×

Další video: Synchronizace menstruačního cyklu v parlamentu! Kdo to Heleně provedl?

Countdown
Zrušit
×

„Bazén hotelu Thermal je pro Karlovy Vary ikonou. K návštěvě už ruštinu nepotřebujete. Nejpočetnější turisté jsou Němci.“ – říká Jana Mračková Vildumetzová

Jana Mračková Vildumetzová se narodila v Karlových Varech. Byla náměstkyní ministra vnitra a od roku 2016 hejtmankou Karlovarského kraje. Ve stejném roce byla zvolená do funkce předsedkyně Asociace krajů České republiky. V říjnu 2019 však oznámila, že je těhotná a že se rozhodla do konce roku 2019 vzdát funkce hejtmanky. V blížících se volbách je lídryní ANO v Karlovarském kraji.

„Rekonstrukce hotelu a bazénu Thermal v Karlových Varech je věčné téma z důvodu, že bazén se zavřel proto, že byl ve velmi špatném havarijním stavu. Na bazén i hotel se mnoho let kašlalo. Nedávaly se do něj vůbec žádné peníze. A já jsem ráda, že současná paní ministryně to opravdu vzala do ruky. Blížíme se ke zdárnému konci a v tomto týdnu by se bazén hotelu Thermal měl otevřít.“ – konstatuje Mračková Vildumetzová, která se stala maminkou v šestačtyřiceti letech.

„Ten bazén je pro nás symbolem – ikonou. Když jste přijel do Karlových Varů na návštěvu, tak třeba já jsem vždycky tu návštěvu vzala a ukázala jim venkovní termální bazén. Z toho místa je nejkrásnější výhled na Karlovy Vary.“ – dodává politička s tím, že původní padesátimetrový bazén bude nyní rozdělen do dvou částí. „Pětatřicet metrů bude plaveckých, zbývajících patnáct bude tvořit relaxační pásmo v léčivé vodě.“

„Co se týká ruských turistů, už to není v takové míře. Podle statistik jsou nejpočetnější skupinou, která navštěvuje Karlovarský kraj, Němci. Rusové jsou na druhém místě.“ – reaguje někdejší hejtmanka na poznámku redaktora, že on neumí Rusky, aby se na zmíněné místo s výhledem dojel podívat.

Jana Mračková Vildumetzová se současně nechtěně proslavila už v roce 2010, kdy ji začal pronásledovat nechtěný ctitel Ladislav Janoušek, který jí posílal řadu textových zpráv. Když Vildumetzová podnikatele odmítla, začal ji všemožně stíhat, až byl obviněn ze stalkingu. Janoušek, jenž pak slavkovskou radnici, kde politička tehdy působila, bombardoval desítkami žádostí o informace před krajskými volbami v roce 2012, byl nakonec odsouzen k podmíněnému trestu.

► Doporučujeme YouTube – Xaver Live.

Za největší úspěch v roli hejtmanky považuje Mračková Vildumetzová to, že úsek D6 Karlovy Vary-Cheb je nezpoplatněn. „Povedlo se to, jsem za to strašně šťastná a neustále budu dohlížet na to, že do doby, než bude hotová dálnice kompletně do Prahy, bude úsek Cheb-Karlovy Vary nezpoplatněn.“ – řekla již v minulosti Mračková Vildumetzová.

► Projekt internetové nezávislé televize XTV můžete podpořit zde.

jana-mrackova-vildumetzovahejtmankaexhejtmankakarlovy-varykarlovarsky-krajcisarske-laznehotel-thermalbazen-thermalrekonstrukcerusti-turisteturismusotevreni-bazenuanoandrej-babisvolbypolitikapiratid6janousekrizikove-tehotenstvipolitickakampanlidr-krajekrajska-lidrynextvx-talkxaver
Další videa
Načíst další Paráda! Došli jste až na konec.