Během minulého ročníku přišla do VK jako zvučná posila, ale po zdravotních problémech se jen pomalu dostávala do formy a složitě se blížila své předchozí výkonnosti. V nové sezóně už by se zkušená smečařka Martina Michalíková měla stát jednou z největších opor prostějovských volejbalistek toužících po návratu do horní poloviny extraligové tabulky. Veřejností známou plejerku jsme vyzpovídali po úvodním středečním tréninku. Foto: vkprostejov.cz

Máš nějaký svůj systém, jak se kondičně udržovat v době letního týmového volna?
V první řadě si chci po skončení každé sezóny hodně odpočinout. Zvlášť po té poslední, kterou v mém případě provázela různá zranění, jsem pořádný odpočinek potřebovala dvojnásob. Proto jsem se hlavně snažila dát tělo po fyzické stránce plně do pořádku. A jakmile se blížil start přípravy v klubu, začala jsem postupně a nenásilnou formou na sobě pracovat. To znamená posilovna, trochu běhání i nějaké sportování v rozumné míře, nic nepřehánět. Abych nebyla unavená ještě před prvním srazem. (smích)

Hlavní kouč Miroslav Čada i kondiční trenérka Solange Soares avizovali, že úvod společné přípravy bude volnější a zátěž půjde postupně nahoru. To ti tedy vyhovuje?
Ano, myslím, že takhle je to určitě rozumnější a pro nás hráčky přijatelné. Zažila jsem v minulosti přípravy, kdy to trenéři od začátku napálili hodně naplno, což je potom člověk po dvou třech dnech natolik mrtvý, že dál jen těžko přežívá. Není kam přehnaně spěchat, byť čas samozřejmě letí. Ale k nabírání potřebné kondice a následně i herní formy je dostatek prostoru, máme necelé dva měsíce.

Tebe osobně však nyní trápí menší potíže s ramenem. Oč jde?

Právě když jsem začala v rámci individuální přípravy makat trochu víc, tak jsem asi trochu přetížila loni operované rameno, které teď pobolívá. Ale nemělo by jít o nic vážnějšího, vše konzultuji se svým doktorem a věřím, že během týdne budu úplně v pořádku.

Ve druhé polovině srpna pojede áčko Prostějova na soustředění do Jeseníků, což zde v předchozích letech nebylo zvykem. Těšíš se?

V Olomouci jsme na letní soustředění taky nikdy nejezdily a myslela jsem si, že nic takového už asi nikdy nezažiju. Teď to přece jen přijde a jsem zvědavá. Připadá mi, jako bych se na nějaké soustředění chystala poprvé v životě. (směje se) Trochu obavy panují z horského prostředí, kam pojedeme, ale snad budou trenéři rozumní. (úsměv) Určitě to můžeme brát jako vítaný teambuilding, byť ke kompletnímu složení ještě budou chybět dvě reprezentantky. I tak se můžeme většina holek z mančaftu během těch čtyř společných dnů mimo domov lépe poznat a vytvořit dobrou partu.

Uplynulý ročník Prostějovu nevyšel. Věříš ve zlepšení?

Minulou sezónu jsem hodila za hlavu, protože ji v mém případě provázelo tolik problémů, že se k nim radši nechci vracet. Ani jako tým Prostějova jsme neskončili vůbec dobře, tudíž jsem hlavně ráda, že mi vedení klubu dalo šanci tu dál pokračovat a zkusit v novém ročníku přispět k lepším výkonům i výsledkům. Motivaci mám velkou, neboť mi hodně chybí pozitivní emoce z častějších vítězství. Náš kádr teď vypadá kvalitněji, přišly některé zajímavé posily. Záleží však, jaký volejbal budeme předvádět, až se sehrajeme v kompletním složení. Věřím, že potenciál bojovat o vyšší ligové pozice a konkurovat největším favoritům máme.

Zdroj: vkprostejov.cz