Zde může být vaše reklama.

Hrají venku 5. kolo: Sigma jede do Zlína

5. kolo: Sigma jede do Zlína

foto: Petr Pelíšek

20. 08. 2021 - 14:30

V 5. kole FORTUNA:LIGY čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc zápas venku. V sobotu hrají ve Zlíně, začínat se bude v 16 hodin. A Hanáci by samozřejmě rádi nějaký bodový zisk.

V dosud odehraných třech zápasech Sigma získala čtyři body, osm branek dala, osmkrát také inkasovala. „Je potřeba, abychom měli větší balanc. Chceme hrát útočně, ale nemůžeme si dovolit, abychom v každém utkání dostali dvě tři branky. To je strašně moc. A stojí to strašně moc sil, pak se na dobrý výsledek hodně nadřeme,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Jistou ofenzivní sílu má také Zlín. Minulý víkend vyhrál v Karviné. „„Jednoznačně to svědčí o charakteru mužstva. Otočit vývoj utkání, když ještě v 60. minutě prohráváte o dvě branky, není vůbec jednoduché. Jakmile Zlín vstřelil Karviné branku, byl výrazně lepším týmem. Nakonec utkání, i trošku se štěstím, zvládl za tři body. Zlín tedy půjde do utkání s námi v dobrém rozpoložení podotkl Jílek.

Chybět v olomoucké sestavě budou dlouhodobě zranění útočník Jakub Yunis a záložník Lukáš Greššák. Naposledy ze zdravotních důvodů doma proti Budějovicím scházeli také stopeři Roman Hubník a Vít Beneš, plus obránce Radek Látal.

Utkání FC Fastav Zlín versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 21. srpna od 16.00 (rozhodčí Tomáš Klíma – Petr Antoníček, Martin Leška).

Pravděpodobné sestavy
Zlín: Rakovan – Fantiš, Kolář, Procházka, Vraštil – Conde, Hlinka – Reiter, Fillo, Dramé – Poznar. Trenér Marek Kalivoda.
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý – Matoušek, Sedlák, Daněk, Breite, Hála – Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články