Šárka Coganová poskytne vhled do svého vnitřního světa
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Teplice – V Galerii Zahradní dům Teplice prezentuje svá díla výtvarnice a pedagožka Šárka Coganová. Vernisáž výstavy s názvem Otevři oči, které se autorka osobně zúčastnila, se konala ve středu 25. srpna.

Úvodní slovo pronesl kurátor galerie Vladimír Šavel, který přiblížil tvorbu výtvarnice a současně své kolegyně na pedagogické fakultě v Ústí nad Labem. Návštěvníky vernisáže přivítal také náměstek teplického primátora Jiří Štábl a vedoucí odboru kultury a sportu teplického magistrátu Radka Růžičková.

Šárka Coganová vystudovala obor výtvarná výchova na střední pedagogické škole v Litoměřicích a pokračovala ve studiu výtvarné pedagogiky na univerzitě v Liberci. Své pedagogické zaměření rozšířila o studium poradenské služby v oblasti školní psychologie na Univerzitě Karlovo v Praze. Pracuje jako učitelka výtvarné výchovy na základní škole v Jablonci nad Nisou a přednáší na katedře výtvarného umění ústecké pedagogické fakulty.

Stěžejní výtvarnou technikou pro Šárku Coganovou je grafika, jejímž prostřednictvím autorka ventiluje přenos osobních pocitů, vjemů a myšlenek. Jak uvedl při zahájení výstavy Vladimír Šavel: „Ve své výtvarné práci se zaměřuje zejména na vyjádření nejniternějšího prožitku, který koresponduje s okolní realitou. Vychází z ní, ale neopisuje ji.“ Návštěvu zajímavého světa jablonecké výtvarnice si můžete dopřát do 2. října. Galerie je otevřena kromě pondělí denně od 11 do 17 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru