InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hudební kytice pro Otakara Ševčíka: V Trojici se představila i korejská pěvkyně

 Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

    Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

PÍSEK – V neděli 1. srpna vystupoval v koncertní síni Trojice v Písku soubor Virtuosi di Praga pod vedením houslisty a dirigenta Oldřicha Vlčka. Koncert na počest houslisty a pedagoga Otakara Ševčíka letos nabídl dvě sólistky s okouzlujícím hlasem. V Písku se představila Michaela Katráková a také korejská zpěvačka Mynioung Parková. Virtuousi di Praga doprovázel na varhany Jiří Emmer.

Dirigent Oldřich Vlček popřál posluchačům lepší časy, aby už byla taková společná setkávání naprosto běžná. Zmínil také, že varhany ve svatotrojickém kostele byly do programu zařazeny i kvůli tomu, že v tomto prostoru to byl poslední koncert uskupení. „Koncerty budeme pořádat v Městské knihovně. Chtěli bychom vytvořit zase jiný program v podobě literárních večerů, při kterých se budou představovat i knihy," uvedl Vlček. Od knihovny si slibuje i rozšíření koncertů o možnost diskuze s umělci u kávy.

Oldřich Vlček dodal, že nedělní koncert byl zasvěcen českému géniovi Otakaru Ševčíkovi. „Domnívám se, že všude ve světe si Ševčíka cení daleko více než u nás. I když zrovna v Písek je výjimka. Vloni vyšla kniha Jana Kotalíka o Otakaru Ševčíkovi. Knihu jsme křtili on-line. Je to vzácná knížka, která vám otevře oči. Zjistíte, že Otakar Ševčík byl mimořádná osobnost," doplnil Vlček.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace