InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Seniorský klub - Betty McDonaldová

    Čtvrtek 23.5 9:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

  • Tvořivý rok - ubrouskování

    Čtvrtek 23.5 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

U Bažantnice bude o milevském posvícení bezplatné testovací místo na covid

MILEVSKO – Před Bartolomějským posvícením, kterým ožilo od včerejška Milevsko, jsou lidé vždycky zvědaví na program. V letošním covidem zasaženém roce se pídí také po informacích, jaké budou podmínky pro vstup na jednotlivé části programu. Jak sdělil ředitel domu kultury Vít Kratochvíl, kapacita v parku Bažantnice omezená není. „Platí limit dva metry čtvereční na osobu a momentálně platného maximálního počtu lidí při rozlehlosti parku zdaleka nedosáhneme," říká ředitel. U vstupu se ale musí kontrolovat doklady o očkování, platném testu nebo prodělaném covidu. Pořadatelé se snaží vyjít návštěvníkům co nejvíc vstříc a u hlavního vstupu do Bažantnice proto zajistí bezplatné testovací místo.


Hlavní hvězdou hudebního programu je kapela MIG 21, která vystoupí v sobotu od 19 do 21 hodin. Přídavky nebudou, protože pak rychle přejíždí ještě na další koncert. Posvícení má tradiční podobu – začalo včera koncertem v bazilice, kam houslista Oldřich Vlček s kolegy pozval na sérii populárních skladeb klasiků s provokativním názvem Pozor, klasika! Bazilika byla plná, lidé z koncertu nadšení. 

Pátek je jako vždy rockový, v 19.20 přispívají do programu Milevské noviny, a to pozváním na kaskadérskou motoshow Míry Lisého. Sobota pak nabídne rodinný program na dětské scéně a na té hlavní kapely. Obojí od 14 hodin. V neděli se návštěvníci mohou těšit na oblíbené myslivecké dopoledne a odpoledne na muziku v lidovém tónu. Zde se také setkají spolupracovníci a čtenáři Milevských novin a v 17.45 se promítne vzpomínková videoprezentace. V půl sedmé večer pak posvícení skončí koncertem táborského orchestru Bolech na klášterním nádvoří. I letos přiveze slavné filmové melodie.

Nechybí ani řada doprovodných programů – dnes od 20 hodin Kalle v Kamenáči, v sobotu od 9 do 13 hodin všem otevřená střelnice, po oba víkendové dny výstava chovatelů v hale u Madety. Otevřeno bude muzeum maškar a Milevské muzeum v klášteře nabízí výstavu ke 140. výročí hasičů. Lunaparky opět obsadí dvě tradiční místa u viaduktu a u stadionu. Poslední vzkaz ředitele domu kultury zní: „Počasí zařídit neumíme, ale uděláme všechno pro to, aby se lidé pobavili." A tady je odpověď na poslední frekventovanou otázku – v Bažantnici se bude točit Plzeň a Kozel. Milevské noviny ve svém stánku nabídnou v sobotu na ochutnávku sud strakonického Dudáka při oslavě svých třicetin. 

 

Diskuse k článku - 6 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Pátek 

    Reagovat

     

    Dnes super zábava jen tak dál.

    Vloženo 28.8.2021 02:36:18

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Covid test, asi taky atrakce ?

    Vloženo 27.8.2021 22:31:23

  • Václav 

    Reagovat

     

    To mě tak bude zajímat o posvícení......

    Vloženo 27.8.2021 12:04:22

    • Hana 

      Reagovat

       

      Bude muset jinak budete na posvícení koukat za plotem.

      Vloženo 27.8.2021 12:27:05

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Burešova buzerace

        Vloženo 27.8.2021 12:57:02

        • Obcan 

          Reagovat

           

          Ne, covidova reakce

          Vloženo 28.8.2021 09:44:35

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace