Hlavní obsah

Končíš! Trápící se Třinec odvolal trenéra Straku

Vedení druholigového fotbalového Třince kvůli neuspokojivým výsledkům odvolalo trenéra Františka Straku. Slezany, kteří jsou po pěti kolech se čtyřmi porážkami na předposledním 15. místě, povede Martin Zbončák. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

František Straka na lavičce Třince skončil

Článek

Straka koučoval Třinec od loňského října. Spolu s ním skončil i asistent Tomáš Jakus, který v týmu působil od července 2017. "I přesto, že jsme věřili v dlouhodobou spolupráci s Františkem Strakou, vyhodnotili jsme, že bude pro tým změna přínosem a naše výsledky v druhé nejvyšší fotbalové soutěži budou uspokojivější," řekl generální manažer Petr Hrazdílek.

Třiašedesátiletý Straka v minulosti vedl řadu klubů včetně Sparty a Slavie, v lize působil také v Příbrami, Českých Budějovicích, Teplicích, Plzni a Karviné. Koučoval i Slovan Bratislava a v jednom utkání českou reprezentaci.

"Chtěl bych trenérovi Františku Strakovi a Tomáši Jakusovi poděkovat a popřát mnoho úspěchů v další kariéře. Zároveň poděkování patří Regionální fotbalové akademii FAČR za bezproblémové uvolnění Martina Zbončáka," uvedl Hrazdílek. Asistentem nového kouče se stal Zdeněk Cieslar, odchovanec třineckého fotbalu a dlouholetý trenér mládeže.

Nové trenérské duo povede Třinec poprvé v sobotu v domácím duelu proti Líšni.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články