InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Divadlo A.Dvořáka: Jentl – drama podle povídky I. B. Singera

    pátek 17.5 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Mustang Bluesride

    pátek 17.5 19:00 - Club Highway 61 Kijevská 1474, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veslaři VS Tábor získali na Táborské regatě 14 zlatých medailí. Celkové vítězství v poháru putuje k Vajgaru

Starší žákyně Natálie Ševčíková získala dvě prvenství. , Autor: Josef Janda

Starší žákyně Natálie Ševčíková získala dvě prvenství.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Veslařský oddíl VS Tábor uspořádal v neděli 12. září za podpory města Tábora druhý ročník veslařského závodu ve sprintu Táborská regata, která byla vyvrcholením a posledním třetím kolem Jihočeského poháru. Na Jordánu se představilo na pětistovce osm klubů a oddílů. Početné zastoupení měli domácí závodníci VS Tábor, veslaři z Jindřichova Hradce nebo z Třeboně. Přijel i jeden závodník z Břeclavi. Veslaři VS Tábor vybojovali na domácí vodě 14 zlatých medailí. Nejvíce se dařilo mladším žákům. Kai Jones a Tomáš Malenický zvítězili společně na dvojskifu a každý ve svém děleném závodě skifů. Stejně úspěšné byly i starší žákyně Klára Malenická s Natálií Ševčíkovou, které společně zvítězily na dvojskifu. V této disciplíně jsou úřadujícími mistryněmi České republiky. Každá přidala prvenství také ve svém děleném závodě skifů, kde nastoupily proti velmi dobrým soupeřkám.

 

Na úspěchy dosáhli veslaři od Jordánu také mezi ženami. Žaneta Chudá s Lucií Koškovou překvapivě porazily v závodě dvojskifů jindřichohradeckou posádku, ve které veslovala juniorská mistryně světa 2018 na osmě Barbora Mátlová. Odplata závodnice od Vajgaru přišla v závodě skifů žen, kde Chudou těsně porazila.

Celkovým vítězem Jihočeského poháru se stal VK Vajgar Jindřichův Hradec především díky skvělým výkonům mládeže a vynikajícím děvčatům v kategorii žákyň a dorostenek.

Veslaři z Jordánu skončili na celkovém lichotivém 5. místě, když absolvovali poctivě všechna tři kola. V domácím prostředí skončili v neděli po poctivém a nadšeném boji druzí.

Ve středečním Týdeníku Táborsko přineseme z Táborské regaty další podrobnosti.

Z veslařů VS Tábor promluví úspěšná starší žákyně Natálie Ševčíková. Jak hodnotí svá dvě vítězství? A jak vypadala příprava na tyto závody?

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    A co má jako bejt?

    Vloženo 14.9.2021 20:55:18

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Ho--o bl.bečku. Jsou skvělí, výborná práce a vynikající výsledky. Gratuluju !

      Vloženo 15.9.2021 08:14:57

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Je to vůbec sport?

        Vloženo 15.9.2021 13:29:39

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Olympijský,troubo.

          Vloženo 15.9.2021 19:49:00

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace