Dnes Úterý - zatazeno 14°C
Zítra Středa - zatazeno 15°C
Úterý 21. 5. 2024
Svátek má Monika
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Dolní Chabry mají zrekonstruovanou základní školu
Původní škola (v pozadí) se dočkala rekonstrukce a také moderní přístavby. Foto(2x): Karel Netolický

Dolní Chabry mají zrekonstruovanou základní školu

Během letních prázdnin byla dokončena rekonstrukce základní školy v Dolních Chabrech, při které se rozšířila kapacita zařízení. V druhé polovině srpna proběhla úspěšně závěrečná kolaudační prohlídka a po dotažení nezbytných formalit následně vydal stavební úřad kolaudační souhlas. Informovala o tom dolnochaberská radnice. 

Při dostavbě vzniklo několik nový tříd a odborných učeben. Škola bude mít k dispozici také novou tělocvičnu, jídelnu, kuchyň, šatny, interiéry a balkónovou „rozhlednu" na celé Chabry.

Celková investice byla kolem čtvrt miliardy korun, z toho většinu pokryla dotace od magistrátu.

golas-dolni-chabry

Místostarosta Golas před přístavbou školy

„Výzva, kterou jsme si s ODS a dalšími kolegy vytyčili, která z velké části ležela na mých bedrech, se podařila zrealizovat. Dílo rekonstrukce základní školy prohlašuji za dokončené a úspěšně zkolaudované. Včas, bez problému a v náležité kvalitě. O tom se také můžete sami přesvědčit už 2. září od 17 hodin na Dni otevřených dveří,“ uvedl 1. místostarosta Dolních Chaber Milan Golas (ODS), který má v gesci školství a rekonstrukci školy.

„Přeji všem rodičům, aby školní rok proběhl bez pandemických omezení a děti si mohly naplno užít nových prostor. Zaslouží si to," dodal. 


Autor: Karel Netolický

Praha 6 se letos poprvé připojila ke Světovému dni včel

Včera ve 23:41

Instalace včelích úlů na střeše Polikliniky Pod Marjánkou a v parku Ladronka, memorandum s Včelařským spolkem či výstava ve spolupráci s Velvyslanectvím Slovinské republiky. To jsou aktivity, kterými se letos městská část Praha 6 poprvé připojí ke Světovému...

Módní přehlídka z píseckého víkendu módy a designu 2024

Včera v 17:17

Písecký víkend módy a designu 2024 nabídl místním i návštěvníkům z celé republiky jedinečnou módní přehlídku udržitelných módních značek a designérů a design market složený z kvalitních výběrových produktů.

V bytě na sídlišti Antala Staška byla nalezena mrtvá žena

19. května 2024 ve 22:37

V neděli odpoledne bylo v bytě v krčské ulici Fillova na sídlišti Antala Staška nalezeno tělo mrtvé dvaatřicetileté ženy. Policisté zjišťují, za jakých okolností k tragédii došlo. Přesnou příčinu určí pitva. Podle serveru aktu.cz je příčinou smrti nešťastná...

Festival otevřených budov zaznamenal více než 103 tisíc návštěv

19. května 2024 ve 21:26

Prezidentská rezidence, Lobkowiczký palác, Nová Oranžerie na Pražském hradě od Evy Jiřičné, Goethe institut na nábřeží, vinohradská Čapkova vila, Clam-Gallasův palác na Starém Městě, budova bývalých Elektrických podniků Praha – dnes Bubenská 1 na Vltavské či nově zrekonstruované prostory Fantovy...

Na obchodní dům Máj dělníci instalují druhého motýla od Černého

19. května 2024 v 11:53

Na obchodní dům Máj na Národní třídě v neděli dělníci instalují druhého několikametrového motýla od výtvarníka Davida Černého s trupem napodobujícím stíhačku spitfire. První motýl byl na fasádu Máje připevněn v sobotu, druhý byl v neděli před 10:30 zatím stále na zemi. S jeho instalací se čeká na...

V Lipencích hořela garáž

19. května 2024 v 10:29

Profesionální hasiči z Radotína a dobrovolní hasiči z Lipencí zasahovali v pátek 17. května od 19:30 hodin v ulici Obilní v Praze-Lipencích u požáru garáže. Informoval o tom mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Další články
Nahoru