InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Festival historických řemesel

    sobota 1.6 10:00 - Hrad Šelmberk Mladá Vožice

    Sobota 1. června a neděle 2. června, pokaždé od 10.00 a 17.00

  • Max Švabinský poprvé v Písku

    sobota 1.6 17:00 - Galerie Dragoun Písek

    Vernisáž výstavy.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příčina letecké nehody u Jickovic objasněna

Z místa neštěstí u Jickovic.  , Autor: Policie ČR

Z místa neštěstí u Jickovic.     Autor: Policie ČR

JICKOVICE – Letecká nehoda u Jickovic z neděle 20. června je objasněna. Při nehodě tehdy zahynul pilot Rainer Steinberger, v Rakousku velice známý letecký akrobat. Pasažérem stroje byl slavný fotograf Miro Majcen, který při pádu letadla utrpěl těžká zranění a stále se léčí na popáleninovém centru v nemocnici ve Vinohradech. Tento muž je veden jako oficiální fotograf The Rolling Stones.


Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod podrobnosti k nehodě uvedl ve vydaném rozboru bezpečnosti za druhé čtvrtletí letošního roku. V něm se píše, že se skupina historických letounů vracela z leteckého vystoupení v polském Lešně a mířila do Salcburku. Letouny B-25 Mitchell a T-28B Trojan letěly ve skupině. T-28 B Trojan letěl za strojem B-25 a prováděl manévry v různých výškách za účelem fotografování a pořizování videozáznamu. Při přeletu v blízkosti Jickovic pilot Trojanu dle výpovědi svědků zahájil akrobatický manévr sudový výkrut ve výšce zhruba 60 metrů. Pilot akrobatický manévr nezvládl a s letounem narazil do pásu vzrostlých stromů. Letoun se po nárazu do stromů odrazil od terénu a po zhruba 120 metrech dopadl na rozhraní lesa a pole. Rainer Steinberger po pádu uhořel.

Svědci hovořili i o tom, že druhý letoun na místě chvíli kroužil a pak odletěl. Podle zjištěných informací na místě opravdu byl, a dokonce kolem kroužil, dokud se u nehody neobjevily záchranné složky.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace