Catherine Bell se do povědomí diváků zapsala v polovině devadesátých let jako mladá vyšetřovatelka Sarah MacKenzie v seriálu JAG. Pro tehdy sedmadvacetiletou herečku to byla průlomová role, díky které nemá dodnes o pracovní nabídky nouzi. Jak se za tu dobu čerstvá třiapadesátnice změnila, se podívejte v našem článku.

-reklama-


Catherine Bell se narodila 14. srpna 1968 v Londýně do rodiny íránské zdravotní sestry a britského architekta. Poté, co se její rodiče rozvedli, se ve věku tří let přestěhovala se svou matkou do Los Angeles a od svých dvanácti let je americkou občankou. Před kamerou začínala již jako dospívající v televizních reklamách. Když jí bylo 19 let, lékaři jí diagnostikovali rakovinu štítné žlázy. Při následné léčbě jí byla štítná žláza vyoperována, a dodnes užívá hormony nahrazující její funkci.

Herectví však nebyla její priorita, nejprve se pokusila vystudovat biomedicínské inženýrství na Kalifornské univerzitě, ze školy ale odešla již ve druhém ročníku, protože chtěla zkusit práci v modelingu. Toho však zanechala po krátkých čtyřech měsících, neboť životní styl v tomto odvětví jí nevyhovoval. Vrátila se tedy do Los Angeles a začala pracovat na své herecké kariéře.

Po malých rolích v seriálech True Colors (1991), Dream On (1994), Vanishing Son (1995) a Přátelé (1995), získala hlavní roli v seriálu JAG, kde působila nakonec dlouhých 10 let až do roku 2005. Role Sarah MacKenzie, která po boku Majora Rabba (David James Elliot) vyšetřovala případy na palubách lodí, vojenských ponorek a letadel, ji proslavila a zapsala do povědomí diváků. V mezičase se objevila ve filmech Útok na ponorku (1997), Božský Bruce (2003) a Záhada Bermudského trojúhelníku (2005). Po ukončení seriálu JAG si ji vyhlédli producenti seriálu Army Wives, kde působila v letech 2007-2013.

Se svou nejslavnější rolí Sarah MacKenzie se na obrazovky vrátila v loňském roce v seriálu NCIS: Los Angeles, kde se objevila ve třech epizodách. Aktuálně od roku 2015 účinkuje jako hlavní hvězda v seriálu Good Witch.

V roce 1994 se provdala za asistenta režie Adama Beasona, se kterým má dceru Gemmu (2003) a syna Ronana (2010). Pár se v roce 2011 rozvedl. Od roku 2012 žije v Los Angeles se svojí přítelkyní fotografkou a aranžérkou Brooke Daniells. Catherine Bell je dlouholetou vyznavačkou scientologie, kterou veřejně podporuje a propaguje.

-reklama-