Pardubice: MŠ Doubek aspiruje na Stavbu roku

09.09.2021 7:34

Nedávno postavená mateřská škola ve Svítkově bojuje spolu s dalšími 32 objekty o titul Stavba roku 2021.

Pardubice: MŠ Doubek aspiruje na Stavbu roku
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Budova, kterou pro město navrhla architektonická kancelář Med Pavlík architekti, dokázala odbornou porotu svou kompozicí i použitým materiálem uchvátit natolik, že postoupila do celorepublikového finále, jehož vyhlášení proběhne 18. října v pražské Betlémské kapli.

Anketa

Má Babiš pravdu, že je třeba přivézt Ukrajince, kteří by nahradili chybějící pracovní síly u nás?

20%
56%
hlasovalo: 43106 lidí

Areál nové mateřské školy se podařilo postavit za přibližně 14 měsíců, za tu dobu zde byly vybudovány nejen prostory určené dětem, ale také administrativní zázemí pro personál a vedení mateřské školy či parkovací místa pro zaměstnance i rodiče. Náklady ve výši zhruba 63 milionů korun přitom zahrnovaly nejen výdaje spojené se stavbou objektu, ale i pořízením veškerého vybavení a gastrotechnologie. Školka tvořená třemi pavilony a zhotovená převážně z přírodních materiálů disponuje také dostatečným prostorem pro venkovní aktivity a krytou terasou, která byla přistavěna ke každému pavilonu. Městu se navíc na výstavbu MŠ Doubek, kterou v současné době navštěvuje 75 dětí a která je v provozu od školního roku 2020/2021, podařilo získat dotaci ve výši 51 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu, ze specifického cíle zaměřeného na zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení.

O vítězi rozhodne odborná porota pod vedením architekta Jana Vrany složená ze zástupců vypisovatelů z řad architektů a inženýrů. Kromě předsedy Jana Vrany jsou jejími členy Martina Hovořáková (Nadace ABF), Renata Zdařilová (ČKAIT), Jan Pašek (SPS ČR) a Ladislav Vaněk (MPO ČR).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…