InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Brunch Na Zavadilce – kulinářská akce amatérských kuchařů

    neděle 12.5 10:00 - Podskalí – Strakonice

  • Tomáš Kvapilík: Mozaika vztahů – společenská beseda

    neděle 12.5 19:00 - Kavárna Železářství U Šulců, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vedli 40 minut, nakonec opustili led bez bodu. Kohouti prožili v extraligové premiéře s Pardubicemi velké zklamání

Kohouti prohráli první extraligové utkání s dorostem Pardubic 1:2. , Autor: Josef Janda

Kohouti prohráli první extraligové utkání s dorostem Pardubic 1:2.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Extraligoví dorostenci HC Tábor vstoupili do nového ročníku nejvyšší soutěže čtvrtečním domácím duelem s favorizovanými Pardubicemi. Kohouti odehráli skvělou první třetinu, v níž se trefil Ondřej Sabiniok. Domácí ani ve druhé části nepustili Dynamo ke gólu a Tesař chytal skvěle, ovšem ani kohouti další trefu nepřidali. A že k ní měli v průběhu prvních 40 minut blízko! Dvakrát si zahráli zkrácenou přesilovku pět na tři, několikrát jim nepomohla ani odkrytá branka. Pardubičtí odčarovali Tesařovo kouzlo (úspěšnost zákroků téměř 95 %) ve 49. minutě, kdy do branky proskotačil kotouč z Vrbovy hole. Rozhodující úder přišel čtyři a půl minuty před koncem, to k parádní ráně napřáhl obránce Holec – 1:2.

 

Zaskočený táborský tým už nenašel cestu k vyrovnání a hosté nepustili kohouty ani ke hře bez brankáře. Duelu vládli právě gólmani. Kromě již zmíněné vysoké procentuální úspěšnosti táborského brankáře Tesaře podal ještě o kousek lepší výkon pardubický Matěcha – 97,5 procenta.

HC Tábor – HC Dynamo Pardubice 1:2 (1:0, 0:0, 0:2), branky a nahrávky: 9. Sabiniok (Kofroň, Fábera) – 49. Vrba (Hiemer, Novák), 56. Holec (Matěcha, Fiala), rozhodčí Pražák – Kubíček, Bělohlav, vyloučení 5:6, bez využití, 150 diváků.

HC Tábor: Tesař (Maňas) – Bůžek, Shaklein, Šťastný, Cícha, Ondřej, Šíma – Šindelář, Kofroň, Dušek, Kupka, Fábera, Seidl, Pospíchal, Eremiáš, Sabiniok.

HC Dynamo Pardubice: Matěcha (Pithart) – Sopoušek, Šmerda, Kaštánek, Maštalíř, Oliva, Holec, Dvořák, Úlehla – Hiemer, Lejdar, Kučera, Dostál, Fiala, Pražan, Novák, Vrba, Svoboda.

Další extraligové utkání čeká na kohouty už v sobotu od 16.45 hodin v Českých Budějovicích a táborský kapitán Matyáš Cícha očekává úplně jiný zápas. „Musíme hodit prohru s Pardubicemi za hlavu. V Budějovicích nás čeká úplně jiný hokej. Hrát se bude víc do těla, přesto chceme vyhrát," vyhlíží zítřejší duel kapitán Cícha.

Úplně zničený byl bezprostředně po utkání s favorizovanými Pardubicemi hlavní trenér Tábora Tomáš Matušík a dlouho hledal slova, jak by v závěru prohraný zápas zhodnotil. „Je to obrovská škoda, co se nám dnes přihodilo. S jedním vstřeleným gólem se hokejové zápasy samozřejmě vyhrávat nedají. Dvě třetiny jsme hráli ale opravdu výtečně a měli jsme dobrý pohyb. Ve třetí třetině jsme se zalekli toho, že bychom mohli Pardubice porazit. Soupeř nás v ničem nepřehrával. Gólu na 1:1 předcházela obrovská chyba, že kličkujeme ve třetině, ačkoliv si to neustále zdůrazňujeme. Vítězný gól trefil Holec pěkně. Ale zase... Střílel pravý bek, u kterého měl být někdo z našich," řekl k utkání Matušík.

Táborský lodivod už vyhlíží sobotní bitvu v Budějovicích. „Tam rozhodně nebudeme mít o motivaci nouzi. Hodit dnešní prohru za hlavu bude složité, protože v pátek to musíme vybruslit a trošku potrénovat. Zápas v Budějovicích bude plný emocí," uzavřel Tomáš Matušík.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace