našly.
                      Néé, nemyslím si, že by byli nějak plošně spokojeni, ale prostě uvěřili, že rouška a následně testy mají určitý význam.
                      Já dceru učil, že rouška se nosí, a vysvětlil jsem jí proč.
                      Takže se nezmění nic, nechceš testy?
                      Vem si roušku.
                      Hotovo.
                      Blbé, ale funkční.
                      Celá zasraná demokratické EUroopozice stejně čeká jen na to, až vláda plošně rozvolní, a pak se budou kochat rostoucími čísly, a ukazovat na Babiše, jak to všechno zase posral.
                      Nakonec, není nic děsivějšího pro kolaboranty, než vir pod kontrolou.
                      To si zapiš za uči, abys věděla, kdo má akutní zájem na tom, aby epidemie pokračovala, minimálně do voleb.
                      A pokud to nevíš, zpívání povoleno není.
                      Je to předpoklad.

                    • Kamil Mudra

                      „Šokovaná kráva prohlašuje, že vakcíny zabíjejí, hustý, no ale sorry jako, tyhle cinty na mě neplatí. Musela by říci které, a proč, ale tak, aby tomu rozuměla široká obec občanů.“
                      Sorry vittto, ale ta „šokovaná kráva“ to tam říká. Jsou to ty vakcíny které obsahují adjuvanty. A také je v článku dost podrobně vysvětleno proč: Adjuvanty způsobují záněty – záněty způsobuji vážné komplikace – a ty komplikace někdy vedou až ke smrti.
                      A proč byla šokovaná?
                      Protože jí, coby zástupkyni generální ředitelky WHO, tohle nikdo neřekl a ona se to musela dozvědět ze záznamů, které unikly na veřejnost.
                      Uvážíme-li že WHO v podstatě rozhoduje (protože se vlády jejími stanovisky řídí) o všem co se (nejen) vakcín a očkování týká a to globálně protože jde institut světový, tak je zřejmé že taková „drobnost“ by jí měla být známa.
                      Já jsem se k přečtení toho článku dostal až teď a uvažuji o tom že ho vyvěsím samostatně, protože je svým obsahem nejen zajímavý ale i závažný a rozhodně nejde jen o nějaké bulvární šíření hesel.

                    • vittta

                      No, a které tedy obsahují adjuvanty, a co to je adjuvant?
                      Protože to je právě to.
                      Já, jako občan, dobře pochopím, když bude mluvit…třeba o Astře Zenece, či Johnosonu, ale u adjuvantů vůbec netuším, o čem je řeč.
                      To je jako u cigár, tak kouření způsobuje rakovinu, tabák obsahuje asi 1000 karcinogeních látek, a každý rok u nás umře na kouření 40 000 lidí.
                      To je slyšet pořád dokola, no…ale cigarety se pořád prodávají.
                      To poněkud zpochybňuje ta tvrzení.
                      Kromě toho, jak to vlastně zakázat, po cigárech přijde chlast, po chlastu uzeniny, po uzeninách zákusky…jo, každá takhle položka zabije víc lidí, jak celý Kovid.
                      O očkování nemluvě, to zabije u nás dejme tomu každý rok 5 lidí.
                      A 50 jich má nějaké komplikce.
                      Čísla si vymýšlím jako příklad, neznám je.
                      Takhle uvažuji.
                      U všech jmenovaných položek dochází ke smri až po dekádách- pokud se po nich opravdu umírá při jaksi…běžném užívání.
                      Takže pokud někdo řekne, že se po vakcíně umírá, že tam jsou adjuvanty, pak to pro mě není žádná informace.
                      Dokonce to čekám, že to tak bude.
                      Čekám, že se v podobných procentních vyjádřeních- u těch vakcín je to 0,000001% třeba, nevím přesně, ale u acylpyrinu je to 0,0000001%, u nějakého jiného léku je to klidně 0,0001%.
                      Je to normální.
                      A nyní- je rozumné se lidem zmiňovat, že z každého milionu očkovaných může 1 člověk za určitých okolností umřít?
                      Kupodivu by to rozvrátilo morálku, u kouření mohou říkat co chtějí, že z každého milionu kuřáku jich umře 10 000, ale nikoho to nezajímá.
                      Chceš mi fakt říci, že ta doktorka je šokovaná, že neměla tušení, že vakcína bude mít závažné vedlejší účinky v řádů setin promilí?
                      Že si ona doktorka myslí, že schválené léky, které ona třeba někomu předepisuje, jsou bez vedlejších účinků?
                      Že na ně nikdy nikdo po nějakém čase neumřel?
                      To je ten problém, né že někdo umřel.
                      Tímhle směrem jde moje uvažování, né jestli někdo umře, nebo dokonce umře za určitých nepříznivých okolností.
                      Kolik je obětí dopravních nehod?
                      Hele, kdokoliv o tomhle začne kecat, o cigárách, o nehodách, o cukru, uzeniných, chlastu…ten mě pěkně sere.
                      I když má dejme tomu pravdu.
                      Ale nemůžeš zakázat dopravu, a nemůžeš omezit rychlost na „krok sun krok“, nemůžeš zakázat rum a cíga, nebo uzenky.
                      I když by to mnozí rádi udělali.
                      Vakcína je v tom samém šuplíku.
                      A fakt chci být spravedlivý, hlavně sám k sobě.
                      Pokud se mi nelíbí kecy o dopravě, pivu a uzeninách, nemohu se točit na nějakých adjuvantech ve vakcínách.
                      Byl bych sám před sebou pokrytec.

  25. vittta

    Tady je odkaz z mainstreamu, ale nevidím v tom problém, protože Seznam ráda odkazuje i Jana, a Astr dokonce odkazuje FB, takže asi- zdroj jako zdroj.
    V článku se hovoří o očkování, a neočkovaní jsou rovnou označeni za sabotéry úsilí boje s Koronavirem, zřejmě do značné míry i právem, a případný další lockdown je hozen na jejich (naše) bedra.
    Také asi oprávněně.
    Píšu ASI, protože nemohu vědět, co by se dělo, kdyby byli očkovaní všichni, ale v lékařské teorii boje s infekcí je to oprávněné určitě, a dokonce to DOKAZUJE i odkaz Petera na indickou lékařku, která JASNĚ dokázala svým prohlášením, že NĚKTERÉ vakcíny zabíjejí, že jsou vakcíny, které jsou v pořádku, jen je jmenovat, a po té plošně aplikovat.
    Petera bude jistě zajímat, že jakýmsi mluvčím je uveden Doc. RNDr. Jan Konvalinka, CSc, jeden z nejvzdělanějších Čechů v tomto oboru, doufám, že Peter nebude požadovat sebrání licence tomuto vědci.
    Článek je zajímavý tím, že se zabývá i etickou stránkou případného povinného očkování, není tedy v tom smyslu vysloveně tendenční, lze tedy diskutovat- s odkazem na tento článek- o právu nenechat se očkovat.
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/blog-novy-moralni-problem-jak-se-postavit-k-saboterum-boje-s-covidem-169510#seq_no=1&source=hp&dop_id=169510&dop_ab_variant=0&dop_req_id=M3c9pBbQp26-202107130726&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    • Kamil Mudra

      Článek je silně tendenční a je to zcela zřejmé z jeho závěru:
      „Nakonec asi nezbývá než rezignovaně konstatovat, že odmítači očkování Česku se zvládnutím covidové katastrofy pomoci zkrátka nechtějí. Naopak. Úsilí většiny národa sabotují. Paradoxně i k vlastní škodě.“

      • vittta

        To ať si klidně píší, ale tématicky se zabývají i právními stránkami.
        Je to mainstream, takže moje očekávání je prostě mainstream.
        Jinými slovy, neočekávám vyslovenou objektivitu.
        To mohu vypíchnout i jiné věty, které zase budou ukazovat tu objektivitu, která tam vysloveně samozřejmě v celém kontextu není.
        Ani jí tam nečekám, takže mě to nijak nedráždí.
        Odkaz jsem vybral speciálně proto, že je tam odkazován Doc. RNDr. Jan Konvalinka, CSc, který tam pod tímto titulem (možná kupodivu) ale není uveden, našel jsem to jinde.
        Takže se mi to hodilo, protože jmenovitě Peter je na tituly jako ďas!
        Kdyby neměl ten člověk tolik titulů- a „virologických“, tak bych se rozhodně nenamáhal to odkazovat.

      • embecko

        Tendencni je, ale ne zas moc, nebot dava prostor i protistrane. V tehle tematice zustat neutralni nejde, navic by to uz bylo k nicemu. A jde o osbni blog, byt domaciho editora, nejde tedy o oficialni clanek. Me prijde uplne v poradku.
        „„Všem je vnucováno očkování jako jediná cesta k normálnímu životu. (…) Abych se asi radši nechala zmanipulovat k experimentálnímu očkování, jehož dlouhodobý dopad na zdraví je neznámý, jehož účinnost na přibývající mutace je rovněž neznámá a jehož aplikace nám bude vnucována každý rok,“ řekla v rozhovoru pro Parlamentní listy. „Obávám se toho, že stát bude činit nátlak na pravidelné očkování proti covidu a rozdělí společnost na privilegované očkované a na ty neočkované, kterým budou odpírána práva a svobody pod záminkou, že představují riziko. Ta presumpce nákazy u zdravých lidí je děsivá.“
        Muj prvy krok by byl sebrat Konvalinkovi licenci, tim bych zacal. A editora vyhodit, klidne si muze jit hledat praci do Severni Koreje, anebo k Lukasenkovi.

  26. astraustralia

    Lepe u Xavera :-)
    Nejen proto ze hlavnim thematem neni Covid s lidmi pro a proti, ale jasne otazky a jasne odpovedi,
    take ze hovor plyne kdy CechoAmerican odpovida plynule na Xaverovi otazky ktere pokryvaji predevsim radu otazek
    jake byly volby a i detaily kolem korespondencnich voleb a jak to bylo s vitezstvim demokrata Bidena ve skutecnosti.
    Take informace o soudech jak to bylo ve skutecnosti.
    Obcane CR nejen na Ostrove, nemate pocit ze Xaver si timto rozhovorem uskodil ?
    CechoAmerican u Xavera

    • Kamil Mudra

      To je dobrý odkaz, Astře. Za takový tě mohu jen pochválit a shlédl jsem ho celý až do konce se zájmem aniž by mne rušila občasná názorová neshoda Martinem Dzurisem. Zajímavé také bylo sledovat jaké měl místy Xaver „bobky“ a snažil se „dostatečně demostrovat“ svůj oponující názor.

      • astraustralia

        Vyhrady ke Xaverovi jsou v zasade jen za a) a nebo za b).
        Za a) je ta zasadni pres kterou u vas vlak nejede a to ze zvolen do rady CT je to jeden ze skudcu nezavisle TV a proto cokoli
        rekne ci nerekne je nutno posuzovat podle tohoto klice.
        Za b) jsou pak vsechny ostatni, tedy i muj comment:-)
        Xaver a USA lze do jedne vety vmacknout zkratkou Xaver=LasVegas:-)
        On se takto onalepkoval sam a to plati nejen o nem ale o kazdem kdo ma potrebu tam vyjizdet opakovane.
        Podle statistik navstevuji toto zvlastni misto v prumeru na mene nez 3 dny:-)
        Co za tu dobu stihnou jsem nezjistil ani na miste ale mozna prave ta kratka doba v mnohych vyvolava pocit nenasycenosti
        a nutkani prijet znovu. Proc Xaver a co ho tam ze vsech nabidek pritahuje nejvic se mohu jen dohadovat. Zatim to na sebe neprozradil. Pri jeho hmotnosti by to mohlo byt vyuziti zvyhodneni kazdeho turisty ktery ve svem hotelu(kazdy ma i sve casino)utrati vic nez urcitou castku.Hotel si objednate bez jidla ale tim ze hrajete mate potravu zdarma:-)
        Tim nerikam ze prave proto Xaver vypada tak jak vypada.:-)

  27. vittta

    Negromilové a čmoudomilové se ne a ne posrat!
    Proč?
    Protože Lukašenko používá negry jako zbraň.
    V článku se objevuje nový, unikátní výrok.
    Nepřirození migranti. (nepřirozená migrace)
    Když bandy kriminálníků a fundamentalistů, doplněné o odchycené otroky táhli na EUropu, byla to migrace přirozená.
    Kde jsou nářky a křik negromilů, že se staví plot plný ostrých „žiletek“?
    Kde jsou neolevičáčtí bojovníci za lidská práva?
    Zmizeli snad?
    NE, přátelé, nezmizeli, je jich pořád stejně, a možná i více, jak v r. 2015, kdy invaze začala.
    Ale- nikdo jim nedává potřebný prostor.
    Zatím…
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Plot-proti-migrantum-Belorusko-je-k-nam-posila-narika-Litva-Lukasenko-Chteji-do-vasi-osvicene-Evropy-670548

  28. vittta

    Článek o očkování, pro informační fainšmekry.
    Dozvíme se, co Dánsko nebo Portugalsko, a jak tady hovno.
    Co bude tady- také na hovno.
    Co tady je- samozřejmě na hovno.
    Podstata sdělení?
    Může za to vláda- tentokrát za pomalé očkování.
    Objektivní informace v dlouhém čtení?
    Žádné.
    Za objektivní informaci bych považoval především počet volných vakcín, počet volných lidských zdrojů na jakési mobilní očkování, a počet právníků, kteří budou čelit žalobám na nezákonné nucení lidí k očkování, či nezákonným pokusům na lidech.
    Pak též množství připravených desítek miliard odškodného pro ty, kteří byli k očkování donuceni, protože nevěděli, oč jde, podobně jako to nevěděli sterilované oku…cigošky za komunistů, a kterým nyní z našich daní stát vyplácí náhrady.
    https://nazory.aktualne.cz/komentare/nejlepsi-by-bylo-rict-neockovanym-pravdu-co-je-ceka-at-se-mo/r~72e24a34e3bf11eb878fac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=4RK4fzhomsB-202107140943&dop_id=12599639

  29. vittta

    A tady je ještě lepší informační záplava.
    Může za to rovnou Babiš.
    Není úplně jasné za co, ale zdá se, že za rozvolnění, a také za očkování, pomalé, nebo moc rychlé, těžko říci.
    Také ceny v loterii jsou malé, páč je Babiš lakota, jo, to Poláci…ale není vysloveně psáno, že by Babiš (místní všemocný diktátor) měl zvýšit ceny v očkovací loterii, takže autor může kdykoliv říci, že NIC TAKOVÉHO NIKDY NEPSAL.
    Také se tam píše o nějakých 30 000 mrtvých, za které může- samozřejmě Babiš, ale ti chytřejší dávno vědí, že oněch 30 000 mrtvých je hoax, zajedno se umíralo leckde daleko méně (viz. Orinoko a jeho vstupy), a za druhé těch 30 000 neumřelo na kovid, ale s kovidem, ne?
    Mnozí, ba většina by umřela tak jako tak, kovid tam hrál jen okrajovou roli, navíc dle vesmírné energie je uvolnění místa pro mladé velice Bohulibý činnost.
    Celé očkování ve světle článku pak nemá s kovidem moc společného, vlastně se to dělá jen pro volby, a vítězství v nich pro Babiše.
    https://www.forum24.cz/babis-uz-zase-vladne-ockovani-prisel-s-napadem-ktery-driv-odbornikum-hodil-na-hlavu/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context&dop_req_id=kdzKTcAFsDs-202107140958&dop_id=12590540

  30. vittta

    No a nakonec, než půjdu na houby, úplná perla, tentokrát z BL.
    Na Kubě byly nějaké prostesty, hrozné, děsné.
    Kubánci nemají elektriku, jídlo, léky, také je všechno drahé.
    Protestujících byly…tisíce.
    Co je horšího, dokonce vypadl mobilní internet, to už teprve muselo Kubánce nasrat.
    Jenže nejenom mobilní internet, ale vypadly i hlavní informační zdroje NWO, slušných novinářů a Astra- sociální sítě.
    Takže nebylo možné OVĚŘIT, jak se věci skutečně mají.
    https://blisty.cz/art/104453-co-byste-meli-vedet-o-protivladnich-protestech-na-kube.html#comments

    • dixi

      Kubánci posílají do mnoha zemí lékaře a zdravotníky, nepochybuji, že vědí, jak vypadá západní ráj. Zřejmě další pokus o barevnou revoluci. Embargo by už konečně mělo přinést plody.Ten nenasycený trh, no nesnažit se vyvolat převrat, je to tak lákavé.

      • vittta

        Lidí byly tisíce.
        Takže stovky výtržníků.
        Zkušební provoz.

  31. vittta

    Monika Le Fay bojuje s rasismem.
    Cigoši budou muset platit pokuty, na rozdíl od bílé pracující lůzy ale až napotřetí, normální občan platí hned na první pokus.
    To je hrozné.
    Nic méně, každá pokuta, i ty, kterou zaplatí pracující dělník, okrade více či méně rodinu a děti.
    Jenže pracující lid a rodina nikoho nezajímá.
    Bez ohledu na rasu, i Cikáni leckdy pracují, ale ti platí také na první pokus.
    Monika Le Fay se také chce odstěhovat.
    Někam do normální země.
    Tak čau, udavačská kravko!
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cesky-hlupak-bila-luza-co-pije-pivo-z-petky-odlisneho-zbije-a-okoli-bude-mlcky-souhlasit-zhrozila-se-spisovatelka-Chce-Cesko-opustit-670580

  32. vittta

    Hluboké zamyšlení Olberta, které používá všechny dostupné varianty, aby dokázal, že vláda nemá pravdu.
    Kovid chvílemi nebezpečný je (očkovaný ho může přenést na neočkovaného) a záhy nebezpečný není (hospody se nemusí zavírat, nikomu nevěří).
    Z článku není úplně zřejmé, co by Olbert vlastně dělal, jestli by nechal testovat i očkované, nebo jestli by nechal otevřenou jeho hospodu.
    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vymyvani-mozku-a-covid-Jsou-pruzkumy-vylhane-Volneho-tam-nepusti-nemohou-tvrdi-restaurater-670555