TOPlist

Mapy.cz od Seznamu nově nabízejí možnost hodnotit podniky

Mapy cz firemní hodnocení

Najít v cizím městě dobrou restauraci není jednoduchý úkol. Pomoci s výběrem toho správného podniku či poskytovatele služeb chce aplikace Mapy.cz od tuzemského Seznamu. Mapy.cz nově nabízejí vyhledávání podniků, včetně informace o otevírací době a kvalitě jejich služeb, a to na základě uživatelských recenzí.

Mapy cz firemní hodnocení
Hodnocení je vyobrazeno desetinným číslem na škále 1,0–5,0

Hodnocení firem umožňuje ohodnotit například oblíbenou restauraci, hotel, květinářství, kadeřnictví nebo kulturní místo a zároveň získat povědomí o celkové kvalitě firem díky recenzím od ostatních uživatelů. „Díky možnosti ohodnotit třeba oblíbenou kavárnu nebo pekařství umožňujeme uživatelům aplikace Mapy.cz pomoci ostatním lidem objevit skvělé místo, kde strávit čas nebo nakoupit, a samotným živnostníkům pak zviditelnit svůj podnik na internetu,“ říká Jan Kunz, produktový manažer Mapy.cz.

Každá nově přidaná recenze prochází automatickou kontrolou, v některých případech pak i následným manuálním prověřením. Schválené recenzi algoritmus přiřadí interní váhu, se kterou vstupuje do výpočtu celkového hodnocení dané firmy. Algoritmus zohledňuje více faktorů, jako je například stáří jednotlivých recenzí.

Hodnocení firem je pro Mapy.cz novinkou

Celkové vypočítané hodnocení je pak u firmy reprezentováno ve formě zeleného odznáčku s desetinným číslem na škále 1,0–5,0, které je doplněno textovým popisem. Zobrazuje se však pouze u těch podniků, u kterých interní algoritmus detekuje dostatečnou kvalitu dílčích recenzí.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku