Zlato (oz) / USD
2 338,00
0,25 %
Jistota ve vlastních rukou
0

Miliardář John Paulson dává přednost zlatu před bitcoinem

Slavný miliardář John Paulson, který vydělal své jmění tím, že před více než deseti lety vsadil proti americkému trhu s bydlením, se domnívá, že kryptoměny nestojí za takový humbuk. Podle něj jsou ztrátou času a investorům nedoporučuje do těchto digitálních aktiv investovat.

Miliardář John Paulson dává přednost zlatu před bitcoinem. Foto: N D Louton – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=102016212

Pětašedesátiletý miliardář a investor se před pár dny podělil s agenturou Bloomberg o své názory na dobré investice, přestože rozhovory poskytuje jen málokdy a jak řekl v jednom z interview: „Médiím se vyhýbám.“

Miliardář, který na krizi „Big Short“ v roce 2008 vydělal 20 miliard dolarů, si je jistý svým současným výběrem investic a tvrdí, že kryptoměny jsou bublina, která se nakonec ukáže jako bezcenná. „Rozvádí to slovy, že kryptoměny představují omezenou nabídku ničeho. Říká například, že dokud bude vysoká poptávka převyšovat omezenou nabídku, ceny aktiv porostou,“ napsal server Investing.com.

Paulson rozhodně není fanouškem kryptoměn. Dává přednost zlatu před bitcoinem, protože podle něj je „velmi omezené množství investovatelného zlata“. Investovat do zlata podle něj dává smysl a je přesvědčen, že drahý kov si v době inflace „vede velmi dobře“, uvedl server Bitcoinexchangeguide.com.

(luk)

PSALI JSME: Miliardáři se drží zlata

Další z kategorie Zlato