Festival Prague Pride: Tichý Coming out

Kdy se bude konat Festival Prague Pride? Kteří neslyšící budou hosty besedy na téma Tichý Coming out?

1

Festival Prague Pride 2021

Letos se koná jedenáctý ročník festival Prague Pride. Festival bude mít téma Coming out a je zaměřený na gay, lesbickou, bisexuální a transgender skupinu. Je akcí nejen pro LGBT+, ale také pro širokou veřejnost. Festival se bude konat od 2. do 8. srpna 2021. Těšit se můžete na desítky duhových akcí z oblasti kultury, osvěty, zábavy či vzdělávání. LGBT+ lidé stále více řeší nerovnosti, momenty s důrazem na jinakost. Existují totiž například nerovná opatření týkající se manželství a registrovaného partnerství. Ale takových problémů je mnohem víc. Situace se během pandemie stala více nejistou.

Logo festivalu (Zdroj: Festival.praguepride.com)


Celý festival je vlastně takovou podporou LGBT+ lidí, aby byl jejich hlas slyšet ve většinové společnosti, připomene se historie a kultura hnutí za jejich rovnoprávnost. Nechybí ani osvěta a vzdělávání proti homofobii a transfobii v České republice.

Průvod LGBT+ skupiny Prahou (Zdroj: Kudyznudy.cz)


Tichý Coming out

Lidé s LGBT+ orientací jsou menšina, která bojuje za svá práva a přijetí ve většinové společnosti. A co když někdo patří hned do dvou menšinových skupin? Jaké to je být neslyšící a patřit ještě do skupiny gayů, lesbiček, bisexuálů nebo transgenderů?

Nenechte si ujít besedu s neslyšícími zástupci LGBT komunity na téma coming out. Beseda bude online, zdarma a tlumočená do českého znakového jazyka.

Beseda bude online 3. 8. 2021 od 19 hod do 20 hod.

Hosty besedy Tichého Coming outu budou:

Tomáš Jelínek – neslyšící lektor znakového jazyka, čerstvý absolvent vysoké školy, odborník na znakový jazyk a gay

Matěj Čipera – neslyšící vedoucí Tichých zpráv, skvělý moderátor, letošní maturant a gay

Vlevo: Tomáš Jelínek, vpravo: Matěj Čipera (Zdroj: Tichysvet.cz)

 


Zdroj, foto: Festival.praguepride.com, Kudyznudy.cz, Tichysvet.cz
Editor: Lucie Ulrichová

Back to top button