InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Cesta na dovolenou aneb Jak se vyhnout dezinformacím

    pondělí 20.5 13:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Lidická 1, České Budějovice

  • Lék Dr. Stejskala

    pondělí 20.5 15:00 - Jihočeské divadlo Dr. Stejskala 424/19, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V derby Hradiště a Kluk padaly góly až po přestávce

PÍSEK/HRADIŠTĚ – V neděli 19. září přinesl los nejnižší krajské soutěže derby mužstev z Písecka. Hradiště, které zatím body sbírá jen na domácím hřišti, hostilo fotbalisty Kluk. Ti nezažívají zrovna povedený začátek sezony a na první bodový příděl čekali. A nic se pro ně nezměnilo ani po uplynulém kole. Svěřenci hrajícího trenéra Miroslava Štěpána na píseckém kopci dlouho drželi nadějný výsledek. Domácí však v závěru přidali a napínavé utkání strhli na svou stranu. Dojem z derby kazil pouze hlavní arbitr David Macháček, který si neustále pletl to, proti jakému týmu vlastně pískl, a jeho výrokům se divili všichni přítomní. Pozitivní bylo, že škodil oběma stranám stejně. Hradiště se díky výhře vyhouplo na druhé místo tabulky. Boston se pokusí první body urvat v domácím prostředí s Větrovy, a pokud předvede podobný výkon jako proti Hradišti, určitě má proti desátému týmu slušnou šanci.

TJ Hradiště – 1. FC Boston Kluky 3:1 (0:0)
Branky: 52. Tichava, 75. Valach, 87. Suk – 55. Štěpán
Rozhodčí: Macháček – Filípek, Dušek. ŽK: 4:3 (Pichlík, Řezáč, Suk, Valach – Němec, Košatka, Říha). Diváků: 120
Hradiště: Doležal – Mála, Hubička, Tichava, Pichlík, Řezáč (89. Hřebejk), Čejka (61. Suk), Stropnický, Šteier (46. Blažek), Valach, Pohnán (74. Nimburský)
Kluky: Buste – Němec, V. Košatka, Blažek, Fučík (79. Krejčí), Humr, Říha starší, Dobinda, Štěpán, Marek, Říha mladší

V prvním poločase mělo herně navrch Hradiště. Domácím ale chyběla finální fáze a tak se do žádné stoprocentní šance ani nedostali. Skóre se poprvé měnilo deset minut po přestávce, kdy po přihrávce Františka Řezáče utekl po pravé straně Tomáš Tichava a poslal Hradiště do vedení – 1:0. Radost domácích příznivců vydržela pouze tři minuty. Po rohovém kopu potrestal nedůraz bránících hráčů hostující Miroslav Štěpán – 1:1. Svěřenci Vlastimila Klusoně se postupem času z inkasované branky oklepali a přitlačili Boston do vlastní šestnáctky. Hosté zase hrozili z rychlých brejků a problémy dělali zejména Miroslav Štěpán a Radu Dobinda. V 75. minutě šlo Hradiště znovu do vedení. Po rohovém kopu Lukáše Hubičky se hlavou prosadil Petr Valach - 2:1. Pojistku hradišťského vítězství pak tři minuty před koncem přidal Matěj Suk.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace