Illumination a Nintendo oznamují datum uvedení do kin animovaného filmu Super Mario Bros., včetně herců, kteří propůjčí svůj hlas jednotlivým postavám.

Společnosti Illumination (sídlo: Santa Monica, Kalifornie, USA; zakladatel a generální ředitel: Chris Meledandri) and Nintendo Co., Ltd. (sídlo: Kjóto, Minami-ku, Japonsko; generální ředitel a předseda představenstva: Shuntaro Furukawa, dále jen „Nintendo“) dnes společně oznámily, že nový animovaný film, který vychází z populární hry Super Mario Bros. bude celosvětově uveden během Vánoc roku 2022. Společnost Universal Pictures uvede film v Severní Americe 21. prosince 2022 a plán uvedení v dalších zemích a regionech bude oznámen později. Film bude spolufinancovat společnost Universal Pictures a Nintendo.

Dále obě společnosti oznámily jména herců, kteří propůjčí svůj hlas jednotlivým postavám, a sice Maria (Chris Pratt), princezny Peach (Anya Taylor-Joy), Luigiho (Charlie Day), Bowsera (Jack Black), Toada (Keegan-Michael Key), Donkey Konga (Seth Rogen), Cranky Konga (Fred Armisen), Kamka (Kevin Michael Richardson) a Spika (Sebastian Maniscalco). Každý z herců byl obsazen pro svou schopnost vystihnout jedinečného ducha své postavy.

Tento nový animovaný film budou produkovat Chris Meledandri ze společnosti Illumination a Shigeru Miyamoto ze společnosti Nintendo, režírovat jej budou Aaron Horvath a Michael Jelenic, kteří již dříve spolupracovali na animovaném seriálu Teen Titans Go! a filmu Teen Titans Go! To the Movies. Scénář k filmu napíše Matthew Fogel, který má na svém kontě například film LEGO příběh 2: a připravovaný film společnosti Illumination Minions: The Rise of Gru.

„Mario a Luigi jsou dva z nejoblíbenějších hrdinů celé populární kultury a my jsme poctěni, že máme jedinečnou příležitost úzce spolupracovat se Shigeru Miyamotem a širokým týmem tvůrců ze společnosti Nintendo a přivést tyto postavy k životu v animovaném filmu, který se nepodobá žádnému z dosavadních filmů společnosti Illumination,“ uvedl Chris Meledandri, zakladatel a generální ředitel společnosti Illumination a externí ředitel společnosti Nintendo.

„Spolupracujeme s Chrisem a jeho zkušeným týmem a chceme vytvořit nejen film se známými postavami, ale i novou zábavu, která oživí Super Mario Bros. na plátně a umožní každému, aby si film užil bez ohledu na to, zda hru zná nebo ne. Produkce je zatím konstruktivní a probíhá velmi dobře a obě strany se od sebe navzájem hodně učí. Pokorně prosíme fanoušky, aby si na premiéru ještě chvíli počkali, a doufáme, že se budou těšit na jedinečné postavy ze Super Mario Bros. na velkém plátně,“ uvedl Shigeru Miyamoto, generální ředitel společnosti Nintendo.

Obsazení

Mario – Chris Pratt

Princezna Peach – Anya Taylor-Joy

Luigi – Charlie Day

Bowser – Jack Black

Toad – Keegan-Michael Key

Donkey Kong – Seth Rogen

Cranky Kong – Fred Armisen

Kamek – Kevin Michael Richardson

Spike – Sebastian Maniscalco

??? – Charles Martinet

O animovaném filmu Super Mario Bros.

Uvedení animovaného filmu Super Mario Bros., který budou produkovat Chris Meledandri ze společnosti Illumination a Shigeru Miyamoto ze společnosti Nintendo, je naplánováno na Vánoce roku 2022. V Severní Americe bude mít premiéru 21. prosince 2022. Harmonogram uvedení v dalších zemích a regionech bude oznámen později. Film bude spolufinancovat společnost Universal Pictures a Nintendo a celosvětově jej vydá Universal Pictures.

O společnosti Illumination

Společnost Illumination, kterou v roce 2007 založil Chris Meledandri nominovaný na Oscara®, je jedním z předních producentů animovaných filmů v zábavním průmyslu. Mezi franšízy společnosti patří dva ze čtyř nejlepších animovaných filmů všech dob a její kultovní a oblíbené značky s nezapomenutelnými a osobitými postavami, mezinárodní oblibou a kulturním významem vydělaly celosvětově více než 6,25 miliardy dolarů. Společnost Illumination ocenil časopis Fast Company jako jednu z nejinovativnějších společností na světě.

O společnosti Nintendo

Společnost Nintendo Co., Ltd., se sídlem v japonském Kjótu, vytvořila díky svým integrovaným hardwarovým a softwarovým produktům postavy a hry, které se staly celosvětově známými, a patří mezi ně Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ a Splatoon™. Společnost Nintendo se snaží poskytovat jedinečné, intuitivní zábavní zážitky pro každého, vyrábí a prodává herní zařízení, mezi které patří řada systémů Nintendo Switch™, vyvíjí a provozuje aplikace pro chytrá zařízení a spolupracuje s partnery na řadě dalších zábavních iniciativ, včetně vizuálního obsahu a zábavních parků. Společnost Nintendo prodala po celém světě více než 5,1 miliardy videoher a přes 800 milionů hardwarových jednotek. Od uvedení Nintendo Entertainment System™ na trh před více než 30 lety, přes současnost až po budoucnost je trvalým posláním společnosti Nintendo vytvářet jedinečnou zábavu, která vykouzlí úsměv na tvářích lidí po celém světě.

Zobrazit zdrojovou verzi na businesswire.com https://www.businesswire.com/news/home/20210923006003/en/

Kontakty

Za společnost Illumination

Sarah Levinson Rothman

sarah.rothman@ledecompany.com

917-623-6060

Za společnost Nintendo

Eddie Garcia

egarcia@golin.com

213-335-5536

nebo

Cindy Gordon

cindgo02@noa.nintendo.com

650-226-4040

Zdroj: Illumination a Nintendo Co., Ltd.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-Japonsko-film-kultura-zábava-Illumination-Nintendo

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.