Blizzard Entertainment náhled

Blizzard Entertainment bude začátkem roku 2022 zrušen?

2. 9. 2021
Zdroj náhledu: Blizzard.com

Po kauze sexuálního obtěžování žen a následné žalobě se značka Blizzard dostala historicky na úplné dno. Stránka MMO-Champion přišla se zajímavými novinkami ohledně této společnosti. Všechny informace berte s velkou rezervou, nejedná se o nic oficiálně potvrzeného.Blizzard Entertainment bude začátkem roku 2022 rozpuštěn a nahradí jej zcela nový tým, který se bude jmenovat Activision Insight. Podstatná část zaměstnanců Blizzardu bude vyhozena a nahrazena novými zaměstnanci.

Diablo

Společnost a investoři nyní nejvíc věří projektu Diablo. Připravované Diablo 4 má čtyři plánovaná rozšíření. Na remaku Diabla se i nadále pracuje. Diablo Immortal se rozšíří na další platformy, včetně PC a konzolí, rok po vydání mobilní verze. Zatím neoznámená Diablo PvP hra se začne vyvíjet pod týmem Insight. Týmy, které pracují na hrách ze světa Diabla a Hearthstone, nebudou změnami ve společnosti zásadně ovlivněny.

World of Warcraft

World of Warcraft přechází oficiálně do módu údržby. Práce vývojářů, která měla přijít v budoucnu do datadisku Shadowlands, bude zasazena do patche 9.3. Ten je plánovaný na rok 2023 a navzdory svému názvu nebude mít nic společného s Shadowlands. Patch bude tvořit to, co bylo vytvořeno do zrušeného patche 10.0.

Klasické servery budou spojeny do jednoho, maximálně dvou serverů s uvedení WotLK Classic. Toto zároveň bude poslední rozšíření do verze Classic.

World of Warcraft retail má nahradit nový nepojmenovaný titul, který se bude silně inspirovat FFXIV. Na hře by měl pracovat už nahrazený tým Insight, původní vývojáři World of Warcraft se na novém titulu podílet nebudou. Nejde o pokračování, ale o kompletní restart hry. V současnosti je pouze ve fázi plánování. Dle uniklých informací by příběh měl být zasazen do Východních království a neměl by mít rozdělené frakce.

Připravuje se rovněž World of Warcraft MMO pro mobilní telefony. Titul by měl být dostupný pouze pro Čínu a pracuje se na něm už od roku 2019. Momentální vývoj byl přerušen a má být nahrazen novým týmem Insight.

Overwatch

Podle všeho byl titul Overwatch 2 přerušen, včetně her na telefon, které byly v přípravě a s Overwatch byly nějak spojené. Původní Overwatch obdrží v roce 2022 update, v němž budou přidány mapy i hrdinové ze zrušeného Overwatch 2.

Starcraft

Starcraft 2 je zcela u konce, neplánuje se žádné nové rozšíření ani MOBA ze světa Starcraftu. Veškerá podpora bude přerušena.

Budoucnost Blizzardu je ve hvězdách

S tím, v jaké situaci je momentálně Blizzard Entertainment, se jedná o možné scénáře, které by z pohledu společnosti dávaly smysl. Osobně si myslím, že kauza Blizzard jméno firmy nenávratně zničila. Jestli se vyplní možné scénáře, se dozvíme s největší pravděpodobností začátkem příštího roku.

Zdroj: mmo-champion.com


Článek pro Gaming Professors napsal Václav Zakouřil.

Gaming Professors

Externí redaktoři nám občas podají pomocnou ruku. Každý se svou specializací zaměřuje na jiné typy her a dohromady tak pokrývají širokou škálu herních žánrů. Přidat se můžeš i ty!

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.