SportObchod.cz kupuje výrobce fitness výživy. Cílem e-shopu je vytvořit nabídku sortimentu pro všechny sportovce

Peter BrejčákPeter Brejčák

pr_sportobchod_fitness4u_foto1

Foto: SportObchod.cz

Ředitel SportObchod.cz Josef Mech a majitel Fitness4U Filip Novotný

0Zobrazit komentáře

Tuzemský e-shop SportObchod.cz se dlouhodobě zaměřoval hlavně na sportovní vybavení například pro hokejisty, tenisty, cyklisty nebo běžce a loni dosáhl na obrat půl miliardy korun. Letos výrazným způsobem rozšiřuje svoji nabídku, když vstoupil také do světa outdooru. Teď hlásí zásadní novinku – akvizici společnosti Fitness4U, jež se zaměřuje na fitness výživu, posilování a další doplňky.

„Důvodem akvizice je snaha dosáhnout větší komplexnosti nabídky obchodu. Akvizice nám zároveň pomůže využít potenciál značky a zvýšit konkurenceschopnost na zahraničních trzích,“ říká Josef Mech, jednatel SportObchod.cz, jenž aktuálně působí na šesti trzích v Evropě. Cena transakce nebyla zveřejněna, vzhledem na obrat Fitness4U ve výši 130 milionů korun však podle odhadu CzechCrunche pravděpodobně půjde o devítimístnou částku.

Cílem SportObchod.cz je vytvořit všestranný sportovní e-shop s širokou nabídkou sortimentu pro všechny sportovce. Akvizice firmy zaměřené na sportovní výživu a fitness je tak dalším dílkem skládačky. „Našim zákazníkům jsme teď schopni nabídnout kromě sportovního vybavení také plnohodnotnou nabídku sportovní výživy a doplňků pro fitness a posilování,“ doplňuje Mech s tím, že na trhu bude značka Fitness4U fungovat i nadále.

„Dosud jsme působili pouze v Česku a na Slovensku. Od spolupráce si proto slibujeme například expanzi na nové trhy, se kterou má SportObchod.cz zkušenosti,“ říká důvody prodeje společnosti její původní majitel Filip Novotný, který se po akvizici stal součástí týmu SportObchod.cz.

„Pro naše stávající zákazníky se ale zatím nic nemění. Značka Fitness4U bude na českém a slovenském trhu i nadále fungovat, pouze na technologickém řešení SportObchodu. Navíc chystáme novinky, které posunou servis pro zákazníky na novou úroveň a zlepší jejich zážitek z nákupu oblíbených fitness suplementů,“ slíbil Novotný.

Samotný SportObchod.cz přitom v polovině června získal investici od Hartenberg Holding ze svěřenských fondů premiéra Andreje Babiše a investiční skupiny eRockets, podle informací deníku E15 se výše transakce pohybovala ve stovkách milionů korun.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym