Call of Duty Vanguard - Cover

Call of Duty: Vanguard – co zatím víme?

23. 8. 2021
Zdroj náhledu: callofduty.com

Dne 19. 8. 2021 byl oficiálně oznámen nový díl Call of Duty. Jak známý leaker Tom Handerson prozradil na svém twitterovém účtu několik dní před oficiálním oznámením, skutečně se bude jednat o novou hru z druhoválečného prostředí pod názvem Vanguard, kterou tento rok vyvíjí studio Sledgehammer Games. Jak udává oficiální stránka Call of Duty, budeme hrát za čtyři hrdiny bojující na různých frontách, jako je východní fronta, Afrika a Francie. Velké překvapení je však zasazení do Pacifiku, které jsme naposled viděli v Call of Duty: World at War, což už je dnes více než 12 let zpátky. Vývojáři sami přiznali, že ačkoliv hra bude inspirována skutečnými událostmi, nebude historicky věrná a bude spíše vyprávět svůj osobitý příběh. Sledgehammer Games oficiálně oznámilo, za jaké postavy budeme hrát a na jakých konkrétních bojištích budeme bojovat.

  • Vojín Lucas Riggs, 20. prapor, Australská 9. pěší divize, Britská osmá armáda.
  • Seržant Arthur Kingsley, 9. výsadkový prapor Britské armády.
  • Poručík Wade Jackson, Šestá průzkumná letka, Námořnictvo Spojených států.
  • Poručík Polina Petrova, 138. střelecká divize, Rudá armáda.

S Lucasem Riggsem se podíváme do Afriky, konkrétně v bitvě u El Alameinu. Den před vyloděním v Normandii seskočíme nad územím Francie s Arthurem Kingsleym při operaci Tonga, Wade Jackson se účastní bitvy o Midway a Polina Petrova bude lovit nacisty v troskách Stalingradu. Podle dosavadních informací by mělo být jádro příběhu v lidských osudech a ve formování prvních speciálních složek, které vytvořila Task Force One. O samotné délce příběhu zatím bohužel nic nevíme, každopádně doufejme, že bude delší než v Call of Duty: WW2 z roku 2017, kde byla kampaň extrémně krátká a dala se dohrát bez problému za nějakých 5–6 hodin včetně všech cutscén. Hru si můžete už začít předobjednávat. V nabídce jsou dvě edice, standardní a ultimátní – první zmíněná je za 59,99 €, druhá za 99,99 €. Obě zmíněné verze nabídnou předběžný přístup do bety, ultimátní edice nabízí navíc Battle Pass a kosmetické doplňky.

Zdroj: callofduty.com

Nejdůležitější částí všech nových dílů Call of Duty je samotný multiplayer. Hra nově nabídne neuvěřitelných 20 map. Vývojáři také oznámili zcela nový režim Champion Hill, o kterém zatím bohužel nic nevíme, a Sledgehammer Games nějaké konkrétní informace tají. S největší pravděpodobností půjde o nějaký mix režimů, v kterém bude hrát roli i Battle Royale. Sledgehammer má už teď za počet map obrovské plus – pokud se podíváme na Call of Duty Cold War z minulého roku, při vydání hra nabízela pouhých osm map. Vývojáři také slibují určitou zničitelnost prostředí a tím vytvoření nových možností a taktizování na mapách, každopádně určitě neočekávejme destruktivitu prostředí, jako je tomu například v sérii Battlefield.

Zdroj: callofduty.com

Call of Duty Warzone, na kterém pracuje separátně studio Raven Software, se dočká zbrusu nové mapy, která vyjde v den vydání Call of Duty: Vanguard. Má to být ta největší a nejrozsáhlejší mapa, kterou Warzone nabídne, a má se nacházet v tichomořském prostředí druhé světové války. V den vydání hry a nové mapy má do hry přijít i nový anti-cheat, na kterém Activision pracuje více jak rok. Momentální stav cheaterů ve Warzone je totiž naprosto katastrofální, doslova v každé druhé hře narazíte na nějakého podvodníka. Jestli nový anti-cheat systém bude fungovat, zjistíme až v den vydání. Dočkáme se také kompletního propojení Warzone, Call of Duty: Modern Warfare, Cold War a Vanguard. Všechny vaše dosavadní úspěchy Warzone, ať už se jedná o Battle Pass či zakoupené věci prostřednictvím Store, budou propojeny napříč všemi tituly.

K dispozici bude i herní režim Zombies, na kterém pracuje studio Treyarch Studio. Příběh Zombies by měl prolínat s příběhem Dark Aether a měl by nějakým způsobem navázat na Zombies z Call of Duty Cold War. Nové informace o příběhu Zombies v Vanguard se dozvíme pravděpodobně na svátek Halloween, kde se chystá akce v Call of Duty Cold War.

Zdroj: callofduty.com

Jako v předešlých dílech se dočkáme alfa a beta testu. Podle uniklých informací, které zatím nebyly oficiálně oznámeny, bude probíhat od 27. do 29. srpna probíhat alfa testování, které s největší pravděpodobností bude pouze pro hrstku pozvaných hráčů. Stejně jako tomu bylo v minulých letech, bety se nejdřív dočkají hráči exkluzivně na PlayStationu. Zatím se mluví o datech 10. až 21. září, hráči na PC se dočkají o týden později, a to od 16. do 21. září. Samotná hra vychází 5. listopadu 2021. Jak se vám zatím Call of Duty: Vanguard jeví? Je zasazení do druhé světové války správné rozhodnutí?


Článek pro Gaming Professors napsal Václav Zakouřil.

Gaming Professors

Externí redaktoři nám občas podají pomocnou ruku. Každý se svou specializací zaměřuje na jiné typy her a dohromady tak pokrývají širokou škálu herních žánrů. Přidat se můžeš i ty!

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.