InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Výlet s knihovnou do okolí Volyně

    Úterý 14.5 11:20 - Strakonice – sraz na autobusovém nádraží

  • Vernisáž výstavy obrazů Rudolfa Riedlbaucha

    Úterý 14.5 17:00 - Muzeum Středního Pootaví

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Samson přivedl do kabiny další známé tváře. Jak dopadne sobotní derby s Hlubokou?

HC Samson ČB na ledě v Soběslavi, kde tým kolem kapitána Martina Hanzala vyhrál v rámci přípravy na krajskou ligu Memoriál Pavla Háka.

HC Samson ČB na ledě v Soběslavi, kde tým kolem kapitána Martina Hanzala vyhrál v rámci přípravy na krajskou ligu Memoriál Pavla Háka.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Před rokem Samson vzbudil rozruch. Hokejová parta kolem bratří Hanzalů a Františka Mrázka vdechla život novému týmu, který si dal do názvu jméno generálního sponzora. Letos českobudějovický celek vstoupí do druhé sezony. Páteř týmu tvoří bývalé opory David servisu i harcovníci, kteří sbírali starty v NHL a reprezentaci jako na běžícím pásu. Největší posilou je forvard Jiří Novotný, jenž ještě v minulém ročníku hájil barvy Ambri-Piotta v elitní švýcarské soutěži, a také René Vydarený, donedávna obránce Motoru.

 

Na střídačce se chopí trenérské role Lukáš Chaloupka a Petr Fleischmann. „Budeme patřit v krajské lize k nejstarším a nejtěžším týmům," konstatuje první z nich. „Posílili jsme, protože loni jsme na úvod vyhráli s Hlubokou, ale pak přišla zranění a šlo to s námi z kopce," vzpomíná Chaloupka.

Z Krumlova se vrátil do budějovické kabiny obávaný krajský kanonýr Roman Šulčík. Kádr je dostatečně široký, aby se hráči mohli v základní části při absencích navzájem zastoupit. Někteří totiž slíbili jen občasnou výpomoc. „Jirka Novotný, který pracuje ve Švýcarsku, bude moci přijet jen někdy. Zahrají si všichni," avizuje trenér, že bude často hýbat se sestavou. Na úvodní duel dorazí z Mladé Boleslavi duo Václav Nedorost, Radim Vrbata, zatímco bek Rostislav Klesla je proti loňsku nedoplní. „Teď je zraněný, ale uvidíme, třeba se někdy rozhodne, že přijede," nevylučuje Chaloupka výpomoc dalšího matadora se zkušenostmi v nejlepší lize světa.

Respekt si dokáží zjednat

V letním období Samson porazil Střelce v Jindřichově Hradci a získal trofej na Hákově memoriálu v Soběslavi. Tím herní přípravu uzavřel. Výsledky budí respekt, jména na soupisce kolem Martina Hanzala jakbysmet, současně ale soupeře motivují k lepším výkonům. „Sice jsme vítězili, ale nebude to lehké, každý se na nás bude chtít vytáhnout," tuší Lukáš Chaloupka.

Úctu ze strany soupeřů prý nezaznamenal ani loni, nikdo Samsonu nic nedaruje, žádná autogramiáda na ledě se nekonala. Místo žádostí o podpis protihráči spíš ještě přidají na bojovnosti. „Na druhou stranu, zahrát si proti takovým borcům, jako jsou Hanzal, Novotný, Sičák, Vydarený nebo Ťoupal, může být pro mladší kluky v kraji zážitek," uvažuje Lukáš Chaloupka. Že se bývalí profesionálové věnují dnes hokeji čistě pro zábavu, je nasnadě. O ambicích a cílech Samsonu kouč říká: „Chceme si udělat žízeň a zároveň vyhrávat! Jako každý, kdo se přihlásí do nějaké soutěže..."

Pokud by soupeři projevili nedostatek respektu, je Lukáš Chaloupka přesvědčen, že si ho ostřílení matadoři dokáží zjednat. Na úvod prověří Samson v okresním derby HC Hluboká Knights. Duel je na programu 18. září od 18.30 hodin v Hokejovém centru Pouzar, kde Samson našel zázemí. „Domácí zápasy budeme hrát v pátek, tato sobota je výjimkou," vzkazuje divákům Lukáš Chaloupka.

Do krajské ligy zasáhne v této sezoně jedenáct výhradně jihočeských týmů.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace