InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Cesta na dovolenou aneb Jak se vyhnout dezinformacím

    pondělí 20.5 13:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Lidická 1, České Budějovice

  • Lék Dr. Stejskala

    pondělí 20.5 15:00 - Jihočeské divadlo Dr. Stejskala 424/19, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pro chatu na Živci se bude hledat nový nájemce

PÍSEK - Na dnešním zasedání píseckých zastupitelů přišla v samém závěru na přetřes turistická chata Živec v Píseckých horách, která patří městu. Nedávné otevření 3D bludiště a lanové dráhy poblíž sem láká víc a víc návštěvníků, ale jak upozornil zastupitel Jiří Hořánek (ANO), zájmu lidí neodpovídají služby chaty, kterou město loni pronajalo novému nájemci. Z odpovědi místostarostky Petry Trambové (TOP 09) pak mnohé vyplynulo.

 

"Nájemci chaty běží výpověď, kterou podal v zimě. Po zkušenostech z letošního léta, kdy není otevřeno, když tam lidé chodí na prolézačky, zakomponujeme do nového výběrového řízení jako podmínku i otevírací dobu," naznačila Petra Trambová, že příští léto by mohlo být líp. Tedy pokud se podaří nájemce vysoutěžit. Už minule se muselo výběrové řízení opakovat, než se zájemce našel. 

Místostarostka poznamenala, že garance dobrých služeb by mohla být pro město i důležitější než profit z nájemného. Stávající nájemce pronájem vysoutěžil za víc než půl milionu korun ročně. Do jeho plánů ale rázně zasáhl covidový lockdown.  

Živec je teď v Písku na tapetě i kvůli plánu radnice na zavedení víkendové autobusové linky nahoru k chatě. Má jít o elektrobus, zejména pro starší patrioty, kteří by už jinak nahoru nedošli. Jiná část patriotů ale autobus v Píseckých horách odmítá. 

Diskuse k článku - 8 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Honza 

    Reagovat

     

    To je pěkný malér. Dovedu si představit jak naštvaní byli a asi i budou návštěvníci v těchto krásných místech Píseckých hor. To se Vám paní Trambová opravdu nepovedlo.

    Vloženo 20.8.2021 09:41:55

  • Anonym 

    Reagovat

     

    Chata je totalní tragédie!!!!!!
    Byli jsme tam přes prázdniny x krát na bludiště a NIKDY nebylo otevřeno, katastrofa!!!!!!! Mraky lidí naštvaných, žínivých, hladových. Žádné wc. Nechápu že to někdo neřešil před turistickou sezónou.

    Vloženo 20.8.2021 07:21:09

  • Anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Mají pravdu, je třeba mít hospodu otevřenou, když už je po rekonstrukci, ať slouží lidem.

    Vloženo 19.8.2021 21:12:17

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Chtěl bych vidět toho sebevraha, kterej si to pronajme a bude čekat na pár turistů s batohem, aby si koupili vodu. Proto se tam asi mají návštěvníci navážet autobusama.

      Vloženo 20.8.2021 05:47:45

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Proto to byla turistická chata a ne hotel, kdyby se všechno necivilizovalo, nebyl by problém, a nemusel by se les přizpůsobovat lidem
        Až se okolí Živce stane záchodem pro turisty, to hřiště získá i správné přízvisko.

        Vloženo 20.8.2021 07:40:10

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Musela to být vskutku "chytrá" hlava usilující o to, aby tam za této situace byla zavedena autobusová linka. Z toho kouká jánabráchysmus nebo korupce jako hrom.

        Vloženo 20.8.2021 07:51:24

  • JAN 

    Reagovat

     

    výpověď v lednu,do teď se to zatloukalo! pí Trambová to nezvládá !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Vloženo 19.8.2021 21:10:02

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Přijďte na zastupitelstvo a uvidíte.

      Vloženo 21.8.2021 11:41:43

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace