InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Technické muzeum v Písku nebude. Bývalé velitelství podnikatelé Anděl a Lopata prodali

PÍSEK – Když v roce 2015 rozhodovali písečtí zastupitelé o tom, komu prodají budovu bývalého vojenského velitelství na křižovatce Pražské a Vladislavovy ulice, dali přednost podnikatelskému záměru tehdejšího radního města Marka Anděla. Ten s dalším podnikatelem Martinem Lopatou zaujal plánem vybudovat z objektu technické muzeum, učebny a byty. Budovu jim město prodalo za 9,2 milionu korun. Na posledním zasedání zastupitelů v srpnu vyšlo najevo, že žádné technické muzeum nebude. Oba písečtí podnikatelé dům číslo 248 před nedávnem prodali budějovické společnosti Art Deco Living, která na internetu avizuje už pouze budování stylových bytů. A k nim si přála od města získat 1302 metrů čtverečních pozemku v sousedství budovy pro parkové úpravy a zřízení parkoviště. Jenže současně o tentýž pozemek požádal provozovatel zařízení Alzheimer home Písek, které spravuje třicet lůžek v posledním patře sousední Psychiatrické nemocnice. Alzheimer home má zájem si pozemek pronajmout a zřídit na něm terapeutickou zahradu pro klienty.


Zastupitel Jiří Hořánek (ANO) sdělil, že podle jeho názoru se nemají pozemky v bývalých Žižkových kasárnách prodávat nikomu. „Dokud nevíme, co se tam bude dělat, neprodával bych ani metr. Můžeme zatím pronajímat," řekl Hořánek. Rudolf Tyll (Pro Písek) připomněl i záměr na výstavbu kruhového objezdu dál směrem po Pražské. Proto se i on vyjádřil proti prodeji, aby případně pak městu odprodané metry nechyběly.

Marek Anděl (Písek sobě) se naopak za budějovickou firmu přimlouval. Připomněl, že zatímco firma BB Profi chce v kasárnách zřizovat závoru, aby lidé z Portyče nepoužívali její privátní parkoviště, tak firma Art Deco Living má zájem naopak parkovací místa stavět. Ta ovšem k vybudovaným bytům musí investor zřídit ze zákona tak jako tak.
Zastupitelé většinou dvaceti hlasů pozemek prodat odmítli a doporučili radě města, aby jej pronajala organizaci Alzheimer home Písek na terapeutickou zahradu pro klienty domova se zvláštním režimem. Stejně jako v minulosti tak na sebe narážejí plány majitelů obou sousedních objektů.

Potenciální majitelé stylového bydlení musí počítat s výhledem do terapeutické zahrady sociálního zařízení. Parkování bude muset investor zajistit jinde. Bývalý spolumajitel budovy velitelství Marek Anděl se hlasování spolu s dalšími třemi kolegy zdržel.

 

Diskuse k článku - 45 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3 4  | Starší příspěvky »
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    lidi nevolte andela nechodte na jeho akce je to vypecenej clověk kral podvodu

    Vloženo 18.9.2021 19:40:52

  • Petr 

    Reagovat

     

    Paní Šťastná, vaše horečná aktivita v této kauze už zavání podezřením, že jste buď slepá, což si nemyslím, protože se na ty šmejďárny na zastupitelstvo chodíte dívat, nebo v této věci nějak zainteresovaná. Protože každý přece ví, že město natruc nechtělo budovu prodat J. Grégrovi, proto se radní (vč. M. Anděla), zasadili o to usnesení, že tam nesmí být další psychiatrie, i když zrovna zařízení pro lidi s Alzheimerem by se hodně hodilo, a pak se najednou zjevil kupec radní Anděl a opíjel kolegy rohlíkem řečmi o nějakém technickém muzeu. Že si to pak nedali do smlouvy je další lumpárna a vy tu na tom pořád bazírujete. Takže vám se taková lumpárna asi líbí.

    Vloženo 18.9.2021 14:52:18

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Žádná lumpárna se mi nelíbí, jak jistě víte. Zainteresovaná bych musela být ve všech věcech, kde jsem horečně aktivní, třeba prodeje -nová kasárna, U Honzíčka, pozemky v průmyslové zóně a další, tedy podle této logiky, ne?
      Vadí mi legalizace pomluv, nadávek na kupce a nikdo se nepohoršuje nad zastupiteli, kteří tohle způsobili. Veškerá odpovědnost leží na zastupitelích asi od r. 2011(?) do doby prodeje. Zastupitelé a nikdo jiný, způsobili, že se budova přes všechny průvodní nezvyklosti dál prodávala. To oni mohli prodej zastavit, když se opakovaně kupec nepřihlásil, nebo změnit podmínky prodeje v usnesení, nemuseli podpořit prodej členovi rady města- o tom se taky rokovalo -všechno tehdy leželo v rukou zastupitelů, to oni by tu měli být předmětem diskuze.
      Bazíruji na tom, protože to jediné v tuhle chvíli platí. Já se nepřikloním k planým výkřikům, které i kdyby byly pravdivé, nejsou podložené. Takových příběhů je mraky, a dějí se neustále, ale pokud to neprokážu, nezmůžu nic. U některých věcí to na můj podnět nedokázala prokázat ani Policie ČR, tak to je. Tuze moc bych si přála, aby i ostatní začali hledat ty pravé "viníky", ale hned na začátku, ne až na konci příběhu.

      Vloženo 18.9.2021 16:50:23

      • M. Šťastná 

        Reagovat

         

        Koukám, že tam není vyplněné jméno, zvláštní, ale je to můj text.

        Vloženo 18.9.2021 23:29:51

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    KOSTATA

    Vloženo 18.9.2021 12:17:38

  • M. Šťastná 

    Reagovat

     

    Město pronajalo pozemky za parádní cenu, o tom teď přemýšlejte
    Usnesení č. 512/21
    Rada města Písku po projednání schvaluje pronájem části pozemku parc.č. 331/1 o výměře 850 m2 k.ú. Písek na dobu určitou 10 let s možností dalšího prodloužení za účelem výstavby terapeutické zahrady pro klienty Alzheimer Home Písek za nájemné ve výši 10 Kč/m2/rok pro Alzheimer Home, z. ú., IČO 03593207, se sídlem Praha 4 – Kunratice, Urešova 1757. Rada města pověřuje starostku podpisem smlouvy o nájmu pozemku.
    Hlasování č. 6: pro: 9 proti: 0 zdržel se: 0
    Zodpovídá: Ing. Hladíková

    Vloženo 17.9.2021 13:28:36

    • Anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Příjem do městské kasy osm a půl tisíce ročně je parádní cena?

      Vloženo 17.9.2021 16:27:51

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Asi myšleno ironicky, parádní je pro nájemce. Kdyby o té ceně vědělo víc lidí, asi by se taky hlásili o nájem.

        Vloženo 17.9.2021 17:49:08

  • Jana 

    Reagovat

     

    Pan Lopata zase až tak špatný není, co se tam udělalo, zajistil on. Taky se tak trochu s panem Andělem právě pro rozdílnost názorů nepohodl. A pak to tedy ukončili. Prostě tady platí 100 % to, co se o panu Andělovi píše níže a pomluvy to nejsou (pro p. Šťastnou alias B. Pytlík).

    Vloženo 17.9.2021 13:08:55

    • M. Šťastná 

      Reagovat

       

      Jestlipak byste byla hrdinkou, kdybyste se musela identifikovat, taky byste mlela stejné nesmysly a pomluvy? Napřed oba kupce označíte -podvodníci a lháři, pak je špatný jen jeden z nich, a nezapomenete urážet i mě, vlastně se to od vám podobných typů pisatelů dá očekávat, co se divím.

      Já jsem přesvědčená o tom, že nejste a nebudete, prostě schopna pochopit podstatu celé záležitosti a dokola si budete mlít to svoje, hlavně abyste někde vypsala něco pomluv, nesmyslů, urážek .... nu což, i tací mezi námi jsou, já jsem s tím smířená.

      Vloženo 17.9.2021 19:50:12

      • Jana 

        Reagovat

         

        Paní Štastná, v komunitě zmíněných lidí se pohybuji spoustu let. Proto nemusím zrovna chodit na zastupitelstva a pitvat se ve věcech. Prostě je znám spoustu let a názor nezměním. A jak jsem Vás prosím urazila? Vy jste neobdivovala a snad neměla ráda Brouka Pytlíka? To se mi nechce ani věřit.

        Vloženo 18.9.2021 09:38:42

« Novější příspěvky 1 2 3 4  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace