Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. září 2021 18:26
Čas čtení 0:33
Adam Novosad

Bitcoin se za několik desítek minut náhle propadl o více než 15 %. Investoři ztratili miliony, cena se ale již stabilizuje

Bitcoin se za několik desítek minut náhle propadl o více než 15 %. Investoři ztratili miliony, cena se ale již stabilizuje
Zdroj: Getty Images/Yuriko Nakao
NEWS BITCOIN KRYPTOMĚNY
Uložit Uložené

Trh s kryptoměnami v úterý zažil náhlý propad, přestože se Bitcoin stal oficiálním platidlem v Salvadoru.

Salvador přijal kryptoměnu Bitcoin jako oficiální platidlo, ale zavádění nového zákona do praxe provázely komplikace. A to nejen technické problémy. Bitcoin se v úterý 7. září během několika desítek minut propadl z více než 52 tisíc na méně než 44 tisíc dolarů, uvádí The Independent.

Tento náhlý propad o minimálně 15 procent zaskočil řadu investorů, kteří možná očekávali, že přijetí Bitcoinu jako oficiálního platidla v prvním státě na světě bude provázet výrazný růst hodnoty této kryptoměny. Od nejnižšího bodu se však Bitcoin odrazil a v době vydání článku se cena vrátila nad hranici 46 tisíc dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse