TOPlist

Realme prodalo přes 100 milionů telefonů. V Evropě se probojovalo do TOP 5

Realme X2 Pro recenze

Čínské značce Realme se daří. Podle studie agentury Strategy Analytics dokázalo Realme po celém světě prodat přes 100 milionů přístrojů. Realme také bylo podle výzkumné firmy International Data Corporation (IDC) s meziročním růstem 149 % globálně nejrychleji rostoucí významnou značkou ve druhém čtvrtletí letošního roku.

Realme bylo založeno v roce 2018 a nejrychleji rostoucí značkou se stalo za dvanáct měsíců. Během krátké doby vstoupilo mezi sedm největších výrobců chytrých telefonů, když zaznamenalo 800% růst. Titul nejrychleji rostoucí značky obhájilo Realme čtyři po sobě jdoucí čtvrtletí. V současnosti světová sedmička na trhu smartphonů působí v 61 zemích. Na třinácti trzích, včetně Evropy, patří Realme dokonce mezi 5 nejvýznamnějších značek.

Realme 7 v2 2
Realme 7 zaznamenalo nejen na našem trhu velký úspěch

„Mladí lidé, ať už naši zákazníci nebo zaměstnanci, nás naučili, abychom se nebáli odrazit daleko do budoucnosti a udávat trendy. Dodali nám odvahu měnit zavedené pořádky v oboru,“ řekl generální ředitel společnosti Sky Li. Šéf Realme také prozradil, že dalším cílem firmy bude překonat 100milionovou hranici hned dvakrát. Společnost chce dalších 100 milionů telefonů na světový trh do konce roku 2022 a dosáhnout stejného milníku i v kalendářním roce 2023.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku