Nemanja Barač (s míčem) z Hradce Králové padá přes Gligorieho Rakočeviče z Ústí.

Nemanja Barač (s míčem) z Hradce Králové padá přes Gligorieho Rakočeviče z Ústí. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Basketbalisté Hradce posunuli zápas na čtvrtek. Už bez Srba Barače

  • 0
První přípravný zápas, jediný se soupeřem, jenž nehraje Národní basketbalovou ligu, si posunuli o dva dny dopředu. Basketbalisté Hradce Králové se tak svým fanouškům poprvé po dlouhé době předvedou už ve čtvrtek vpodvečer od 18 hodin.

Ve své hale v Třebši se utkají s prvoligovým Pískem. Za normálních okolností by to byla záležitost sice zaznamenání hodná, ale za současných poměrů je navíc vítaná. Po dlouhé pauze se totiž utkání odehraje s živou diváckou kulisou. 

Při splnění již pár dnů platících podmínek mohou v hale být fanoušci, a to o něco dříve, než vedení Královských sokolů plánovalo. Prvním přípravným zápasem na novou sezonu totiž měl být sobotní v Ústí nad Labem a premiérovým domácím středeční s Kolínem. 

„Z přípravných zápasů nám vypadlo utkání s prvoligovými Svitavami, místo nich jsme tedy pozvali tým z Písku. Ve druhém týdnu přípravy půjde zejména o vyzkoušení herních dovedností nových hráčů, o rozehrání po mezisezonní basketbalové pauze,“ uvedl kouč hradeckých Královských sokolů Lubomír Peterka. 

Bohužel hned první zápas přinese absenci, s níž ještě nedávno vedení klubu nepočítalo. Vedle rozehrávače Stamenkoviče, jenž bude chybět jen v úvodu přípravy, totiž nebude v hradeckém dresu hrát ani křídelník Nemanja Barač. 

U toho však nepůjde jen o krátkodobý výpadek, opora družstva v posledních dvou sezonách se totiž navzdory uzavřené smlouvě rozhodla v Hradci Králové v nové sezoně nepokračovat. 

„Stalo se tak z rodinných důvodů, které náš klub plně respektuje,“ uvedlo vedení Královských sokolů k nepříjemnému odchodu z již téměř hotového kádru pro novou sezonu. „Náhradu za takového hráče budeme muset získat do začátku sezony.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž