Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ekumenická bohoslužba pro Moravu

Datum publikace26. 8. 2021, 8.00
TiskTisk

Ekumenickou bohoslužbu za oběti ničivého tornáda na jižní Moravě budou sloužit duchovní 5 církví (evangelické, římskokatolické, metodistické, husitské a adventistické) 30. srpna od 19.00 v kostele sv. Jakuba v Moravské Nové Vsi. Bohoslužbu pořádá Diakonie ČCE a bude ji možné živě sledovat na jejich webu, Facebooku či kanále YT.

Přibližně před dvěma měsíci udeřilo ničivé tornádo na několik moravských obcí a zcela nebo částečně zničilo téměř přes tisícovku domů. Okamžitá vlna solidarity těch, kdo byli a jsou ochotni pomoci, byla natolik výjimečná, že se Humanitární a rozvojové středisko Diakonie ČCE rozhodlo uspořádat ekumenickou bohoslužbu jako společný způsob vyjádření duchovního posílení a útěchy a vyslovení naděje těm, kdo přišli o své blízké, domy či vzpomínky, a také jako poděkování těm, kdo jim tuto naději přinesli, tedy záchranářům, hasičům, vojákům, dobrovolníkům.

Slova útěchy, naděje a lásky postiženým tornádem a slova poděkování těm, kdo pomáhali, zazní při ekumenické bohoslužbě, kterou budou sloužit:
Marián Kalina, Římskokatolická církev, Moravská Nová Ves a Hrušky
Marek Orko Vácha, Římskokatolická církev, Lechovice
Erika Petříčková, Českobratrská církev evangelická, Kyjov a Hodonín
Ctirad Hrubý, Evangelická církev metodistická, Mikulov
Juraj Jordán Dovala, Církev československá husitská, Hodonín
Daniel Dobeš, Církev adventistů sedmého dne.
---------------------------------------
Přímý přenos z kostela bude možné sledovat prostřednictvím Facebooku, YouTube a na stránkách www.diakoniespolu.cz

Soubory ke stažení

Autor článku: Monika Klimentová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou