InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Do třetice všeho dobrého - Písečanky jsou stále bez prohry

PÍSEK - Po dvou vítězných zápasech s těžkými soupeři nového ročníku nejvyšší házenkářské soutěže žen hostily v neděli 19. září házenkářky Písku nováčka ze slovenské Stupavy. Výsledky Slovenek z prvních dvou utkání ukázaly, že budou patřit k outsiderům celé soutěže, takže Písečanky byly vysokými favoritkami a čekalo se jejich povinné vítězství. Hned od začátku bylo zřejmé, že se papírové předpoklady naplní. Domácí házenkářky se rychle ujaly vedení 3:0, a to postupně navyšovaly až na propastný rozdíl dvaceti gólů.

Sokol Písek - AHT HC Tatran Stupava 35:15 (21:7)
Sestava a branky Písku: Bezpalcová, Kržová - Kubišová 1, Nosková 3, B. Velková 1, Pokorná 6, A. Velková 5, Merglová, E. Svobodová 6, Bicanová, Stellnerová 5, Chlupová 2, Housková, Boorová 6, Pešková
Nejvíce branek Stupavy: Schwarzová 3
Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmimetrové hody: 0:5/3. Vyloučení: 2:4

Jasné vítězství házenkářek Sokola Písek, které jsou jako jediný český tým bez ztráty bodu, je výhra posunula na druhé místo celkové tabulky. Kromě toho měl duel další dva příběhy.
1. Celé utkání poprvé odehrála letní posila v brance Eva Bezpalcová. Sice se chvíli rozkoukávala, ale když se rozchytala, byla svým spoluhráčkám oporou a pro soupeřky mnohdy neprůstřelnou zdí.
2. Do interligového utkání poprvé naskočila ještě dorostenka Nela Nosková, která měla pouze sbírat zkušenosti. Od trenérky Kateřiny Hromádkové však dostala dost prostoru, aby nebyla jenom do počtu, ale ukázala, že v Písku stále umí vychovávat kvalitní hráčky. Ve své snové premiéře nastřílela debutantkám tři pěkné góly a trenérka zřejmě už teď může počítat s další platnou hráčkou kádru.

Ve středečních papírových Píseckých postřezích najdete rozhovor s debutantkou Nelou Noskovou a duel zhodnotí trenérka Písku Kateřina Hromádková. 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace