Teplická rocková kapela Melodica vznikla oficiálně v roce 2019 v kruhu rodinném. Zakladateli se stali Hanka Ježková (zpěv), Filip Ježek (klavír, zpěv), Radek Ježek (zpěv) a bubeník Víťa Veselý, který studoval na konzervatoři v Teplicích, stejně jako Filip, kde se seznámili. Založit kapelu nás napadlo poté, co jsme ukončili rockový sbor a chtěli jsme skládat autorské písně s vlastními texty. Pomalu jsme se začali poohlížet po vhodných muzikantech a na začátku se složení několikrát měnilo. První koncert, který Melodica odehrála, byl na teplické Hvjezdě a hned s hvězdným hostem. Byl jím kytarista kapely Kabát, Tomáš Krulich. Na začátku roku 2020 jsme natočili několik demo nahrávek a vrhli se na videoklipy, které si natáčíme ve vlastní produkci (Ježek production). V květnu 2020, i přes nepřízeň složité situace kolem covid-19, jsme nastoupili do profesionálního studia Ponte records Míry Kuželky v Mostě. Název alba jsme měli vymyšlený dopředu, neboť charakterizuje to, co máme všichni nejraději, rockovou muziku. Název alba je tedy Rockový srdce a obsahuje 12 písní.

     Po nahrání písně Válka jsme se rozhodli natočit bombastický videoklip a sháněli jsme vhodné herce, neboť jsme od začátku psali scénář, který má příběh. Při angažování herců jsme se seznámili s hercem a moderátorem Miroslavem Šimůnkem, kterému Filip zahrál připravenou píseň na klavír a on byl tak nadšen, že nám začal dělat manažera a pomáhal nám s výběrem hlavních hvězd. Původně měli hrát hlavní role Eva Burešová a Marek Lambora, ale pro pracovní vytížení jsme museli oslovit další herce. A nebyli to herci jen tak ledajací. Oslovili jsme prostřednictvím Míry Lucii Vondráčkovou a Davida Gránského, kteří role ztvárnili profesionálním způsobem. Zahrál si také Míra Šimůnek a nadšenci z klubů vojenské historie kolem Tomáše Zaťka. Klip byl dokončen v srpnu 2020 a v září jsme jej v Praze oficiálně představili na křtu pro novináře a CNN Prima News. Samozřejmě nechyběly hlavní hvězdy Lucie Vondráčková a David Gránský. Klip nám pokřtila známá osobnost Michaela Dolinová a nutno poděkovat také Renému Kekely a Jaroslavu Hauerovi, kteří vše zorganizovali. TV Prima o tomto křtu natočila reportáž, která se objevila v pořadu Showtime. 
     Melodica však nedělá jen muziku, ale ráda také podporuje dobré a ušlechtilé věci. Jelikož máme rádi zvířátka a líbila se nám nabídka, kterou nám dal pan Ladislav Zimmermann z Nadačního fondu Slza zvířat, stali jsme se jeho součástí. Vystoupili jsme na podporu této nadace na několika akcích, včetně dvou plesů, které byly plné hvězd připravených touto cestou, stejně jako my, pomáhat němým tvářím. V září 2021 budeme natáčet ve spolupráci se Slzou a Galgo v nouzi videoklip nazvaný Šampion. Na akcích Nadačního fondu Slza zvířat jsme se také seznámili s Miss Czech Republic 2020 Karolínou Kopíncovou, která si zahrála ve videoklipu Svět se řítí do záhuby. Klip se točil v Mariánských Radčicích v Kostele Panny Marie Bolestné. Během natáčení byla celá kapela svědkem několika záhadných úkazů. Několikery dveře, které nešly otevřít, se najednou samy s halasným zvukem otevíraly a všechny vyděsily. Smíšené pocity jsme měli z kostýmu pro faráře, u kterého byl dřevěný křížek a po natáčení jsme ho s kostymérkou objevili rozpůlený. Také jsme měli obavy, zda na natáčení vůbec dorazí Karolínka, jelikož nám volala, že stojí ve velké koloně kvůli těžké havárii, kde zasahovali i hasiči. Nakonec však přijela a její herecká role se stačila natočit. Klip se nám nepodařilo natočit napoprvé a muselo dojít k několika dotáčkám, neboť nám odešel během nahrávání kytarista. Avšak během několika hodin jsme měli nového, což nám velmi pomohlo.
     Melodica je šestičlenné seskupení v čele se zpěvačkou Hankou Ježkovou, která skládá texty i písně. Na klavír hraje a zpívá Filip Ježek, který je hlavním skladatelem hudby a kapelníkem v jedné osobě. Za dalším mikrofonem stojí Radek Ježek, který se také podílí na textech. Na bubenické židli sedí vynikající bubeník ze Žatce Víťa Veselý, kterého na každém koncertu chválí za kreativitu. Nutno podotknout, že je také jeden z nejhlučnějších bubeníků podle vyjádření většiny zvukařů. Nejhlubší tóny obstarává Martin Kryner a kytaru vynikající hráč sólových partů s kořeny ve Francii, Enis Bennour. Svoji zkušebnu má Melodica v Teplicích na Sometě.

     Nové album Melodica vydala v srpnu roku 2021. Na albu spolupracovalo několik hostů. Patrik Bartko ze skupiny Marka Ztraceného, který pro kapelu nahrál kytarové party do skladby Soumrak a zahraje si též hlavní roli v připravovaném videoklipu k této písni. Jako další host na albu spolupracoval exkluzivní host z Anglie. Je jím bubeník Russell Gilbrook z legendární kapely Uriah Heep. Nahrál své party do zbrusu nové písně Život, která vznikla ve dvou verzích, anglické a české. Russell své party nahrával v anglickém studiu Basildon a Melodica v českém studiu Ponte records v Mostě. K písni vznikne také videoklip. Dalším hostem je Jan Bašek, který s Melodicou spolupracoval na písni Země nedýchá. CD Rockový srdce a další produkty lze objednat na e-shopu, který naleznete na webových stránkách www.melodicamusic.cz.
     Jelikož kapela miluje natáčení videoklipů, vznikl další k písni Rockový srdce a z nového alba jsou v předprodukci již zmíněné Život (s R. Gilbrookem), Soumrak (s P. Bartkem) a dále Země nedýchá (kde se jako host objeví kytarista Jan Bašek), Olymp (do kterého kapela jedná s herečkou Evou Burešovou a s Markem Lamborou) a Ježek. Klipy naleznete na YouTube na kanálech Ježek production a Melodica oficiální. Melodica si do svých klipů často vybírá město Teplice, které nabízí mnoho zajímavých a poutavých míst.
     Melodica děkuje za finanční podporu Statutárnímu městu Teplice a svým sponzorům AGC Chudeřice, Stanislav Tejček – elektroservis, Petr Kudělka, Ivan Koblása, MIH drive s.r.o., Building Development s.r.o., Jan Kůs – Lisec, Petr Arpáš, s.r.o., kteří kapelu podporují i v této nelehké době. Manažerem kapely je známý herec a moderátor Miroslav Šimůnek. 

Hanka Ježková & Melodica